kouvotsvoni
Banjottu
19, 20, 21, 22 & 31v tyttöjä ilman olisi aika masentavaa.
:thumbup: Kerropa ens kerralla terkkuja!Erinomainen. Hyvä treeni ja piristävä juttutuokio Yrtsin kans. :ahem:
Sama pätee muuten Kanadassa asuvaan Suomen kansalaiseen jos täällä alat sairastelemaan.Suht byrokraattinen on tunne. Asiallista palvelua toki saanut. Puhelimitse kyselin ja jonotusmusaa kuuntelin noin puolisen tuntia, että löytyi tietoa. Mutta löytyi ja hyvin opastettuna.
Kyselin ystäväni puolesta miten on että pääseekö Suomessa Kanadan kansalainen terveystutkimukseen. Maittemme välillä on terveydenhuoltosopimus, eli suomalaisenkin pitää päästä Kanadassa hoitoon, jos sitä tarvitaan. Ystäväni on ollut heikkovointinen pitkään ja korkea verenpaine vaivaa. Akuutista vaivasta ei ole kyse.
Terveystutkimus ei käy. Sitä ei korvata. Sairaalahoito kyllä, jos siihen on tarve. Tosin sitä varten pitää olla potilaalla passin lisäksi kaavake q/ss1. Mikä sitten onkaan, mutta se on oltava mukana.
Kunnallisessa terveyspalvelussa opastettiin ihan asiallisesti siirtymään yksityisen sektorin puoleen. Korostettiin, että tutkimuskustannukset ovat siellä varmasti edullisemmat.
Näinhän se vissiin on. Kanadassa sitten takaisinpäin kait sama, jos sinne joskus eksyy ja voipuu. Asia selvä!
I see.Sama pätee muuten Kanadassa asuvaan Suomen kansalaiseen jos täällä alat sairastelemaan.
Et enää juo häpeilemättä suoraan lasol-pullosta vaan naamiointitarkoituksin kaadat ensin lasolit smurffilimupulloon, jotta kukaan ei ihmettelisi mitään (paitsi foorumistit).Nyt on kuulkaa sillä lailla, että pitkä mutta raskas työpuristus alkaa olla kätelty. Oletan, että sen kunniaksi painun tästä saunaan ihan kohta tässä. Sitten syön täytekakkua ja lasillisen Smurffilimsaa.
Poljepas sinä nyt jonkkaan vaan!Et enää juo häpeilemättä suoraan lasol-pullosta vaan naamiointitarkoituksin kaadat ensin lasolit smurffilimupulloon, jotta kukaan ei ihmettelisi mitään (paitsi foorumistit).
Sama pätee muuten Kanadassa asuvaan Suomen kansalaiseen jos täällä alat sairastelemaan.
Eipä pädekkään. Selvittelin asiaa eteenpäin ja sain tiedon että jos henkilöllä on Suomessa Kela-kortti, niin silloin ihan samalla tavalla suhtaudutaan hoitomaksuihin kuin omia kansalaisiakin kohtaan. Eli on oikeus sairastaa.Troy sanoi:I see.
MIten sillä voi olla kela-kortti jos on kanadan kansalainen :thumbfh:Eipä pädekkään. Selvittelin asiaa eteenpäin ja sain tiedon että jos henkilöllä on Suomessa Kela-kortti, niin silloin ihan samalla tavalla suhtaudutaan hoitomaksuihin kuin omia kansalaisiakin kohtaan. Eli on oikeus sairastaa.
En tiennyt että tyypillä oli moinen kortti, vaikka ei ole kansalainen. Nythän asia on täysin hallinnassa. Terveyskeskuslääkärille vaan verenpaineen mittauksiin ja sitä kautta sitten eteenpäin, jos on tarvetta. Hyvä Suomi! Buu Kanada.
Olisko noi joitakin viisumiasioita ja maassa asumisen puolesta ajallisesti? Enpä sitä jaksa alkaa enää sen enemmin miettimään. Kunhan olen kaverini puolesta nyt tyytyväinen. Suomi rokkaa ihan hyvin! Ei tartte hävetä.MIten sillä voi olla kela-kortti jos on kanadan kansalainen :thumbfh:
Suomalaiseltakin otetaan kela-kortti pois, jos muuttaa suomesta, olikos se nyt, kolmeksi kuukaudeksi ulkomaille.
Kelan sivuilta selviää:MIten sillä voi olla kela-kortti jos on kanadan kansalainen :thumbfh:
Suomalaiseltakin otetaan kela-kortti pois, jos muuttaa suomesta, olikos se nyt, kolmeksi kuukaudeksi ulkomaille.
Kelan sairausvakuutuksen piiriin kuuluvat yleensä kaikki Suomessa vakinaisesti asuvat henkilöt. Vakinainen asuminen tarkoittaa, että sinulla on Suomessa varsinainen koti ja pääasiallisesti oleskelet täällä. Työntekijä tai yrittäjä on yleensä sairausvakuutettu Suomessa työskentelyn tai yritystoiminnan aloittamisesta lukien, jos työskentely kestää vähintään 4 kuukautta, tai kun yritystoimintaa on harjoitettu vähintään 4 kuukautta riippumatta siitä, asuuko yrittäjä Suomessa.
Jos muutat yli vuodeksi ulkomaille, et voi yleensä enää kuulua Kelan hoitaman sairausvakuutuksen piiriin. Suomalaisen työnantajan ulkomaille lähettämät työntekijät säilyvät tietyillä edellytyksillä sairausvakuutuksen piirissä kuitenkin pidempään. Jos työskentelet ulkomailla yli vuoden, voit hakea päätöstä Kelan hoitamien etuuksien piiriin kuulumisesta ulkomailla työskentelyn ajaksi. Lue lisää kohdasta Maasta- ja maahanmuutto.
Jep. Piti kohtuullinen taistelu käydä täällä viranomaisten kanssa, kun oletusarvoisesti Suomen sosiaaliturva lähtee 3kk:n jälkeen jos muuttaa yli vuodeksi, ja Islannin turvan saa 6 kk:n maassaolon jälkeen. Jostain arkistojen pölyistä löytyi sitten joku pykälä, jolla pääsi Islannin sosiaaliturvan piiriin vähän aikaisemmin... Islantilaisen virkailijan sanoin: "ei noita sosiaaliturvasopimuksia kukaan ymmärrä".Suomalaiseltakin otetaan kela-kortti pois, jos muuttaa suomesta, olikos se nyt, kolmeksi kuukaudeksi ulkomaille.
No tuolta kaverilta on kela-kortti otettu pois. Ei oikeutta kunnalliseen lääkäriin siis kelan korvaamana.Eipä pädekkään. Selvittelin asiaa eteenpäin ja sain tiedon että jos henkilöllä on Suomessa Kela-kortti, niin silloin ihan samalla tavalla suhtaudutaan hoitomaksuihin kuin omia kansalaisiakin kohtaan. Eli on oikeus sairastaa.
En tiennyt että tyypillä oli moinen kortti, vaikka ei ole kansalainen. Nythän asia on täysin hallinnassa. Terveyskeskuslääkärille vaan verenpaineen mittauksiin ja sitä kautta sitten eteenpäin, jos on tarvetta. Hyvä Suomi! Buu Kanada.
Huomenta!No ihan hyvä, vaikka päivällä sainkin jonkun sortin sydänkohtauksen. En siis kirjainmellisesti, mutta kuitenkin.
No huomenta, vaikka klo on jo 19.46.Huomenta!