F1-uutisia

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Okei, oon näköjään itse tipahtanut kärryiltä jossain välissä, eli nykyisin ei tätä enää tarvita. Sen sijaan muutokset sääntöihin tulevat Technical Working Groupin ja Sporting Working Groupin kautta, jotka koostuvat tiimeistä ja FIAn edustajasta.
Tarvitaan. International Sporting Code pykälä 66:
"No amendments shall be made to the Supplementary Regulations after the beginning of the period for receiving entries, unless unanimous agreement is given by all competitors already entered, or by decision of the stewards of the meeting for reasons of force majeure or safety (see Article 141)."

Näin siis sen jälkeen, kun ilmoittautuminen on alkanut. TWG ja SWG ovat mukana vain normaalissa sääntövalmistelussa. Tai olisivat, jos Concorde-sopimus olisi voimassa.

Mitä tulee Charlie Whitingin kommenttiin siitä, etteivät FOTA-tallit ole ilmoittautuneet ensi vuoden sarjaan, niin FOTA itse päätti olla muuttamatta ehdollisia ilmoittautumisiaan sovun synnyttyä. Joten Whiting on aivan oikeassa sen suhteen.
"It has become clear however, that the teams cannot continue to compromise on the fundamental values of the sport and have declined to alter their original conditional entries to the 2010 World Championship. "
http://www.teamsassociation.org/press-release/2009-06-18/press-release
 

PeeVee79

Paksu ja pehmeä.
Liittynyt
21.6.2006
Viestit
3348
Sijainti
J:vi
Fight goes on.

FOTA-tallit poistettiin F1-tallilistalta

F1-talliyhdistys FOTA:n jäsenet Ferrari, McLaren, Renault, BMW, Red Bull, Toro Rosso, Brawn ja Toyota eivät ole mukana Kansainvälisen autoliiton FIA:n tämänhetkisellä ensi kauden F1-tallilistalla. FOTA tiedotti asiasta keskiviikkona.

24. kesäkuuta FIA julkisti ensi kauden tallilistan, josta löytyivät kaikki nykytallit.

F1-tallien ja FIA:n oli tarkoitus keskiviikkona Saksan Nürburgringillä viimeistellä ensi kauden säännöt. FOTA ja FIA sopivat jo 24. kesäkuuta Pariisissa, että ensi kaudella jatketaan nykysäännöillä, joihin tehdään muutamia jo ennen kulukattokiistaa sovittuja muutoksia.

- Tallipäälliköille ilmoitettiin palaverin aikana FIA:n Charlie Whitingin toimesta, että toisin kuin aiemmin sovittiin, kahdeksan FOTA-tallia eivät ole tällä hetkellä ilmoittautuneina FIA:n formula ykkösten MM-sarjaan kaudelle 2010, joten näin ollen niillä ei ole äänioikeutta sääntöihin, FOTA tiedotti.

Kiistelty kulukattosääntö on tällä hetkellä yhä mukana ensi kauden säännöissä, vaikka FIA ja FOTA sopivat kesäkuun lopussa sen poistamisesta. FIA:n puheenjohtaja Max Mosley julisti tiistaina, että sääntömuutoksien voimaantulo vaatii viiden FOTA:n ulkopuolisen tallin (Williams, Force India, Campos, USF1 ja Manor) yksimielisyyden.

- FOTA-talleille on selvää, että kauden 2010 sääntöjen perusta luotiin jo Pariisissa. Moottoriurheilun maailmanneuvoston päätöksessä ja FIA:n lehdistötiedotteessa ilmaistiin 24. kesäkuuta selkeästi, että "kauden 2010 säännöt ovat samat kuin 2009 säännöt, joihin tehdään ennen 29. huhtikuuta 2009 sovittuja lisäyksiä". Pariisissa käydyissä keskusteluissa ei missään vaiheessa ilmaistu tarvetta yksimielisyydelle sääntömuutoksien suhteen. Formula ykkösten tulevaisuus vaarannetaan, kun toimitaan vastoin maailmanneuvoston tahtoa ja Pariisissa tehdyn sopimuksen yksityiskohtia, FOTA jyrisi.

FOTA:n jäsenet kävelivät ulos tämänpäiväisestä palaverista.

- Koska FOTA:n edustajilla ei ollut mahdollisuutta käyttää oikeuksiaan, ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin keskeyttää osanotto, FOTA perusteli ulosmarssia.

(MTV3)
Paksu leidi ei oo vielä laulanut.
 

Haigi

Well-known member
Liittynyt
1.2.2008
Viestit
424
Sijainti
Lievestuore
Villi veikkaus,Campos ja Manor on tehnyt vastalauseen nykyisillä säännöillä jatkamista vastaan,niiden osallistuminen perustui alunperin kulukattosääntöön,Usgpe ilmoitti jo aikaisemmin osallistuvansa sarjaan ilman kulukattoa,melkonen soppa... :alppu:
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Webslavelle: Mutta eikö FIA kuitenkin 24.6. hyväksynyt tallit sarjaan? Niin tämä juttu ainakin antaa ymmärtää: http://www.autosport.com/news/report.php/id/76497
Näköjään siinä tiedotteessa ehdollisuudesta ei enää puhuta, mutta se ei muuta sitä tosiasiaa, etteivät FOTA-tallit ole ilmoittautuneet kelvollisesti.
M. Webber sanoi:
Eikö tuo Webslaven juttu ollut päivätty 18.6., ennen kuin sopua ryhdyttiin hieromaan?
Tuo FOTA:n tiedotehan juuri kertoi sovun syntyneen ja tallien sitoutuneen F1:een vuoteen 2012.

