Ralliuutisia.

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18417
Mielestäni ihan hyvä uutinen, jos vain totetuu
Polon rallidebyyttiä saatetaan aikaistaa

Turun Sanomat 6.12.2011 19:30:57

Saksalaisen autojätin Volkswagenin ralliprojekti käynnistyy varsinaisesti ensi vuonna laajalla testiohjelmalla. Rallin MM-sarjaa merkki tulee uudella WRC-Polollaan kaudeksi 2013.

Saksalaislähteiden mukaan Volkswagen saattaa kuitenkin aikaistaa MM-debyyttiään.

Jos kansainvälisen autoliiton FIA:n maailmanneuvosto tällä viikolla vahvistaa Sardinian Italian MM-rallin pitopaikaksi ensi kauden sarjassa, Volkswagenin uumoillaan aikaistavan ohjelmaansa ja tuovan Polon mukaan jo tuohon ensi vuoden lokakuun kilpailuun.

Italialaisen Auto Sprint -lehden mukaan Sardinia on tärkeä paikka Volkswagenille. Toukokuussa uutinen saksalaismerkin MM-rallissa aloittamisesta julkistettiin juuri Italian rallin yhteydessä.

Volkswagen on toistaiseksi vahvistanut vasta Citroenilta siirtyneen Sebastien Ogierin kolmivuotisen sopimuksen. Ogier ajaa ensi vuonna testejä Pololla ja kilpailee MM-sarjassa Skodalla Super 2000 -luokan autolla.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4748
Sijainti
Event horizon
Mielestäni ihan hyvä uutinen, jos vain totetuu
Volkkarin mukanaololla tai olemattomuudella ei sinällään ole mitään merkitystä jos suurimmassa osassa "MM"-ralleja ainoa edes etäisesti tehdastiimiä muistuttava on Citroen Total Sport. Prodrive-Minit on mukana ehkä 6 tai jopa 8 kilpailussa ja M-Sport saattaa saada rahoituksen yhden auton ajattamiseen kahdessa tai kolmessa kisassa olettaen että se yksi auto pysyy ehjänä eikä Latvala aja sitä tuhannen päreiksi. Suomen MM-rallissa Fiesta on varmaan Latvalan puimukaupan sponssien turvin. Walesin ralliin Wilson voi löytää jonkun englantilaisen sponsorin ja kuskiksi vaihdetaan sitten joku paikallinen stara.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18417
Volkkarin mukanaololla tai olemattomuudella ei sinällään ole mitään merkitystä jos suurimmassa osassa "MM"-ralleja ainoa edes etäisesti tehdastiimiä muistuttava on Citroen Total Sport.
Ei toki, mutta mielellään Volkkarin näkisin rallipoluilla niin äkkiä kuin vain mahdollisesta sillä pointilla että auto on sitten luotettava ja haastaa Citroenin kaudella 2013 niin nopeudessa kuin luotettavuudessakin.
 

RITA#28

Banned
Liittynyt
6.8.2007
Viestit
1824
M-Sport saattaa saada rahoituksen yhden auton ajattamiseen kahdessa tai kolmessa kisassa olettaen että se yksi auto pysyy ehjänä eikä Latvala aja sitä tuhannen päreiksi. Suomen MM-rallissa Fiesta on varmaan Latvalan puimukaupan sponssien turvin. Walesin ralliin Wilson voi löytää jonkun englantilaisen sponsorin ja kuskiksi vaihdetaan sitten joku paikallinen stara.
Pessimistisyys kunniaan, eipähän tarvi ainakaan pettyä! Vähän voi muuttaa asennetta, tuskin tarvitsee muutenkaan...
 

STP

Well-known member
Liittynyt
15.1.2011
Viestit
162

Jr-

Maximum Attack
Liittynyt
29.3.2000
Viestit
14798
Sijainti
Saviseutu
Tällänen juttu:

New year, new players, the 2011 WRC championship already looks exciting before its commencement, that the 2012 vintage already see a little surprise at the sight of this teaser made in Korea.

The manufacturer launched the ad implied in this picture, where one can see the last Veloster 2011 in a Hyundai sport mode comes off, anticipating the next model WRC certainly for the championship 2012.

If this were the case, Hyundai would compete WRC after eight years of absence, the Hyundai Accent WRC which operated from 2000 to 2003, without great success with a 4th place as best result.

Read more: http://pictureofautodesign.blogspot.com/2011/02/hyundai-veloster-leap-to-wrc-in-2012.html#ixzz1fsfwsWTf
http://pictureofautodesign.blogspot.com/2011/02/hyundai-veloster-leap-to-wrc-in-2012.html



 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4748
Sijainti
Event horizon
Pessimistisyys kunniaan, eipähän tarvi ainakaan pettyä! Vähän voi muuttaa asennetta, tuskin tarvitsee muutenkaan...
Yhtään mikään ei tällä hetkellä anna olettaa ettäkö M-Sportin ja Fordin välisissä keskusteluissa tultaisiin pääsemään molempia osapuolia tyydyttävään lopputulemaan. Voipi olla jopa niin, että Ford pistää totaalisesti pillit pussiin eikä KUKAAN pääse ajamaan WRC Fiestalla (tai edes S2000:lla) kilpaa ensi vuonna kun Ford ei tee FIA:n edellyttämää vuosiluokitusta.

Ja vaikka M-Sport saisikin luvan käyttää Fordin merkkiä omalla kustannuksellaan, niin tällöinkin on perin todennäköistä ettei pelkästään Wilsonin rahapussilla ajateta palkattuja kuljettajia monessakaan rallissa. Jostain sitä kapitaalia on siis kaivettava ja se joku on maksavat kuljettajat. Suomesta tuskin on käytännössä mahdollista kerätä sellaista rahasummaa että sillä moneen ralliin autoa alle saisi ostettua. Novikov sen sijaan saattaisi löytää Venäjältä rahoituksen aika moneen ralliin, samoin Monsterin rahoilla Ken Block voi halutessaan kiertää koko sarjan ellei tuhoa autoaan.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18417
Mageen näköinen riisinpaahdin, mutta ilmeisesti Hyundailla ei ole mitään todellisia aikomuksia tulla MM-sarjaan ensi kaudeksi. Luulisi että jotain testiä yms. olisi ajettu jo kiivaasti jos näin olisi.
Jos en väärin muista niin Hyundai aikoo kuulemma tulla mahdollisesti MM-sarjaan kaudeksi 2013 tai 14.
 

veltto

Well-known member
Liittynyt
1.12.2010
Viestit
827
Tuosta Hyundaista on ollut juttua täällä ennenkin, ensinnäkin tuo kuvissa oleva ei ole ralliauto vaan rallycross-auto, joo käy myös ilmeisesti ralleihin USAssa. mutta ei muualla! Autossa on 2.0 litrainen kone ja tehoa noin 550 heppaa.
Ja Amerikan rallycross kisoissa noita laitteita on kaksin kappalein.
http://www.youtube.com/watch?v=2cejbbkJ3wg

Mutta mitään tekemistä tuolla ei WRC-sarjan tai siihen mukaan tulemisen kanssa ole:ahem:

Ja noissa kuvissa näkyy ilmanottoaukot takakyljissä, eli jäähdytyslaitteisto on perässä niinkuin rallicross-autoissa yleensäkin.
 
Viimeksi muokattu:

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260

STP

Well-known member
Liittynyt
15.1.2011
Viestit
162
Ilmeisesti ensi vuonnakin S2000-Skodilla ajaa MM-sarjassa sekä VW Motorsport että Skoda Motorsport, silloinhan tuo Mikkelsenin vajaa ohjelma ei meinaisi vielä mitään Juhon kannalta.
Niin tosiaan allekirjoittaneella taisi mennä hieman puurot ja vellit sekaisin :doubtful:

Taidan jo liikaa mielessäni laskea/toivoa Juhon volkkarin mieheksi :D
 

Jellinek

Banned
Liittynyt
27.1.2010
Viestit
6719
Sijainti
Tiimarin tasavalta
Toteutuuko se GT-WRC-luokka ikinä? :doubtful:
Olisihan se kiva nähdä vaikka näitten kamppailua "kuninkuusluokan" taistelun ohessa:

:rolleyes:
 
Ylös