Heikki Kovalainen - Suomussalmen ilopilleri

Status
Ei avoinna uusille viesteille.

Crosby-92

Well-known member
Liittynyt
13.11.2008
Viestit
848
Tarkoitin siis sellaista mustavalkoista dissaamista, mitä osa täällä on jankuttanut. Siis sellaista hokemista, että Heikki on paska ja heikko kuski, joka ei kuulu ykkösiin.
Ei täällä minusta ole kuin yksi nimimerkki, joka tätä harjoittaa. Muuten on muistettu, että syitä oli muuallakin kuin Heikissä näinä vaikeina McLaren-vuosina. Lähes täydellinen pettymyshän tämä Heikin jakso McLarenilla oli, sentään se voitto tuli, mutta tuskaista oli melkein joka kisaviikonlopun sunnuntaina. Joko Heikki teki ajovirheen, vauhti oli kadoksissa, renkaat ei toimineet, auto ei muuten toiminut, huono tuuri iski tai talli tyri jollain tavalla Heikin kisan.

Auton ja renkaitten toimimattomuus on kuitenkin sellainen seikka, johon kuskilla on osansa sanottavana, parhaat saavat huonosta/sopimattomasta autosta kuitenkin enemmän irti, kuin ne ok-tason kuskit. Ja silloin, kun auto on kilpailukykyinen, parhaat tekevät niitä kovia suorituksia. Heikki ei kummassakaan McLaren-aikana kummoisesti onnistunut.

Uusi vuosi ja uudet kujeet kuitenkin nyt, Trulli on kaadettava ja jos asiat sujuvat muuten onnellisten tähtien alla, ehkä Heikki vielä pääsee huipputiimiin ja ajot siellä sujuvat uudella yrityksellä paremmin.
 

Polar

Well-known member
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
757
Hienoa, että Heikki sai tallipaikan! Menestystä on tietenkään turha uudelle tallille toivoa, mutta mukava kun formuloissa jatkuu suomalaisedustus.
 

Trone

Registered Loser
Liittynyt
12.4.2002
Viestit
1222
Sijainti
Suomi
T on oikeassa, sekoitin asiat tuon mersun ykköshankinta jutun hänen viestiinsa jonka postasi 3 päivää sitten. so what, pitääkö siitä alkaa kappaletolkulla haukkumaan? Olen ollut kuitenkin monessa asiassa oikeassa heikin uran suhteen tässä parin viime vuoden aikana.
Ihan vain sen vuoksi, koska arvasin että tarkoittanet kyseistä viestiäni, jossa vain sanoin, että Renaultilla ja Mercedeksellä on ensimmäisen käden tietoa Heikin suorituskyvystä ja sen taustoista ja tämän pohjalta Heikkin luultavimmin on ko. tallien harkintalistoilla. Ja siitä on vielä pitkä matka siihen, että olisin väittänyt Heikin olevan paras saatavilla oleva kuski ja siten Mercedeksen ykkösvalinta :)
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
AksuPaksun viesit saivat vereni kuohahtamaan, mutta nyt en ehdi alkaa ottamaan kantaa hänen roskatason viesteihinsä. Ehkäpä myöhemmin päivällä.
 

Quasimodo

Well-known member
Liittynyt
30.6.2008
Viestit
5455
Sijainti
Helsinki
Vähän erikoiset fiilikset jää Kovalaisen Lotus-pestistä. Renault ja Mersu olisivat kuulostaneet parhaimmilta vaihtoehdoilta, mutta toisaalta on hienoa nähdä vielä edes joku Suomalainen ykkösissä. :) Toivottavasti Kovalainen onnistuisi nyt pesemään Trullin, niin markkina-arvo kääntyisi nousuun ja olisi mahdollisuuksia saada tallipaikka jostain paremmasta tallista. Enää en kuitenkaan jaksa uskoa, että huipputalliin olisi Heikillä asiaa jatkossa, valitettavasti. :frown: Ei se mahdotonta ole, mutta se vaatisi vähintään muutaman vuoden ja silloin Kovalainen on jo yli 30-vuotias eli tallipäälliköiden näkökulmasta luultavasti melkein ikäloppu. :(
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
Turun Sanomien verkkosivuille on tullut muutama tuore artikkeli Heikki Kovalaisesta ennakoidun Lotus-sopimuksen tiimoilta.

Yhdessä artikkelissa kerrataan Mike Gascoynen esittämä kommentti Kovalaisesta Singaporen GP-viikonloppuna 2009:

[url=http://www.ts.fi/f1/uutiset/95846.html]Turun Sanomat[/url] sanoi:
Mielestäni Heikillä on huomattavasti enemmän potentiaalia, mitä viime kausi McLarenilla osoitti. Hän pärjäsi hyvin tulokkaana vertailussa Giancarlo Fisichellaan Renaultilla ja hyvin myös Lewis Hamiltonia vastaan ensimmäisen McLaren-kautensa alkupuolella. Se todistaa, mitä potentiaalia Heikistä löytyy, Gascoyne totesi tuolloin.

Kolumnissaan Turun Sanomien Heikki Kulta arvioi Kovalaisen tulevia haasteita Lotuksella:

[url=http://www.ts.fi/f1/kolumnit/95845.html]Turun Sanomat[/url] sanoi:
Surkean toisen McLaren-kauden jälkeen Kovalainen kaipaa nimenomaan onnistumisia kisoissa. Lotuksella nuo onnistumiskriteerit ovat onneksi huomattavasti kuskiystävällisemmät kuin McLarenin paineissa.

Ensimmäinen haaste Kovalaiselle on päihittää tallikaveri Jarno Trulli. Helpolla sekään ei onnistu, sillä italialaiskonkari on ainakin aika-ajossa edelleen yksi nopeimmista.
Eli ensin Trullille köniin, ja siitä sitten eteenpäin jos Jarnossa ei ole riittävästi vastusta. :)
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
http://www.ts.fi/f1/uutiset/95843.html

Periaatteessa ihan lupaava talli varmaan tuo Lotus.. ehkä jonkinlainen Toyota/Force India hybridi kun katsoo mitä väkeä siellä on touhuamassa. Gascoyne ja 30 entistä Toyotan insinööriä, ja taisi olla myös jotain Force Indian väkeä (taisi olla samoja tyyppejä jotka oli tehneet Force Indian tämän vuoden auton?). Trulli tuo ilmeisesti myös lisää väkeä nyt lopettavalta Toyotalta. Kun katsoo mitä Toyota ja Force India parhaimmillaan ovat saavuttaneet (paalupaikkoja, podiumeja) niin ehkä samaa voi odottaa myös Lotukselta parin vuoden sisällä. Ei kenties mikään huono paikka Heikille. Kaikkihan voi toki mennä myös ihan metsään, eihän näistä ikinä tiedä.
 

hippi

Well-known member
Liittynyt
13.4.2009
Viestit
2682
Vielä pari mielenkiintoista tiedonmurua Turun Sanomien artikkeleista. Trullin sopimus olisi ennakkotietojen mukaan kaksivuotinen plus yksi lisävuosi optiona, Heikille taas tulisi yksivuotinen sopimus plus optio yhteen ylimääräiseen vuoteen.

Heikistä olivat Turun Sanomien tietojen mukaan ensimmäisinä kiinnostuneet Lotus ja Renault, sittemmin myös Force India. Heikki itse tähysi McLaren-jatkon mentyä sivu suun ensin Toyotalle, sitten Renaultille. Kun Renaultkin päätti myydä tallinsa, Heikki tarttui varasuunnitelmana Lotukseen, jossa nyt pitäisi siis ennakkotietojen mukaan olla sopimus jo allekirjoitettuna ja valmis virallisesti julkistettavaksi ihan lähitunteina.
 

|EdU|

Scuderia Ferrari
Liittynyt
23.12.2008
Viestit
1927
Sijainti
Järvenpää
Mukavaa, että saadaan ensi kaudeksi edes se suomalaiskuljettaja sinne jonka suorituksia seurata.

Mielenkiintoista oli, että Heikin mukaan kiinnostusta oli useista eri talleista. Lotukselta on turha heti odottaa ihmetekoja joten Heikki ajelee luultavasti parhaimmillaan keskikastissa.

Ei muuta kuin Trullia lyömään ja mainetta kohottamaan !
 

Trone

Registered Loser
Liittynyt
12.4.2002
Viestit
1222
Sijainti
Suomi
Tony Fernandes kommentoi asiaa Twitterissä:
We have announced jarno trulli, heike kovaleninen and Fairuz fauzy as our drivers for Lotus 1 Malaysia. We are serious.
Lupaa Heikille hyvää, kun tallipäällikkö ei osaa kirjoittaa miehen sukunimeä eikä edes etunimeä oikein. :thumbfh:
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tony Fernandes kommentoi asiaa Twitterissä:

Lupaa Heikille hyvää, kun tallipäällikkö ei osaa kirjoittaa miehen sukunimeä eikä edes etunimeä oikein. :thumbfh:
Jos ovat niin hyviä kavereita jo nyt, että Fernandes antoi ensimmäisen lempinimen? Ei ehkä ihan yhtä cool kuin iceaman, mutta tyhjää parempi kuitenkin.
 

Trone

Registered Loser
Liittynyt
12.4.2002
Viestit
1222
Sijainti
Suomi
Jos ovat niin hyviä kavereita jo nyt, että Fernandes antoi ensimmäisen lempinimen? Ei ehkä ihan yhtä cool kuin iceaman, mutta tyhjää parempi kuitenkin.
Ja eikun uutta lempinimeä tatuointina käsivarteen! :tongue:
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Hyvä Yle!

Kovalaisen Lotus-sopimus varmistui


Heikki Kovalaisen sopimus Lotuksen
kanssa on nyt saanut virallisen
varmistuksen. Malesialaistaustainen F1-
talli vahvisti tallinsa
kuljettajasopimukset maanantaiaamuna
Suomen aikaa.

Malesian urheiluministeri Ahmad Shabery
Cheek kertoi Lotuksen kuljettaja-
sopimuksista lehdistötilaisuudessa.
Heikki Kovalainen korvaa tallissa F1-
mestari Jenson Buttonin, joka siirtyy
McLarenille
.

