Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
No. Ferrari sai satoja miljoonia euroja. Kimikin niistä ison osan ja edelleen parhaiten palkattuna F1-kuskina pääsee ajamaan haluamaansa ralliin. Ja Alonso pääsee yrittämään uutta nousua - vaikka hieman maksettunakin jo tässä vaiheessa. Ja Massa pääsee näyttämään kykynsä onnettomuudesta huolimatta ja vielä kovasti odotettua Alonson näyttöä vastaan. Kaikki onnellisina:ahem:.

Ja Kimi voinee vielä halutessaan harkita paluutakin.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Olis kyllä ihan täydellistä jos Massa pieksee Alonson.Sais siinä Santanderit ja Zemolot miettiä tovin miten tässä näin kävi.
 

IWE

Well-known member
Liittynyt
22.6.2004
Viestit
2963
Kolmanteen kappaleesi, laitapas linkit todistaaksesi väitteesi oikeiksi. Itse muistelen että Kimi sai ensimmäisenä ekan suuremman päivityksen ja Massa seuraavaan kisaan, Massa sai ekana tokan suuren päivityksen ja Kimi sitä seuraavaan kisaan.
Minulla ei ole mitään tarvetta päteä ignorantteja Kimi-faneja vastaan, joten enpä rupea iltaani tuhlaamaan metsästämää jokaista uutista. Ferrarin omila sivuilta voit käydä metsästämässä.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18370
:D

Yhtä asiaa en ymmärrä :confused:

On aivan selvää että Santander osti Kimin ulos jotta saisi Alonson sisään. Se oli bisnestä.
No tuo olikin aivan selvää ja Alonso Massa kaksikko oli Santanderille ihanteelisempi kuljettajakaksikko, sillä pankilla on paljon liiketoimintaa Etelä-Amerikassa, toisin kuin suomessa.
 

Joda^

Well-known member
Liittynyt
23.9.2008
Viestit
190
Joo mielipiteitään on helppo huudella kovaan ääneen, mutta niiden perustelu on sitten vaikeampaa :D
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Minulla ei ole mitään tarvetta päteä ignorantteja Kimi-faneja vastaan, joten enpä rupea iltaani tuhlaamaan metsästämää jokaista uutista. Ferrarin omila sivuilta voit käydä metsästämässä.
Ei pitäisi tätä enää jatkaa, mutta kyllä nuo asiat on tälläkin palstalla viime kaudella keskusteltu. Jokainen päivitys.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Mutta en voi itselleni mitään, osa minusta nauttii suuresti kun näen nyt Alonso-fanit samassa tilanteessa kuin Kimi-fanit ovat olleet viime vuodet - ympäri mennään, yhteen tullaan - vähän hävettää mutta ehkä se on vain helpotusta eikä nautintoa, helpotusta siitä että voi vain seurata ulkopuolelta ja ehkä vähän hämmentää soppaa silloin tällöin...
Tästä tulee hauska kausi seurata, vaikka kisoja en tänäkään vuonna katso. Mitenköhän pitkään Kimi pysyy punaisena vaatteena tietyille tahoille :D
 

Hookah

Elämäntapaintiaani
Liittynyt
24.6.2008
Viestit
4447
Oma uskoni Kimin Red Bull-siirtoon on aika ohkainen. Webber on hyvä renki tallin ehdottomalle kultakimpaleelle Vettelille, johon itävaltalaistalli tulee satsaamaan kaikkensa. Viimeistään ensi kaudeksi saksalaisen sopimus alkaa 2X-muodossa. Siinä jää palkkabudjetista kovin vähän Kimille, eikä Red Bullinkaan taskut ole pohjattomia. Kyllä Kimi on vasta kakkosvaihtoehto RBR:lle Vettelin jälkeen.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
:ahem:

Oletko Mikael huomannut miten Mark Webber nyt istuu huojuvalla jakkaralla? Joka puolelta tulee artikkeleita ympäri maailmaa missä puhutaan Kimin ottavan Markin paikan ja Red Bull antaa vähintään yhtä ympäripyöreitä lausuntoja kuin Ferrari viime vuonna.

Webber-fanit käyvät aika kuumina mutta eniten kiinnostaa nähdä kestääkö Webber saman paineen minkä Kimi kesti - mestarillisesti.

Eikö olekin hauska seurata tavallaan 'ulkopuolelta' miten kuhina jatkuu mutta miehet vain vaihtuvat?

