Katsokaa...

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Hienoa trilleria, upeita maisemia, erinomaisia näyttelijöitä ja maailman kuumin kissa, Rachel Weisz, tänään TV2 klo 22.05, Uskollinen puutarhuri. :ahem:
 

JPP

as Quo as possible
Liittynyt
2.3.2007
Viestit
24280
Sijainti
lappeen Ranta
Tänään tulee JIMiltä "henkilökuva" Pink Floydista, vissiin "So which one's Pink?" -meininkiä sitten. :rolleyes: Itse meinaan katsoa.

edit. Hups kellonaika unohtu (tattis maininnasta Jacques), eli klo 21 tulee tuo.

edit2. Oli se aika näemmä Jacqueen viestissäkin. No, kun on sama aika niin pitänee paremmin paikkansa. Nyt voisikin muokata tän viestin ajan joksikin toiseksi niin ihmiset olisi ihan äimän kurppana.
 
Viimeksi muokattu:

Jacques

KKWCS:n Mietaa
Liittynyt
15.10.1999
Viestit
37045
Sijainti
Helsinki
Tänään tulee JIMiltä "henkilökuva" Pink Floydista, vissiin "So which one's Pink?" -meininkiä sitten. :rolleyes: Itse meinaan katsoa.
Näissä ois tietty kiva jos sanoisi kellon ajan, ettei tartte itse tsekata.. klo21 näemmä.. En tiedä kyllä jaksanko katsoa, mutta kunhan huomautin..
 

Il Tempo Gigante

Darth Father
Liittynyt
20.2.1999
Viestit
42723
Sijainti
Gamla Pedersöre huvudsocken
Haa

Katsokaa Teemalta Cristi Puiun ohjaama Death of Mr. Lăzărescu. Vielä ehtii hyvin mukaan.

Mielenkiintoinen kuvaus systeemin välinpitämättömyydestä. Tietyistä syistä yritin katsoa tuota muutama vuosi sitten alkuperäiskielellä. Ei oikein avautunut, ei. Katsoin sinnittelin sitten englanninkielisin tekstein. Avautui paljon paremmin, mutta ei kuitenkaan kokonaan.

Nyt ei ole mahdollisuutta katsoa. Siis mulla.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Neloselta tänään klo 21.00 erinomainen scifi-leffa Ihmisen pojat (Children of Men). Alla yksi arvostelu.

Tähtiä 4.5/5

Ihmisen pojat on 45-vuotiaan meksikolaisen Alfonso Cuaronin voimannäyte. Cuaron, joka aiemmin on tunnettu lähinnä Harry Potter- ohjauksestaan osoittaa nyt hallitsevansa taiteenlajinsa vaikeimman kautta.

Elokuva on synkeä futuurimaalailu virkamies Theosta vuoden 2027 maailmassa, johon ei ole syntynyt lapsia 18 vuoteen. Tiedemiehet kinastelevat onko naisten hedelmättömyyden vieneet saasteet vai rutto ja kansakunnat mahtavine metropoleineen romahtavat kasaan yksi kerrallaan. Ainoastaan Iso-Britannia on pitänyt jonkinlaista ryhtiä yllä kieltämällä lailla siirtolaisten astumisen maan kamaralle. Jämäkät hallitusjoukot ja parempaan uskovat terroristit ovat silti tehneet myös Englannista jokseenkin valjun paikan olla ja yrittää. Theo on entinen anarkisti, jonka silmät oman lapsen kuolema avasi huomaamaan, että kaikki on täyttä potaskaa. Sekä omaansa että ihmiskunnan kohtaloon alentunut flegmaattinen miekkonen kuitenkin tempaistaan täysillä mukaan villiin suojeluoperaatioon, kun exä, Julianne Mooren esittämä vastarintaeukko Julian tarvitsee joukkoineen apuja. Alussa pelkältä läpiheitolta paperienväärennösurakalta vaikuttanut keikka saa outoja piirteitä, kun henki alkaa olla kumman halpaa. Eikä vähä mitään: Theolle selviää, että hänellä ei olekaan äkisti suojeltavanaan pelkkä tusinateini mulattityttönen vaan koko ihmiskunnan tulevaisuus. Jostain syystä kun kyseisellä neitokaisella vatsa tuppaa pömpöttämään eikä se johtune joulukinkusta. Sitten alkaakin hurja taistelu aikaa, luonnonlakeja ja hallituksen joukkoja vastaan ja siinä menossa ystävät muuttuvat vihollisiksi tai tapetaan.

Elokuvan alku lupaa hyvää. Jyrkkä meininki heti ensimmäisistä kuvista lähtien antaa hyvää esimakua tulevasta. Elokuva on ehkä sci-fiä mutta onneksi helpoimmasta ja viihdyttävimmästä päästä. Tämän takaa jo yksin leffan täyttävä harmaan sävy, joka tuo maailmanlopun tunnelman käsille kosketeltavaksi. Ihmisetkin ovat pukeutuneet harmaisiin kaiken synkkyyden keskellä ja kameran linssin päällä on luultavasti ollut filtterinä pyjama. Tämä tuo elokuvaan kolkkoa tunnelmaa, jota lisää uskomattoman fantastinen kuvaus. Otokset ovat pitkiä ja polveilevia kuin pahimmat progebiisit mutta kuvaaja Emmanuel Lubezki pitää kaiken koko ajan komeasti hallussa. Elokuva perustuu pääosin käsivarakuviin, mikä on tässä erittäin onnistunut ratkaisu. Jotkut kohtaukset ovat kerrassaan niin komeita, että tekee mieli ablodeerata. Kun kamera sukeltaa filmiä katkaisematta taistelevien joukkojen keskelle, etenee millintarkasti päähenkilöä samalta etäisyydeltä seuraten, kääntyilee, väistää luoteja ja nousee rappusia pakoon talon yläkertaan pitäen kuvan koko ajan skarppina, ollaan jo sellaisessa elokuvallisessa kliimaksissa, josta ainakin itse nautin suunnattoman paljon.