Kovalaisen tallikaveri ensi kaudella on
Jarno Trulli, joka jäi ilman sopimusta
Toyotan jättäessä F1-sirkuksen viime
kuussa.
Eihän Lotus ole tulokastalli, jos sen kuski viime kaudelta on maailmanmestari.:eek:
 

JVR

Banned
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
2963
Tätä juuri tarkoitin. Se, että kaveri ajaa F1:ssä ei AksuPaksun kaltaisille suomiurpoille riitä, vaan heti ollaan heikkoa kuskia jos ei olla ihan terävintä kärkeä. Tää on juuri sitä samaa perinteistä oksettavaa suomalaismentaliteettia
Niinhän se on että nälkä kasvaa syödessä. Suomalaisia ollut nyt niin kauan kärkitalleissa että kyllähän sitä aina vaatii koko ajan enemmän. Ollaan totuttu siihen että meikäläiset ajaa siellä mestaruuksia. Sama asia lätkässäkin on, tuskin kukaan on iloissaan jos Suomi tulee MM-kisoissa vaikka 5. sijalle tai on iloinen vaan pelkästään siitä että Suomi on kisoissa edes mukana. :D
 

Dwayne

Toimistosihteeri
Liittynyt
29.10.2009
Viestit
531
Sijainti
Hyvinkää
Kimi noissa tilanteissa, heikolla/sopimattomalla autolla ajaessaan tuntui enemmänkin laittavan kruisalumoodin päälle ts. ei lähenyt yrittämään "mopolla mahottomiin" yli omien+auton rajojen. Mitä nyt sitten välillä teki niitä pieniä ihmeitä sopivan tilaisuuden tullen, puristaen sitä ekstraa itsestään ja autonrakkineesta juuri oikealla hetkellä. :)
Näinkö nopeasti unohtui 2009 loppukausi?
 

Juha DF1

Matti Kyllönen fan club
Liittynyt
26.1.1999
Viestit
91
Sijainti
Hämeenlinna, Finland
No niin, nyt ollaan sitten melkein samassa tilanteessa kuin 90 luvun alussa menestysodotusten suhteen. Siis Scuderia Italia ja Lotus olivat ne tallit joissa suomalaisia ajoi. Tavallaan nyt palataan siis lähtöruutuun ja siihen asennoituminen voi olla vähän vaikeaa. Toisaalta muistan kuinka sykähdyttävää oli nähdä Häkkisen tekevän lotuksellaan Unkarissa ohituksen Brundlen benettonista ja nousevan viidennelle sijalle (dementiavaraus tähän tarinaan). Kyllä tästäkin asetelmasta voi saada jännitystä irti, kuten pitkän linjan f1-fanit muistavat. TV-aikaa ei juuri ole luvassa, mutta kärkikahinoissa sitten jännätään kahden saksalaisen puolesta, ainakin minä. Mieluiten nimittäin näkisin Vettelin tai Rosbergin vievän mestaruuden kuin kenenkään muun ei-suomalaisen. Tunnustan myös olevani niin pikkusieluinen että toivon Ferrarin sukeltavan ja pahasti. Ainahan voi toivoa että Lotus onkin iloinen yllätys ja napsii pisteitä tasaisesti Heikin toimesta, ja seuraavana vuonna Kimi is back with vengeance. Hyväähän se oli niin kauankuin sitä kesti, nyt ollaan sitten lätkätermein "rebuilding" - vaiheessa.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Hyvä Yle!

Eihän Lotus ole tulokastalli, jos sen kuski viime kaudelta on maailmanmestari.:eek:
Sekoittanut toimittaja Räikkösen Mersuhuhuihin :eek:

Hienoa että Heikki on mukana! :thumbup: Trullin jos saisi aisoihin on sitä menetettyä arvostusta mahdollisuus saada takaisin. Toisaalta Trulli on ehkä yksi aliarvostetummista kuskeista, ja Gascoynen suosikki.
 

Bobakki

@f1hog
Liittynyt
29.6.2000
Viestit
19758
Sijainti
En oo mistään kotosin
Lupaa Heikille hyvää, kun tallipäällikkö ei osaa kirjoittaa miehen sukunimeä eikä edes etunimeä oikein. :thumbfh:
Kake Hovelovenen!

Heikki ja Trulli Gascoynen suunnitteleman auton ratissa yhdistettynä tankkauskieltoon kuulostaa ongelmaherkältä yhdistelmältä. Kumpaakaan kuljettajista ei pidetä erityisen hyvänä kisakuskina, ja Gazzan autot taas ovat perinteisesti olleet haastavia ajettavia. Trullin maine yhden kierroksen miehenä sai aikanaan vähän turhankin paljon apua Gascoynen suunnittelemasta Jordanista, jonka ominaisuuksiin kuului takarenkaiden kuluttaminen loppuun muutamassa kierroksessa.

Lotarin omaa tiedotetta sai muuten tavata tosi tarkkaan, että tajusi Fauzyn olevan vain testikuski.
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös