Talvirenkaiden vaihtoilmoitukset

Renessanssinero

Perusfeidaaja
Liittynyt
23.4.2005
Viestit
4949
Sijainti
Vantaa
Mutta ne ovat lailliset ympäri vuoden. Kesä- ja nastarenkaat eivät ole. Ajamalla kitkoilla ympäri vuoden säästää kaksi renkaanvaihtokertaa vuodessa.
 

Charlie

Elämän jakojäännös
Liittynyt
13.12.1999
Viestit
6454
Sijainti
Pahassa paikassa
Aion ajaa lopputalven läpi vähänkäytetyllä medium-setillä. Jos eivät toimi halutusti tai pitoa ei ole, niin vaihdan uuden samanlaisen setin alle vielä ennen kevättä.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Jotain vastaavaa toi avaruusspermakin on, mutta se on hopean väristä, josta siis nimityskin tulee. Käytetään tykeissä yms. kovaa painetta ja rasitusta vaativissa osissa.
No nyt aukes. Siis grafiittirasvasta kyse. Myös Sergein, Itkon ja Pökömin liekinvaimentimien/suujarrujen kierteisiin laitetaan. Tai ainakin pitäisi laittaa, mutta turhan usein sitä Yleis2:akkosta sai kaikkien supersotilaiden jäljiltä hangata kuivaksi sen jälkeen kun toivat torrakkonsa vihdoin takaisin hoitoon. Musta lippu yhdisti varsin edustavasti tässä, kuten aseiden huoltoon liittyen kaikin puolin, mutta kyllä ne nurmiporatkin toisinaan osasivat..
 

Örfil

Guest
Nyt kun nurmiporat mainittiin, aasinsillan kautta tähän eli saattaapi olla että vihreä baretti vaihtuu siniseen. Pitävät tosin jännityksessä hetken aikaa, reilun kuukauden päästä selviää.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Nyt kun aasinsilta avattiin, kertauksissa uuvatit kyselivät saavatko jatkossa käyttää itsenäisyyspäivän marssilla jellonaogon sijaan karhua. Lupasin minulle suoduin valtuuksin käyttämään vaikka pronssista pingviinimerkkiä.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Vaihdatin tänään talvikumit alle. 20€ Köyhdyin.
Aamulla oli melko hauska ja jännä ajella töihin vielä suvikumeilla.
 

Örfil

Guest
No mutta sittenhän jatkossa ei ole hauskaa eikä jännää ajella aamulla töihin. Miksi siis ihmeessä menit noin tekemään?
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
En laita mitään. Irroituksen jälkeen pyyhin rätillä puhtaaksi ja odottamaan seuraavaa vaihtoa tai takaisin autoon kiinni, jos on vain yhdet pultit. Mutta pelkkä kierteiden pyyhkäisy vain toimenpiteenä.

Liekö työkoneissa tuo terva sitten tarpeen?

Samoin vetäisen kupariharjalla vannetta vastaan tulevan osan pyörän kiinnityskohdasta ja puhallan/pyyhin rätillä näkyvän paskan pois. Joskus saatan suhauttaa hyvin kevyesti pintaan WD-40:ymmppistä + pyyhintä, jos vastinpinta on kovin ruosteinen. Vanteen sisäpinnan myös sivallan rätillä pahimmasta paskasta, jos vannetta ei ole pesty edellisen irroituksen jäljiltä.

Näillä eväillä kohti lumihankea!
Suhautan poikkeuksetta pyyhittyyn pultin kierteeseen hieman sprayöljyä. Ei ole ruostunut, voi olla turhaa, vaan eipä tuosta haittaakaan ole ollut. Ristikkoavaimella aukeaa kerkeästi keväin, syksyin.
Vanteen ja pyörännavan liitoskohdan huoltotoimet vaikuttaisivat olevan 1:1 omien toimiesi kanssa. Ruostetta en tykkää jättää sinne väliin kuten vaimon autossa näkyi edellisen omistajan jäljiltä olleen. Ei ole enää. On öljytty ja puhdas pinta.
 

Örfil

Guest
Tässä välissä voinen tunnustaa, että olen joskus kovin törkyisten pulttien ollessa kyseessä hieman öljytyllä rätillä pyyhkinyt kierteet puhtaaksi. Mutten sitten millään liuottimella poistanut öljyä.

Ainoa kierre, johon öljyä laitan on mopon tulpan kierteet.
 

Tsuhna

Absent Member
Liittynyt
2.11.1999
Viestit
18746
Sijainti
Toisaalla
Nyt kun nurmiporat mainittiin, aasinsillan kautta tähän eli saattaapi olla että vihreä baretti vaihtuu siniseen. Pitävät tosin jännityksessä hetken aikaa, reilun kuukauden päästä selviää.
Jahas jahas, lentopojuksiko meinaavat.

Tulipans lentelystä mieleen (nyt en ole varma olenko tämän täällä jo kertonu, ei muista joten etukäpälään sori), että kun siellä Pirkkalassa oltiin sillon elokuussa (kait?) kouluttautumassa niin yhtenä päivänä tulivat lennoston pojat siihen bostailemaan hornetteinensa. Pörräsivät pään päällä vähän rinkiä ensin, mutta varsinainen show alkoi sitten siinä kiitotien päällä. Yks kerrallaan tulivat pinnoissa pienellä nopeudella ensin kohdalle ja sitten vetivät puikot etelään. Immelmannin laella laukoivat soihtuja 'pop-pop-pop-pop-pop' ja siitä kierähtivät takaisin mahalleen ja kiihdyttivät horisonttiin. Meteli oli aivan järkyttävä, tietysti, sillä lentonopeus oli niin pieni eikä Immelmannin laella korkeutta ollut edes sataa metriä.
Erittäin vaikuttava näky (edit: hoh, pikemminkin kokonaisvaltainen aistikokemus) kyllä. Itse kun elin luulossa ettei tömmöset vehkeet nyt enää ihan pikkupojan innostusta herätä, koska niitä on nähnyt yli vuosikymmenen suihkimassa sinne ja tänne ja tonne. Mut taisi siinä pointti ollakin että mie olen nähnyt niitä lähinnä vain siitä näkökulmasta mistä ylipäätään maavoimien soturi näkee hävittäjän tositilanteessa. Tommosia sirkustemppuja vähän vähemmän osunut kohdalle.

Poikain show-offin ajoitus vaan pisti aprikoimaan, ettei olis joku laverrellut meillä olevan ulkomaalaisia vieraita just sillon..
 
Viimeksi muokattu:

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Melko hyvässä kunnossa oli tiet. Muutama auto oli toki siellä tien reunassa. Tieltä luisumisia havaitsin muutaman. Nämä jutut huomasin Tuusulan väylällä.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Mopojen pärinä on vähentynyt liki olemattomiin.

Talvi näemmä teki tuloaan tänään.
 
Ylös