Vaikka Suomi on edelleenkin "pienten tuloerojen maa", jos 7. sijaa 30 tutkimusjoukossa voi sellaiseksi sanoa, niin ei kärkeen uusimmalla veroale-ratkaisuilla ainaskaan asiaa kärkeen..
Mikä on pienten tuloerojen erityisen hieno piirre, jotta siihen pitäisi pyrkiä? Varsinkin, kuten Suomessa, tuloerot ei kuitenkaan ylisuuria ole tai aiheuta erityistä luokkayhteiskuntaa.
Jos pienituloisen veroprosentti laskee 1,5 ja rikkaan kanssa, niin enemmän sitä rikkaalle jää ja tuloero kasvaa.. Vielä kun tietäisi kuinka se veronalennus kannustaa töihin. Se tuntuu vain olevan niin..mitäpä sitä vastaan kukaan mitään olemaan, vaikka tuosta veroalen hyödystä ko kantilta ei tunnu olevan muuta tietoa kuin Kataisen sana. No häntä on sitten uskottava..tarpeeksi kun veroja alennetaan, niin sitten (yli)töissä on pakko olla henkinsä pitimiksi, kun ei varaa nouseviin maksuihin ja pieneneviin tukiin.
Veroprosentti taitaa laskea vain prosentin.
Suurin ongelmahan verotuksessa on se, että palkan noustessa valtio leikkaa palkan noususta
yli 50%, eli sinun ahertaessa valtio korjaa potin. Tätä ongelmaa ei tällä ratkaisulla korjata, mutta ei ainakaan pahenneta.
Ja tästäkin ratkaisusta huolimatta taitaa tilanne olla jatkossakin se, mikä nyt:
- Pienituloisten vero% on pieni
- Suurituloisten vero% on suuri
-> veroprogressio on huippuluokkaa - ja nyt sitä pitäisi entisestään syventää....?
muutenkin, jo tasaverolla, paremman ansaitsevat maksavat huomattavasti pienituloisia enemmän veroja, vaikka saavat vähemmän yhteiskunnan palveluita. Kuinka paljon tätä eroa halutaan kasvattaa?