-Edit- Ei kun tuota tiedotettahan luettiin niin päin, että FOTA siinä ilmoitti aloittavansa uuden sarjan valmistelun. No, anyway, tilanne ilmoittautumisten osalta on kuitenkin edelleen tuo.
 
Viimeksi muokattu:

Mediaprofeetta

Well-known member
Liittynyt
6.3.2007
Viestit
3579
Sijainti
____________
Ferrarille uudistuksia Saksan osakilpailuun

Edellisessä osakilpailussa Britannian Silverstonessa Räikkönen jäi kahdeksanneksi.

- Tiimi on paahtanut kovasti duunia taas kaksi viikkoa lisää ja autossa pitäisi taas olla uutta palaa antamassa lisää vauhtia. Silverstonessa me ei osuttu uudistuksissa oikein reikään. Toivotaan, että nyt ollaan enemmän kilpailukykyisiä, Räikkönen kirjoitti virallisilla nettisivuillaan.

Räikkönen ei julkista etukäteen tarkkaa tulostavoitetta Nürburgringin radalle.

- Ainaskin radan pitäisi nyt sopii meidän autolle paremmin kuin Silverstone. Ei se kuiteskaan muuta sitä faktaa, että hyvällä autolla on Nürburgringilläkin valtava merkitys siihen, että pärjää. Perjantaina saadaan käsitys, mihin meillä on mahkut. Etukäteen ei luvata mitään.

MTV3
"Ei osuttu uudistuksissa oikein reikään"

Eipä ihan heti tule mieleen, milloin nämä Räikkösen mainostamat uudistukset olisivat ylipäätään osuneetkaan kohdilleen. Oletuksenahan alkaakin olla se, että päinvastoin kuin muilla kuskeilla, Räikkösen kohdalla uudistukset huonontavat suorituskykyä. :D

Jotenkin vähän outoja nämä Räikkösen lausunnot, kun auto ei koskaan tunnu olevan hyvä. Tallikaveri on kuitenkin ajellut ihan hyviä sijoituksia kauden aikana. Massa ei muistaakseni myöskään ole valittanut Silverstonen uudistuksista ja mieshän ajoikin siellä, Räikköseen verrattuna, ihan hyvän kisan.
 

nordic man

Well-known member
Liittynyt
9.5.2009
Viestit
3777
tuota minä arvelinkin, että sääntöjenteko laitetaan suoraan williams,manor ynm osastolle...

toivottavasti uusi sarja pystyyn, paremmat radatkin...
 

|EdU|

Scuderia Ferrari
Liittynyt
23.12.2008
Viestit
1927
Sijainti
Järvenpää
Massa ei muistaakseni myöskään ole valittanut Silverstonen uudistuksista ja mieshän ajoikin siellä, Räikköseen verrattuna, ihan hyvän kisan.
Massalla oli Kimiä reilusti parempi taktiikka, kun mies sai bensat vapaasti valita lähtiessään ruudusta 11, kun Kimi taas lähti kevyellä autolla vain pari pykälää tallitoverinsa edeltä.

Turhaa vatvomista tämäkin, se kisa on takana päin ja katsellaan miten tulevat koitokset naksahtaa kohdilleen.
 

Oberfeldwebel

Ylivääpeli
Liittynyt
6.9.2003
Viestit
4275
Eipä ihan heti tule mieleen, milloin nämä Räikkösen mainostamat uudistukset olisivat ylipäätään osuneetkaan kohdilleen.
Mediaprofeetta, minäpä kerron, minulle tuli heti mieleen Barcelona 2009.

Barcelonassa Kimin kisasuoritus oli Silverstoneakin huonompi, mutta silti Kimi sanoi että auto on nyt paljon parempi. Mulla tuli heti mieleen tuo, joka sinulla ei näämä "heti tule mieleen". Johtuuko siitä, että pidät Kimistä "niin valtavasti". :tongue:

Kehuiko Massa Silverstonen osia? Pitäisikö niitä erikseen moittia, vai olla hiljaa ja toivo tulevalta parempaa?
 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Myös Melbourne aikonee juosta karkuun F-ykkösiltä mikäli Ferraria ei ensi vuoden gridissä nähdä. Tosin eipä olisi yllätys vaikka taloudellinen tilanne ajaisi Albert Parkin parissa vuodessa alas muutenkin... http://www.theage.com.au/articles/2009/07/09/1246732428846.html

Walker: "In my view Mr Mosley should walk away from the sport with dignity rather than slowly strangle to death the great brand of formula One" :ahem:
 

FO110K

Banned
Liittynyt
3.1.2001
Viestit
15345
Tosin eipä olisi yllätys vaikka taloudellinen tilanne ajaisi Albert Parkin parissa vuodessa alas muutenkin...
Tosin FOTA:n sarja voisi olla Melbournen pelastuskin, siinähän huhuttiin olevan pienemmät kustannukset kisapaikoille kuitenkin :)
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Massalla oli Kimiä reilusti parempi taktiikka, kun mies sai bensat vapaasti valita lähtiessään ruudusta 11, kun Kimi taas lähti kevyellä autolla vain pari pykälää tallitoverinsa edeltä.
Aika huono taktiikka kyllä Kimillä. Olis voinu toimia jos olis päässy top-viiteen aika-ajossa.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös