Täysin riskitöntä sijoittamista ei ole olemassakaan.OoPee sanoi:Noista osuuksista kuten myös lisäosuuksista (jos niihin haluaa sijoittaa) maksetaan muuten aika perkeleen hyvä korko ja on vielä täysin riskitöntä sijoittamista :thumbup:
Täysin riskitöntä sijoittamista ei ole olemassakaan.OoPee sanoi:Noista osuuksista kuten myös lisäosuuksista (jos niihin haluaa sijoittaa) maksetaan muuten aika perkeleen hyvä korko ja on vielä täysin riskitöntä sijoittamista :thumbup:
On. Kun sijoittaa viiniin, lauluun ja naisiin niin ne on kiikkustuolivuosiin mennessä kasvaneet suunnattoman koron.jps sanoi:Täysin riskitöntä sijoittamista ei ole olemassakaan.
Paitsi siinä tapauksessa, että on saanut hivakan, alkoholisoitunut ja epämusikaalisuuden takia kokenut lukuisia vastoinkäymisiä.Knoukkari sanoi:On. Kun sijoittaa viiniin, lauluun ja naisiin niin ne on kiikkustuolivuosiin mennessä kasvaneet suunnattoman koron.
Myyntitulo voisi olla tuota luokkaa, jos kyseessä on runsaspuustoinen kuusikko ja päätehakkuu. Jos metsä onkin nuorempaa ja harvennushakkuu olisi mahdollinen, Veskun arvio on lähempänä totuutta. Molemmissa tapauksissa pitää laskea vero pois. Uudistusvaihtoehdossa pitää myös ottaa huomioon uudistamisen kustannukset (esim.: raivaus, äestys, istutus, taimikonhoito).PuoliPöhkö sanoi:Tuo hakkuu kyllä kiinnostaa vaihtoehtona, jos myyntitulo voisi olla todella Tolerantin mainitsemaa luokkaa. Täytynee ottaa MHY:hyn tosiaan yhteyttä, jos tuo niiden palvelu ei niistä sikasuurta lovea myyntituottoon. Sitä ei pihinä miehenä raaskisi antaa isoja rahoja mihinkään sellaiseen josta saatava hyöty on ainakin toistaiseksi vähän epäselvä.
Kiitos oikaisusta. Mullahan homma menee niin, että nuo kaikki metsän omistukset ja Metsäliiton jäsenyydet sun muut ovat tulleet mulle faijan kuoleman kautta perintönä. Mä en muista varmuudella maksanko mä erikseen myös metsäyhdistyksen jäsenyydestä enkä tuota voi edes nopeesti tarkistaa, koska kaikki nuo hoituu kuitenkin mun Suomen tilin kautta, mutsi sitä tiliä on hoidellut ja saa myös kaikki tiliotteet jne.Tolerantti sanoi:Metsäliitolla ja MTK:lla ja MHY:illä on historiallinen kytkentä toisiinsa, siksi varmaan OoPeekin on jäseneksi "päässyt". Mainitut orgaanit ovat siis erejä ja MHY:n palvelua saa myös Metsäliittoon kuulumaton.
Se on siitä kiinni, kuinka hyvä on se moton ajaja.Sitä mä en homannut tolta MHY:n ukolta kysyä, että ihan omin nokkineenko se metsäyhtiö valkkaa ja kaataa ne harvennettavat puut.
Tuleeko tässä helposti kusetetuksi?
Siis, että metsäyhtiö ei varmaankaan ajattele myyjän parasta vaan ottaa ne puut jotka helpoimmalla ja kustannustehokkaimmin on otettavissa - välittämättä metsän hyvinvoinnin edistämisestä tuon taivaallista.
Mulla tarkoitus on kuitenkin se, että harvennus tehdään siten ja sitä varten, että se metsä voi parhaalla mahdollisella tavalla myös jatkossa.
Että se on sitten 20 vuoden päästä priimakunnossa ja parhaalla mahdollisella tavalla kasvanut. Meni sitten myyntiin koko läntti tai vain puut.
Kuinkas tää nyt on.
Saanko paskaa niskaan asiaa ymmärtämättömänä kun hommaan jonkun metsäyhtiön harventamaan tuon pläntin? (tai siis MHY hommaa)
Vetääkö ne vaan parhaat palat liiviin ja mun metsänhoitotavoitteet menee reisille?
mulla on nyt kyllä vahva epäilys, että tässä tulee lunta tupaan vaikka tarkoitusperät on hyviä. Tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla.
Ihan hyvin.Pitaako hoitoja metsastaa?? :doubtful::doubtful:
Niin ja keskiviikko.Ihan hyvin.
RIIHIMÄELTÄ!!!!
Joo, Hausjärven puolella on.RIIHIMÄELTÄ!!!!
Ei ei ei, myy helvetin nopeasti tuo pläntäre pois hinnalla millä hyvänsä. Älä ainakaan laita yhtään rahaa siihen, koska et saa niitä ikinä pois. Riihimäki on saastunut paikka, pysy kaukana sieltä!
Edit: Komento takaisin, tuo taitaakin olla hausjärven puolella, jos nyt oikein näen tuon rajaviivan tossa? Sitten ei ole mitään hätää. Mutta etenkin jos asuinpläntiksi tuota suunnittelet, niin jonkin sortin muuri riihimäen suuntaan kannattaa rakentaa.
Liian harvaksi ei saa tehdä, ja toisaalta on otettava riittävästi. Jäävälle puustolle on olemassa ohjeet, virallisesti puuston pohjapinta-ala, nykyään käytänössä kpl/ha, riiippuen jäävän puuston pituudesta ja paksuudesta. http://www.mhy.fi/jarvilakia/ajankohtaista/fi_FI/Metsataito/_files/75470925810631491/default/Relaskooppitaulukot, harvennusmallit.pdf
http://www.metsalehti.fi/fi-FI/Kortisto/Hakutulokset.aspx?keyword=harvennusmallit
Pahinta on, jos jäävää puustoa vaurioitetaan, runkoihin nirhautumia yms ja juuret "poljetaan näkyville" yms. 10-20 vuoden päästä paljon lahoa.:thumbfh:
Kova harvennus kuusikossa voi näytää, että "on otettu liikaa", mutta jo parissa vuodessa tilanne näyttää hyvältä. 10 vuoden päästä näyttää, että pitäisiköhän vielä harventaa enneen päätehakkuuta...
Tuskinpa on tarvetta. Ukon kaikista puheista sain sellaisen käsityksen, että korpi voi hyvin kunhan sitä ensin vähän parturoi. Mutta saattaapa tuota vielä kysäistä kun kuitenkin jutuissa vielä olemme jatkossa.jos meinaat tosi priimaa 20 vuoden päähän, niin kysy myös lannoituksesta? EI ehkä kuitenkaan tarvetta? ( "kasvumaa on erinomaista"...)
Sitähän se meinaa, 1.3 metrin korkeudelta mitattuna.Kiitos linkeistä ynnä vinkeistä!
Mitä tuo m2/hehtaari tarkoittaa? (kuva alla)
Puun runkojen yhteenlaskettua poikkileikkauspinta-alaa hehtaarilla(ko)?
Ei erikseen leimata, sen leimauksen ( poistettavien puiden valinnan) tekee se motokuski. Älä suotta huoli, kyllä se pitäisi olla kunnossa. EI tietysti motokuski näe koneensa kopista niin tarkasti kuin joka puun luokse ja ympäri pääsevä leimakirvesmies. Parempi hieman huonosti tehty harvennus kuin se, ettei sitä tehtäisi ollenkaan!Tuli jostain sellanen takauma mieleen, että noita puitahan "leimataan" ennen kaatoa. Tekeekö sen MHY (jolloin tuo minua huolestuttanut oikeiden puiden valinta pitäisi olla kunnossa)
Vai onko tuollainen leimaaminen jotain muinaishistoriaa, jota ei enää tehdä?