Ralliuutisia.

Xerym

Well-known member
Liittynyt
2.2.2012
Viestit
367
Hieno juttu Atkinsonin ajaminen Saksassa. Arauzolle taisi todellisuusdessa tulla kenkää, hyvää vaan.
Vähän kuitenkin sääliksi käy Arauzoa, vaikka ei hänestä ole mihinkään ollut.

Mielenkiintoisata nähdä Sordon ja Minin vauhti. Voi olla saumat jopa voittoon, jos auto toimii.
 
Viimeksi muokattu:

mjs

Long easy right sumppuun
Liittynyt
10.7.2007
Viestit
8260
MINI:n kuskinvaihdoksen taustoista:
http://mad.ly/c8f203

'This season has been highly pressurised from the start. We only found out following Monte-Carlo that we would have the opportunity to run two drivers for the full 13 event WRC Calendar as a works-supported team. The original plan was for Armindo to run seven events as a privateer. Due to our long standing and successful relationship, we wanted Armindo to stay with the team for the full season and he was pleased to join us on our journey. As you can imagine, this was one of the biggest pieces of news that any driver can have. However, the pressure on him was significant.

'After our Rally Finland debrief and further conversations with Armindo since returning home, we decided that it was better for him to take a break, relax and regain his focus on the sport and how he approaches it. We've created a great history together and it's fair to say that he had previously always been motivated and determined in his career. We've worked together for many years now – we even won two Group N world titles together! However, there's always a point where you have to admit that something isn't quite right and I hope that we've accepted that point at just the right time!

'The decision was not taken lightly and was made on purely sporting grounds. It was not a personal decision and everyone in the team wishes Armindo all the best for the future.

..
 

JoneZi

User
Liittynyt
17.3.2012
Viestit
7568
Kun katsoo vanhoja portugalin rallin videoita, niin on suorastaan käsittämätöntä ettei sen enempää vakavia onnettomuuksia ole sattunut, kuin Santosin ulosajo-86. Se näyttää aivan järjettömältä, kun yleisö on tasaisena muurina aivan tien reunassa ja osittain tielläkin ulkomutkat mukaan lukien. Ei siinä paljon järki päätä pakota kun tuollaset katselupaikat valitsee. Eikä ole kuskeillakaan helppoa ollut kun joutuu sellaisia pätkiä ajamaan.

Mitäs luulette, jos nykypäivän Neste rallyssa porukka seisois vaikka Urriassa samanlailla toinen jalka tiellä tasaisena massana tien reunoilla ja yrittää koskea ohiajavien Loebin ja Latvalan autoon, tuliskohan Harjanteelta punaisesta kopterista mitään palautetta?:D
Ei tarvi katsoa kun 10-vuotta vanhoja Neste Ralli videoita, niin on nykymittapuulla tosi hurjan näköistä touhua. Katsojat olivat melkein ojassa ja harrastettiin sitä, että auton mentyä ohi hypätään tielle katsomaan perään. :dunno: Hurjasti menty eteenpäin näinkin lyhyessä ajassa.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18416
Sanotaanko näin, että...

1997-2003 oli kilpailullisesti parasta aikaa
Täysin samaa mieltä mut mulla alkais toi pykälä jo vuodesta 1995, mutta päättyisi samaan 2003 vuoteen kuin sinulla.
Kun katsoo vanhoja portugalin rallin videoita, niin on suorastaan käsittämätöntä ettei sen enempää vakavia onnettomuuksia ole sattunut, kuin Santosin ulosajo-86.
Itellä on Portugalin rallin video kaudelta 1989, mut ei tainut muistaakseni siinä rallissa kummempia tapahtua.
 

Don Vito

Sekakäyttäjä
Liittynyt
2.3.2000
Viestit
4748
Sijainti
Event horizon

Audi_sport_UK

Well-known member
Liittynyt
28.2.2010
Viestit
1754
Mielenkiintoisata nähdä Sordon ja Minin vauhti. Voi olla saumat jopa voittoon, jos auto toimii.
Jos ei nyt aivan voittoon kuitenkaan, mutta jos vehkeet pelaa niin uskoisin sordon olevan kuitenkin kolmen parhaan joukossa. Tietysti jos Loeb keskeyttää niin miksei voittokin olisi ihan mahdollinen.
Atkinsonin uraa en ole oikein seurannut, enkä tiedä miten hän pärjää asvaltilla, mutta käsittääkseni kuuden parhaan joukkoon on hyvät edellytykset.

Eli juuri niin kuin vähän arvelinkin. MINI nk. tedastiimin rahoittajana oli hyvin pitkälle Paulo Nobre ja nyt hän tietenkin jatkaa ja kaksikon nopeampi kuski korvataan Atkolla... Atko olis kyllä saanut jatkaa ja tientukko Nobren heivata takas Amazonin viidakkoon hakeen lisävauhtia.
Kyllähän Nobrella on tällä hetkellä enemmin annettavaa Minille (raha ja julkisuus), kuin Araujolla. Kannattaa muistaa, että Minillä on hädin tuskin varaa ajattaa Sordoa.

Tämä on kyllä paras uutinen rallin mm-sarjaa koskien vähään aikaan.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11219
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Ralli kun tuppaa olemaan näyttävää ja mielenkiintoista sillonkin kun ukot kisailee tosissaan viimesistä kymmenyksistä Trophyilla, uskokaa tai älkää. Kalustosta se ei ole kiinni, pikemminkin kilpailun tasaväkisyydestä ja runsaudesta.
:thumbup:

Etsikää niitä katselupaikkoja! Ja F1-forumin Frank sais kyl tulla Pololla takaisin!
 

Silk Cut Jaguar

Well-known member
Liittynyt
18.6.2007
Viestit
3532
Ei tarvi katsoa kun 10-vuotta vanhoja Neste Ralli videoita, niin on nykymittapuulla tosi hurjan näköistä touhua. Katsojat olivat melkein ojassa ja harrastettiin sitä, että auton mentyä ohi hypätään tielle katsomaan perään. :dunno: Hurjasti menty eteenpäin näinkin lyhyessä ajassa.
Ja vielä siitä muutama vuosi taaksepäin (taas Portugaliin): http://www.youtube.com/watch?v=AntTKfRO5po

Tuo näkymä ei kyllä enää hirveästi eroa niistä B-ryhmä-highlight-clipeistä.
 

Silk Cut Jaguar

Well-known member
Liittynyt
18.6.2007
Viestit
3532
"All safety measures in place for such rallies were followed," rally organiser Dragan Simic told RTS. "We are investigating to establish how the spectators came to be in the spot where the accident occurred."
http://www.theaustralian.com.au/news/breaking-news/two-dead-after-serbian-auto-rally-crash/story-fn3dxix6-1226453764611

Kännyvideo paikalta (savuava auto vain, voi katsoa ruoka suussa): http://www.youtube.com/watch?v=WIvSXuSr20Y

Auto kyllä näyttää ottaneen sen verran osumaa, että tainnut jo ensin tai myöhemmin osua myös johonkin muuhun. Huom. tuo joku tukki/puu auton edessä ja taempana näkyvä joku iso peltilevy (?).
 
Viimeksi muokattu:

ProBale

#maximumattack
Liittynyt
8.8.2006
Viestit
159
Sijainti
Kaikkialla
Voipi olla mielenkiintoinen Fiesta R2 -sarja Suomessa ensi vuonna. Kovia nimiä..

Suomen Ford Fiesta Sport Trophyn oikeudet omistava KMS Racing Oy tarjoaa kahdelle nuorelle ajopaikan Ford Fiesta Sport Trophy sarjasta kaudella 2013. Valitut kuljettajat ovat Jori Nousiainen ja Samuli Vuorisalo.

Vatanen ja Ford palaavat yhteen Suomen Ford Fiesta Sport Trophy sarjassa Ford ja Vatanen palaavat yhteen yli 30 vuoden tauon jälkeen, kun vuoden 1981 ralliautoilun maailmanmestarin Ari Vatasen poika Max Vatanen kilpailee Ford Fiesta R2 autolla kaudella 2013.

Ford Fiesta Sport Trophy sarja on kansainvälinen rallisarja (12 maata) joissa kilpaillaan samanlaisilla Ford Fiesta autoilla, joten kuljettajien ajotaidot ratkaisevat erot. Sarja toimii erinomaisena näytönpaikkana nuorille kuljettajille kansainvälisiin kilpailuihin kohti WRC-kuljettajuutta.
Alkuperäinen uutinen Ralli.net
 
Viimeksi muokattu:

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
3508
Sijainti
JKL
Joo, taisi olla rengas tyhjänä kun puski niin pirusti:(
Sillä miksi se auto meni suoraan ei sinänsä ole merkitystä. Jos yleisö olisi sijoittunut kuten kuuluu niin oltaisiin selvitty peltivaurioilla... Vituttaa kuolemantapaukset tällaisessa onnettomuudessa. Täysin turhaa... Tällaista julkisuutta ei tämä laji kaipaisi yhtään... Tuus nyt Don Vito keuhmaan miten fiksuja järkkäreitä tuolla maailmalla on kun antavat katsoa rallia missä huvittaa eikä ihmisiä työnnetä väkisin karsinoihin katsomaan:wall:
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Ulkokurvissa ja suoraan ulosajo-linjalla. Löytyy ainakin vielä video tapahtuneesta youtubesta.
:thumbfh:

Tällaiset uutiset perä perää eivät muutenkaan ole hyviä uutisia, saati lajille noin muuten. Ajat muuttuvat ja niin on rallinkin (ja mäkikisojen) muututtava, jos halutaan että lajilla on jotain tulevaisuuttakin vielä. Kun olisi edes jotain maalaisjärkeä katsojilla, mutta sitä on vissiin ihan turha odottaa kaikilta.

Eihän ampumaradallakaan katsojia seiso maalitaulujen takana.
 

Silk Cut Jaguar

Well-known member
Liittynyt
18.6.2007
Viestit
3532
Viimeksi muokattu:
Ylös