Vielä kun Kimi tulee Monacoon ja luultavasti parkkeeraa itsensä Red Bullin tiloihin niin spekulaatiot saavat aivan uuden vaihteen :D

Kyllä minulle on ja oli jo päivänselvää mistä on kyse silloin, kun Red Bullin johtaja kävi kieltämässä heidän harkitsevan nyt Kimiä. Aiemmin muutamia viikkoja ennen sitä hän lipsautti Vettel & Kimi parivaljakon olevan mitä mielenkiintoisin mahdollisuus huomaamatta mitä bensaa valoi liekeille. Hän rauhoitteli sitten, että Webberiin on täysi luotto ja kehui aussia. Tälläistä ei kukaan puhele, ellei ole tarvetta tasoitella julkisuutta tai ostaa lisäaikaa. Ja sitä tarvetta harvemmin tulee tyhjästä.

Itse veikkaan, että Webberin kulmakunta huomaa RB välttelevän suhtautumisen ensivuoden sopimusasioihin. RB voi venyttää tätä keskustelua puoleen kauteen, mutta jos Webber ei silloinkaan saa keskusteluyhteyttä sopimusjatkoista niin tulipalo on valmis. Vielä RB voi ostaa aikaa aloittamalla neuvottelutkin Webberin kanssa - mutta koska Webber ei mikään kallis mies ole niin kohtahan tuo varmasti aussille selviää tilanteen kulku. RB tietenkin toivoo, että kauden tässä vaiheessa Vettel on jo selvästi Webberiä edellä - eikä Vetteliin panostamista tarvitse Webberille selvittää.

Ja satavarma olen siitä, että Robertsinien klaani on jo paperinsa Red Bullille esittänyt vuodesta 2011 - ja Formuloihin. Mutta veikkaanpa, että nuo paperit on käyty läpi uudelleen jo myös McLarenin ja Mersunkin kanssa. Ihan vain aie -mielessä.
 

Polar

Well-known member
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
757
Ja satavarma olen siitä, että Robertsinien klaani on jo paperinsa Red Bullille esittänyt vuodesta 2011 - ja Formuloihin. Mutta veikkaanpa, että nuo paperit on käyty läpi uudelleen jo myös McLarenin ja Mersunkin kanssa. Ihan vain aie -mielessä.
On se hienoa, kun joku vielä tosissaan uskoo Kimin paluuseen formuloihin! Itse olen luonteeltani niin pessimistinen, että luulen rallin vieneen miehen sydämmen lopullisesti. Toivottavasti olen väärässä.
Kieltämättä Kimin poissaolo vaikuttaa sen verran, että ei tule niin tunteella elettyä mukana kun lähetyksiä seuraa. Toisaalta se on ihan hyvä, niin säästyy pumppu turhalta rasitukselta ja ketutuskaan ei mieltä turhaan mustaa. Nyt kun vielä asiantuntijat puhuvat, että kapeimpien eturenkaiden myötä autot ovat entistä aliohjaavampia, niin on helpottavaa ettei Kimi ole Ferrarilla ottamassa turpaan Massalta tai Alonsolta.
Kesän korvilla huhut Kimin paluusta kuitenkin alkavat, sitä odotellessa aion nauttia vapaantunemmin formuloista kuin yli vuosikymmeneen.
 

Stedos

Banned
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
1189
Sijainti
kuussa
Jaa, no Kimi oli kuitenkin Massaa nopeampi ekassa aika-ajossaan Ferrarilla, ja eiköhän noita muitakin vastaavia esimerkkejä löydy niin paljon, että kyseinen efekti on pitkälti silmän lumetta joka "huomataan" lähinnä silloin kun se sattuu natsaamaan. Vähän niin kuin ilmaston lämpeneminen, joka "huomataan" vain tavallista lämpöisemmillä ilmoilla, mutta tavallista kylmemmillä ilmoilla unohdetaan.
Itseasiassa tästä ei ole selvyyttä, koska kaikki harjoituksia hallinut Massa kohtasi tuolloin teknisen ongelman aika-ajon ensimmäisessä osuudessa.

Itsestäni tuli silloin Massan kannattaja, kun luin ja ymmärsin kuinka paljon mies sai silloin (saa toki edelleen, mutta huomattavasti vähemmän paskaa niskaansa). Ja nyt puhun suurimalti osalta aiheettomasta paskan heitosta. Varsinkin Oskari Saaren Massan dissaamiset ovat vieläkin todella hyvin muistissa. Koko mtv3:n kaarti haukkui viikosta toiseen samaa jätkää vain, koska tämä sattui olemaan Kimin tallitoveri. Se epä objektiivisuus mitä Maikkari esitti teki minusta Massan kannattajan. Nykyään kannattamisen perusteet ovat toki muuttuneet niistä ajoista, mutta tuosta se lähti.

Sama juttu oli havaittavissa täälläkin. Massaa dissaattiin aivan kohtuuttomasti ja vain tosta edellä sanotusta syystä. Onhan se ymmärrettävää, että foorumin ykkössuosikkia pitää kannustaa ja lujaa, mutta kun se pohjautui suurimalti osalta vaan Massan haukkumiseen, eikä Kimin kehumiseen/kannustamiseen.

