Pietari
HarjunHerra
Hyvä Obama, onnea. :thumbup:
Tästä se lähtee pikkuhiljaa:Törni osaa olla optimistinen.No, ennustihan aikoinaan oikein Hamiltonin kohtalon.
Mua ei haittaisi toi mahdollinen uusi armeija yhtään.Tästä se lähtee pikkuhiljaa:
http://www.iltasanomat.fi/uutiset/ulkomaat/uutinen.asp?id=1607711
Ikävä tuottaa ihmisille aina pettymyksiä. Mutta faktoille ei vaan voi mitään![]()
Ei minuakaan..... Mutta kysymys onkin siitä, ketä se haittaa.Mua ei haittaisi toi mahdollinen uusi armeija yhtään.
Vetää sanattomaksi.IS: George W. Bush toivoo jäävänsä historiaan presidenttinä, joka vapautti miljoonia irakilaisia ja afganistanilaisia, teki työtä rauhan hyväksi eikä koskaan myynyt sieluaan poliittisten tarkoitusperien vuoksi.
- Haluaisin tulla muistetuksi presidenttinä, joka vapautti 50 miljoonaa ihmistä ja auttoi rauhan saavuttamisessa, Bush sanoi äskettäin tehdyssä haastattelussa, josta Valkoinen talo julkaisi osia.
Bush painotti, että hän pysyi linjallaan eikä myynyt sieluaan poliittista hyötyä tavoitellakseen.
- Tulin Washingtoniin tiettyjen arvojen kanssa, ja samojen arvojen kanssa myös lähden.
Bush kertoi kääntyneensä päivittäin Raamatun puoleen kahdeksanvuotisen virkakautensa aikana ja saaneensa lohtua uskostaan.
Väistyvä presidentti vitsaili myös, että hän tulee kaipaamaan joitakin virkaansa liittyneitä asioita: matkoja presidentin koneella Air Force Onella, liikenneruuhkien välttämistä ja Camp Davidin loma-asuntoa.
Muistelmia odotellessa...Vetää sanattomaksi.
Nyt kun vuosi on vierähtänyt, niin on aika arvioida omia aikaisempia näkemyksiä. Kuten ennustin, suurimmat mullistukset ovat tapahtuneet Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa. Tähän on toki pakottanut talouslama. Jenkkien vetäytymiselle Irakista ei sen sijaan ole vielä esitetty selvää aikataulua Obaman vaalilupauksista huolimatta.Tuo sama lapsenomainen usko jaksaa kerta toisensa jälkeen hämmästyttää. Jos Obama tuo jotain uutta, suurimmat muutoksen tuulet pyyhkivät Yhdysvaltojen sisäpolitiikassa. Ulkopolitiikassa näkyvin seikka tulee olemaan se, että Yhdysvaltojen vetäytymiselle Irakista tulee aikataulu. Näin, mikäli Obama ei pyörrä vaalilupaustaan.
Yhdysvaltojen maailmanpoliittinen rooli ei tule merkittävästi muuttumaan. Obama saattaa Yhdysvalloissa vielä kahden vuoden päästä olla hyvin suosittu presidentti, mutta ei täällä Euroopassa. Jo ensimmäisen vuoden (jopa ensimmäisen puolen vuoden) aikana Obamasta tulee täällä Euroopassa likipitäen yhtä vihattu mies kuin George W. Tyhmemmästä.
Eihän tuosta ole kuin reilu viikko, kun aiheesta uutisoitiin näin. Muutenkin tuo välitilinpäätöksesi kuulostaa lähinnä poliittisen vastustajan retoriikalta. Esim. messiaaksi Obamaa eivät ole kuuluttaneet muut kuin Bushin kannattajat ja hekin tietysti pilkallisesti.Obaman suosio Euroopassa ei ole laskenut niin alas kuin ennustin, mutta kyllä siitä merkkejä on jo näkyvissä.
Mä taas ihmettelen sitä, mikä usko ihmisillä on presidenttiin(kanssakunnasta riippumatta=. Valtio ja sen talous on niin iso kokonaisuus, että johdon tekemät toimenpiteet näkysät yleensä aikaisintaan suoden päästä niiden aloittamisesta.Meikäläinen ei itse odottanut Obamasta mitään messiasta (toivoin paljon mieluummin herraa ressaksi kuin sitä McCainia). Mutta, kieltämättä itsekin yllättynyt millaiseen alamäkeen kannatus on jo lähtenyt. Voi tulla tiukat vaalit 2012...
Ainahan sitä voi kommunistisen vallankumouksen tehdä.Mä taas ihmettelen sitä, mikä usko ihmisillä on presidenttiin(kanssakunnasta riippumatta=. Valtio ja sen talous on niin iso kokonaisuus, että johdon tekemät toimenpiteet näkysät yleensä aikaisintaan suoden päästä niiden aloittamisesta.