Kimi Räikkönen - Aikansa paras?

  • Viestiketjun aloittaja mjk
  • Aloituspäivämäärä
Status
Ei avoinna uusille viesteille.

mikæl

Well-known member
Liittynyt
28.7.2000
Viestit
6949
Sijainti
Tampere
Tässä hieman näkökulmaa mm tuohon rengastestausasiaan:

Tässä Räikkönen on jo rallihuippuja parempi!
ILTASANOMAT 07.07.2010 10:30


Kimi Räikkönen on rallisarjan keltanokka, mutta ainakin yhdessä asiassa hän on jo kärkikuskeja parempi.

Räikkösen kokenut kartanlukija, muun muassa Tommi Mäkisen rinnalla aiemmin istunut Kaj Lindström on vaikuttunut Räikkösen tavasta ajaa asvaltilla. Räikkösen F1-radoilta keräämä kokemus pääsee asvaltilla oikeuksiinsa - ja se näkyy etenkin renkaissa.

Lindströmillä on lupauksia herättäviä terveisiä tuotavanaan kaksikon taannoin ajamista asvalttitesteistä.

- Testeissä näki hyvin, että Kimi on ajanut asvaltilla koko ikänsä: rengas ei kulu eikä lämpene niin paljoa kuin rallikuljettajilla asfalttialustalla yleensä tekee, Lindström kehuu yhteistyökumppaninsa Kolmeksin verkkosivuilla.

- Kimi osasi ajaa niin pehmeällä ajolinjalla, että renkaan kuluminen oli meillä huomattavasti vähäisempää kuin esimerkiksi tallikaveri Sebastien Ogierilla.

Räikkönen pisti Ogierin ahtaalle myös arvokasta asvalttikokemusta tuoneessa Italian Lanterna-rallissa, missä formulamestari taipui rallisarjan kuumimmalle nousukkaalle vasta viimeisillä pätkillä.

Räikkösen kannalta tilanne MM-sarjassa on kutkuttava, sillä kauden edetessä lupaavia ek-aikoja kenkinyt Citroen-kuski pääsee viimeinkin asvaltille. Kauden seitsemästä jäljellä olevasta rallista neljä ajetaan pikiteillä.

Perjantaina alkavassa Bulgarian-rallissa nähdään, mikä Räikkösen todellinen iskukyky on asvaltilla, kun vertailukohtana on lajin aateli. Näkymät ovat ainakin lupaavat.

- Asvalttitesteissä Kimin ajamisesta näki myös sen, ettei hänen enää tarvinnut miettiä rallin ajamisen perusasioita, koska asvaltilla ne tulivat suoraan hänen selkärangastaan. Asvaltilla on siten yksi muuttuja Kimille vähemmän kuin soralla. Luottavaisin mielin kisaan startataan, Lindström kertoo yhteiskumppaninsa sivuilla.

Bulgarian MM-ralli käynnistyy perjantaiaamuna.

Kalle Takala​
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Kuulostaa lupaavalta. Räikkösen ralliura-ketjussa näyttää olevan koko Kaitsun blogi-kirjoitus.
 

Sam the Man

Registered Yes-man
Liittynyt
21.9.2009
Viestit
1351
Neil Colen Twitteristä:

Kimi "I have offers in both Rally & F1 next year. Right now I am comfortable here"


http://twitpic.com/23f96q
...here...? Öööööö... Tarkoittaakohan tuo kyseistä fyysistä paikkaa vai rallia yleensä? No, sen kai tietään vain Kimi.

Ei olisi huono jos Kimi tarttuisi Rellun tarjoukseen, tekisi 1-vuoden sopparin ja olisi hyvin framilla kun kauden 2012 sopimuksista tehdään. Siten vaikka Macille tai RB:lle parin vuoden soppari ja viimeinen isku toisesta ja miksei kolmannestakin mestaruudesta. Sen jälkeen voisi ajella rallia vaikka viisikymppiseksi... Nyt tuo F1-ura jäi kyllä hieman kesken. :thumbup:
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18411
Ralli vai Renault

Britannian GP-kolumni 9.7.

Kauden viides F1- ja ralliautoilun päällekkäinen viikonloppu on tavallista kiinnostavampi, kun molemmat käydään nyt asvaltilla.

Formulamestari Kimi Räikkönen onkin heti enemmän kotonaan WRC-ralliautollaan ja aloitti paremmin kuin kertaakaan aiemmin.

Citroenin tallipäällikkö Olivier Quesnel ehti jo povailla Bulgariasta palkintosijaa Räikköselle. Raju ulosajo päätöspätkän lopussa on selvä viesti Kimin yhä kasvavasta vauhdista.

Silverstonen mediakeskuksessa Räikkösen räväkkä alku ei kuitenkaan kohauta. Kun kerroin ammattiveljille Bulgarian ek-tuloksia, F1-tapahtumiin keskittyneiden ajatukset on helppo lukea kasvoilta: ei voisi vähempää kiinnostaa.

Mutta kun puheeksi tulee mahdollisuus Räikkösen paluusta F1-ympyröihin, niin johan osuu ja uppoaa.

Renault on tehnyt julkiseksi, että olisi kiinnostunut Räikkösen pestaamisesta Robert Kubican rinnalle, mikäli suomalaiskuski on siihen täysin motivoitunut. Vähintään kymmenen miljoonan euron palkkatarjouskin voisi olla mahdollinen, kun MasterCard on tulossa isoksi partneriksi.

Auto, Motor und Sport -lehden Michael Schmidt on yleensä hyvin valistunut siitä, mitä F1-markkinoilla tapahtuu ja hän sanoo vakavasti uskovansa Räikkösen ajamiseen Renaultilla 2011.

Itse en ole yhtä vakuuttunut. Mitä olen kuullut, Räikkönen tykkää siitä, mitä tekee juuri nyt. Ralliprojektiin Kimi ei lähtenyt hetken mielijohteesta, vaan valmistautuneena opiskelemaan kokonaan eri lajin salaisuudet juurta jaksain. Ensimmäisenä vuotena ei siksi ollutkaan syytä odottaa rallimaailman ’’syttyvän tuleen’’.

Entäpä sitten toinen ehdotelma, että Mercedes voisi vaihtaa Michael Schumacherin Räikköseen? Ensinnä siihen vaadittaisiin Schumacherin päätös lopettaa F1-uransa toiseen kertaan.

Hyvin läheltä saksalaisleirin tapahtumia seuranneena voin kertoa, ettei Schumacherilla ole tällaisia suunnitelmia. Hän tietää, ettei nouse enää entiseen loistoonsa, mutta hän tietää myös, että jos lopettaa, elämässä on taas F1:n kokoinen valtava aukko.

Niinpä Schumacher on asennoitunut niin, että tämä on kivaa, vaikka voittamisesta ei enää ajetakaan. Bernie Ecclestone väitti, että Schumacherilta puuttuu vain voittava auto ja jos hän ajaisi Red Bullilla, nähtäisiin taas entinen Super-Schumi.

Ecclestone taisi kuitenkin tokaista näin pelkästään viran puolesta.

Turun Sanomat 9.7 2010 23:26:47
 

APaksu

Well-known member
Liittynyt
19.1.2008
Viestit
1362
...here...? Öööööö... Tarkoittaakohan tuo kyseistä fyysistä paikkaa vai rallia yleensä? No, sen kai tietään vain Kimi.
Nimimerkkien MS12 ja f1-fani82:sen mielestä Kimin ura loppui kun mikään talli ei suostunut ottamaan häntä kuskiksi toisin kun Heikki taas oli niin haluttua kamaa tallipäälliköiden keskuudessa.

Miten nyt on mahdollista että Kimi itse kertoo että hänellä on tarjouksia F1-talleista ensikauden ajopaikasta?
 

Aksu

Well-known member
Liittynyt
16.3.2006
Viestit
147
Jos kimi haluu ajaa ens kaudel niin sillon se ajaa!ei siinä mikään roosberg paina mitään!
 

Cmoney

Well-known member
Ylläpitäjä
Liittynyt
12.8.2004
Viestit
13751
Rallissa pysynee ja haluaa kehittyä. Siellä on Alonsot, Hamiltonit ja Vettelit huipputalleissa F1:ssä eikä voittaminen ehkä kovin todennäköistä olisi.
 

Aksu

Well-known member
Liittynyt
16.3.2006
Viestit
147
Kimi varmaan pelkää noit alonsoja, vetteitä sun muita!
 

M.Webber

Well-known member
Liittynyt
27.11.2007
Viestit
2586
Mitäpä sitä pelkäämään, mutta rallilla lienee enemmän annettavaa.
Juuri näin. Tässä on tuoreita kommentteja jatkosuunnitelmista. Kuulostaa siltä, että jatkaisi mielummin rallin parissa. Tuskin yrittää harhauttaa toimittajaa.

RB: What about your own future: any further thoughts?
KR: “Not really. I’m just enjoying doing what I’m doing for now but soon I need to think about what I’m doing next year, probably after Rally Finland next month. I’m actually in no hurry and I don’t miss Formula One. If the right opportunity came along then you never know but also rallying is a sport that is all about experience and maybe it would be a shame not to continue to use the experience that I have built up so far in this sport.”
http://www.redbull.com/cs/Satellite/en_INT/Article/Kimis-postcard-from-Bulgaria-021242871164569?refmod=ContentFeed&refmodpos=A1
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Nohnoh tuonkin Kimin väittämän perusteella se on nyt aika 50/50. ;) F1 saa tarjota jotain todella hyvää ja mielenkiintoista Kimille että tulee takaisin tosin.
 

jarpola

Well-known member
Liittynyt
3.1.2007
Viestit
203
Kimin kommentti voi olla myös pelaamista paremmasta sopparista, noinhan sitä peliä käydään. Mä epäilen, että jos Kimi tulee takaisin, siitä on jo aikaa sitten sovittu, muttei tiedoitettu. Useimmin F1-maailmassa sopimukset menee näin, ainakin parempien kuskien kanssa. Se Haug kävi Kimin luona vaan kysymässä ajohaalareiden kokoa, ettei olis mies vaan lihonut muutamassa vuodessa sitten Macin aikojen... :D

Tämä on kaukaa haettua, että ehkä Kimin Ferrari-sopimuksessa on vielä voimassa jotain pykäliä, esim se, että Kimi ei saa julkistaa uutta sopimusta kuin vasta 2010 kauden jälkeen. Tai tässä haetaan Kimin F1-paluusta oikein kunnon spektaakkelia! :ahem:
 

Veidt

Well-known member
Liittynyt
19.11.2008
Viestit
3292
Kimi naureskeli iltalehden jutussa että jos on Norbert heillä käynyt kylässä niin ei ainakaan Kimi sattunut olemaan silloin kotona.
 

Timmyh

Formuloita vuodesta -98..
Liittynyt
23.2.2009
Viestit
2933
Sijainti
Tampere
Kimi naureskeli iltalehden jutussa että jos on Norbert heillä käynyt kylässä niin ei ainakaan Kimi sattunut olemaan silloin kotona.
Aika mielenkiintoista että Kimi kiistää Haugin käynnin heillä, vaikka Norbert itse jo kertoi käyneensä Kimin luona.


Ilmeisesti Kimillä ja Jennillä on hieman keskusteltavaa.:rolleyes:
:D
 
Status
Ei avoinna uusille viesteille.
Ylös