Itseäni ärsyttää erittäin suuresti, että osa keskustelijoista laittaa Massan paremmuuden (joo puhun paremmuudesta) kahdella viimeisellä kaudella kaiken muun paitsi Kimin piikkii. Tai oikeastaan minkä Kimi sille silloin voi, jos kaveri kulkee kovempaa? Se on mielestäni molempien hyvän kuljettajan halveksumista. Uskallan sanoa, että tämän kauden jälkeen moni meistäkin saa huomata sen, kun Kuningas Alonso ei luutuakkaan Massalla lattiaa.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Aha, Massa oli siis viime vuonna Kimiä parempi. Silla lailla Stedos ja objektiivisuuden perään vielä kysellen. Kyllä Massa hyvä on, mutta ei nuo kärsimykset vielä messiaaksi häntä muuta.
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Itsekin kyllä vakaasti uskon että mikäli Kimi itse haluaa niin pääsee Red Bullille ensi kaudella, ellei Webberiltä ala tulla todellista tulosta. Muita tallejahan Kimin kohdalla ei kannata edes miettiä. Tämän hetken parhaista Ferrari nyt ei tietenkään tule kysymykseenkään, McLarenille ei syntynyt sopimusta joten tuskin jatkossakaan, eikä siellä ole tilaakaan. Tosin jos Button epäonnistuu pahasti kuten monet kuvittelevat niin sielläkin voi olla paikka auki, mutta kun ei viime kaudella niin tuskin jatkossakaan. Mersullakin on muutamaksi vuodeksi jo kuskit, vaikka Schumi saataa huonosti pärjätessään jättää leikin kesken niin en näe tätäkään todennäköisenä vaihtoehtona. Tai toisaalta.. eikös mersu ole ollut aina suuri Kimin tukija? Red Bullkin satsaa monet vuodet Vetteliin mutta siellä on ehdottomasti se todennäköisin paluun paikka Webberin tilalle.

En tiedä olenko aivan hatusta luonut itselleni ajatuskuvan että Red Bullilla meininki saattaisi olla hieman rennompaa kuin muissa kärkitallessa? Sikäli sopisi myös Kimille mutta tämä saattaa olla aivan omaa mielukuvitukseni tuotetta. Kimi-Vettel -kaksikolle ei tulisi varmastikaan mitään ongelmia, ovathan he hyviä kaveruksia ja puhuvat molemmat Suomea. Kimilläkin on parhaillaan vaikka yli viisikin ajovuotta jäljellä joten ei olisi mikään vuoden keissi.

Pelkkää spekulaatiota mutta itse ainakin jaksan tätä jauhaa niin pitkälle kun Kimin päätös tulee. Valtava aukko on formuloissa sekä puhtaassa omassa maailmassani mutta mielestäni myös yleisesti.

Kyllähän Kimi jatko riippuu täysin siitä miten ralli sujuu, kuten hän on itsekin todennut. Jos Kimi alkaa pärjäämään niin varmasti jää sille tielle. Vaikea arvioida millaiset fiilikset Kimillä on tällä hetkellä formuloiden ja rallin välillä. Vieläkö ralli on se selkeä ykkönen vai onko alkanut haluttamaan päräytellä kunnolla radalla, kun on katsellut Bahrainin tapahtumia. Ken tietää.. Aika näyttää..
 

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8395
Sijainti
Vantaa
Aha, Massa oli siis viime vuonna Kimiä parempi. Silla lailla Stedos ja objektiivisuuden perään vielä kysellen. Kyllä Massa hyvä on, mutta ei nuo kärsimykset vielä messiaaksi häntä muuta.
Jos otetaan viimeiset 38 GP:tä (Kahden kauden GP:t), jossa Massa ja Kimi olivat mukana, kyyti oli aika tasavertaista. Joskin Massa hivenen ehkä niskanpäällä kokonaisuudessaan.

Muutenkin sellainen ihmetyttää tiettyjen kuljettajien kohdalla (esim. Kimi), kun kulkee-> Hän on mestarillinen kuljettaja. Taasen jos Button, Alonso tai Massa ovat nopeampia->auton täytyy olla ylivoimainen taikka tallikavereilla on oltava valtavia ongelmia. (Tällä kappaleella en viittaa mikaelin kommentteihin vaan yleensä)

Minä lopetan kimi-jarnat tähän pisteeseen...
 