Hengästyttävän uljaiden kohtausten lisäksi elokuvassa näytetään myös esimerkiksi väkivalta ja syntymän ihme niin läheltä ja niin tarkan aidosti, että pahaa tekee. Lavastus ja kaikkinainen järjestely on täyden kympin luokkaa. Tuomiopäivän tuntu näkyy pienimmissäkin yksityiskohdissa eivätkä valomiehetkään ole turhasta palkkaa nostaneet. Kaiken keskellä Cuaron on ladannut hypnotisoivia kohtauksia toisensa perään, täynnänsä merkityksiä ja vimmaista äksöniä. Vaikka välillä hoiputaankin naiivin ja epäuskottavan löperryksen rajamailla, on lopputulos kuitenkin hyvin mietityn oloinen ja toimii täten kuin riivattu.

Näyttelijöistä Julianne Moore tekee tatuoituna terroristitätinä hieman liian lyhyen vierailun mutta varsinainen neronleimaus on Michael Caine pössyttelevänä hippipappana, joka uhraa itsensä globaalin futuurin tieltä. En ole Cainen töistä aiemmin niin perustanut mutta hitto, miehestähän löytyy kuin löytyykin muuntautumiskykyä ja itseironiaa. Cuaron on saanut jotenkin kummalla tavalla myös eläimet ja sylivauvat tottelemaan visioitaan, mikä ei ole koskaan huono merkki. Erikseen on vielä mainittava hienosti käytetty musiikki, joka korostuu pitkässä kohtauksessa, jossa vauvan itku itsellään takoo aseet auroiksi ja miekat soppakauhoiksi.

Meillä on siis vielä toivoa. Ainakin pari vuotta.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Elokuvahan on tähän mennessä tuntunut suorastaan tulevaisuuden dokumentilta, vaikka lasten syntyminen ei loppuisikaan äkillisesti.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Ihan jännä ja mukavan realistisen oloinen leffa oli.

Tänään sit ykköseltä 21:00: Juurikasvua, Osa 2.
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Aloitin Puolipöhkön ja kumppaneiden taannoin mainostamien Zeitgeist-dokumenttien katselun. Climategate on harrastelijoiden puuhastelua tuohon verrattuna!
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Lopetin Zeitgeist-"dokumentin" katselun huomattuani saman kuin joku kriitikko:
Zeitgeist is The Da Vinci Code on steroids.
Jo elokuvan alkupuolella huteranoloisia tulkintoja ja asiavirheitä vilisi siihen malliin, ettei tuohon jaksa syventyä enempää.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Aloitin Puolipöhkön ja kumppaneiden taannoin mainostamien Zeitgeist-dokumenttien katselun. Climategate on harrastelijoiden puuhastelua tuohon verrattuna!
Jos tarkoitat sitä vanhaa *spallaatioketjua, kyseessä oli ns. tsoukki. Muualla en tiedä pätkää maininneeni.
Vetäydyn tyylikkäästi kaikesta kunniasta tuon elokuvan mainostamisen suhteen. En ole edes katsonut sitä. Enkä ole aikomus katsoa.

Edit: Siis tämä. TSOUKKI, joka on kasattu joidenkin salajuonihassujen jutuista.
 
Viimeksi muokattu:

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Zeitgeistista olen nähnyt vain kakkososan. Taidan katsoa ykkösosan nyt paremman puutteessa. Tulikohan turhan kaksimielinen viesti...?
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Ok. Mainostaminen on toki vähän harhaanjohtava sanavalinta.

Itse dokumentista: katsoin sen kuitenkin loppuun. Hyvin olivat kyllä osanneet piilottaa kertomisen arvoiset asiat kaikenkattavan salaliittohörhöilyn alle.
 

Olga

.
Liittynyt
13.10.2001
Viestit
40436
Sijainti
lakitukossa
Ykkösdokumentti: Linnan ruusut
TV1 Klo: 21.15 Pvm: 13.12.2009

Mikä saa naisen tekemään rikoksen, josta joutuu vankilaan? Neljä Hämeenlinnassa tuomiotaan istuvaa naista kertoo elämänvaiheistaan. O: Marja Kurikka.

Menossa nyt!
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Kaikki jotka ei ole radalla eikä vielä tuhannen päishään..

Hohto (The Shining)
MTV3, perjantai 18.12 22:40
Stephen Kingin romaaniin perustuva kauhuelokuva kirjailijasta, joka lähtee perheineen talonmieheksi syrjäiseen hotelliin. Paikan painostava tunnelma alkaa pikkuhiljaa vaikuttaa miehen mieleen ja käytökseen. Ohjaaja: Stanley Kubrick, USA 1980. (115'). Pääosissa: Jack Nicholson, Shelley Duvall, Danny Lloyd.
 
Ylös