Viimeksi muokattu:

Crosby-92

Well-known member
Liittynyt
13.11.2008
Viestit
848
Muutenkin sellainen ihmetyttää tiettyjen kuljettajien kohdalla (esim. Kimi), kun kulkee-> Hän on mestarillinen kuljettaja. Taasen jos Button, Alonso tai Massa ovat nopeampia->auton täytyy olla ylivoimainen taikka tallikavereilla on oltava valtavia ongelmia. (Tällä kappaleella en viittaa mikaelin kommentteihin vaan yleensä)
No jaa, olen nähnyt tätä näkemystä viljeltävän päinvastoinkin. Kimi pärjää -> KERS:in ansiota, Massan ansiota plaa plaa plaa, Alonso pärjää (ja vaikkei pärjääkään) -> On se kova, ottaa kaiken irti autosta, kehittää parhaat autot yms. Noinkin päin sitä välillä esitetään. Kumpikin näkökanta on tietysti täyttä paskaa, mutta turha siitä pelkästään Kimin leiriä on syyttää.
 

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
On se hienoa, kun joku vielä tosissaan uskoo Kimin paluuseen formuloihin! Itse olen luonteeltani niin pessimistinen, että luulen rallin vieneen miehen sydämmen lopullisesti. Toivottavasti olen väärässä.
Kieltämättä Kimin poissaolo vaikuttaa sen verran, että ei tule niin tunteella elettyä mukana kun lähetyksiä seuraa. Toisaalta se on ihan hyvä, niin säästyy pumppu turhalta rasitukselta ja ketutuskaan ei mieltä turhaan mustaa. Nyt kun vielä asiantuntijat puhuvat, että kapeimpien eturenkaiden myötä autot ovat entistä aliohjaavampia, niin on helpottavaa ettei Kimi ole Ferrarilla ottamassa turpaan Massalta tai Alonsolta.
Kesän korvilla huhut Kimin paluusta kuitenkin alkavat, sitä odotellessa aion nauttia vapaantunemmin formuloista kuin yli vuosikymmeneen.
En minä tuossa rankannut Kimin F1-paluun todennäköisyyttä, olin vain varma, että neuvotteluja käydään.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kimillä on oma karismansa myös - johan se on huomattu minkä liikkeen mies aiheutti siirtyessään ralliin ja kuinka moni fani lähti hänen mukanaan ralliin.
Varmasti moni Kimi-fani seuraa nyt ralliakin, tuskin kuitenkaan on jättänyt F1'sen seuraamista Kimin poistuttua lähtöruudukosta.

Kuinka kauan sitten tämä kiinnostus seurata rallia jatkuu on täydellinen kysymysmerkki. Rata-ajo kilpailut ja ralli ovat kuitenkin aika erilaisia sekä luonteeltaan että seurattavuudeltaan.
 

Calvin

Well-known member
Liittynyt
5.12.2002
Viestit
3560
Aha, Massa oli siis viime vuonna Kimiä parempi. Silla lailla Stedos ja objektiivisuuden perään vielä kysellen. Kyllä Massa hyvä on, mutta ei nuo kärsimykset vielä messiaaksi häntä muuta.
No, mielipiteitä on kaikilla. Oma näkemykseni kyllä on, että sillä autolla ei Kimin lisäksi olisi kukaan voittanut yhtään kisaa (ei edes Spassa*, ellei edesmennyt Ayrton sitten) ja niiden podiumienkin kanssa vähän niin ja näin, lukumäärältään olisivat ainakin jääneet pienemmiksi. Jos Massa olisi ollut kisoissa mukana, olisi 2009 kääntynyt Kimin eduksi tallikavereiden välisessä, siitä olen varma. Itse asiassa Massa oli pisteissä edellä vain siksi että tuuri/sattuma oli käynyt hänelle paremmin, esim. kaksi viimeisintä kisatulostaan Massa sai pitkälti muiden lahjana. Ainoan epävarmuustekijän muodostaa se seikka, että tuolloin tiimi olisi mitä ilmeisimmin pyrkinyt pelaamaan Massan pussiin joka olisi heikentänyt Kimin mahdollisuuksia ajaa niitä tuloksia jotka sitten näimme.


*Oikeastaan voidaan sanoa että eritysesti ei Spassa, jossa auto oli huonoimpien joukossa, nopea rata ja paljon vaativia mutkia joissa auton aerodynamiikka ei ollut hyvä. Mutta Kimi ja Spa ovat erityinen yhdistelmä, 2000 luvun hienoimmat yksittäiset voitot ovat kuitenkin juuri Spa 2004 ja 2009 autoilla jotka olivat korkeintaan keskikastia, 2009 tuskin sitäkään.
 
Viimeksi muokattu:

sc

Well-known member
Liittynyt
16.3.2008
Viestit
419
Uskallan sanoa, että tämän kauden jälkeen moni meistäkin saa huomata sen, kun Kuningas Alonso ei luutuakkaan Massalla lattiaa.
Se on sitten hyvä Massalle ja Kimille. Erittäin huono asia Alonsolle. Kimin osakkeet nousee aika paljon kun Massa olikin oikeasti kovempi kuin kuningas Alonso. Veikkaan että näin tulee käymään.
 
Viimeksi muokattu:
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös