Sähköiskuvaaraa vähättelemättä, pidän litiumiakkutekniikan äkillistä, sisäisen oikosulun aiheuttamaa energian purkautumista paljon pelottavampana. On saavutettu jo melkoinen energiatiheys (jopa 1MJ/kg) nykyisissä litiumakuissa ja se joissain pienemmissäkin sovelluksissa on purkautunut lähes räjähdyksenomaisesti. Sen on arveltu alkaneen melko lievästä tärähdyksestä, kuten kännykän tai läppärin putoamisesta pöydältä, joka on vain metri, eli ei vielä kova nopeus vaikkakin g-voimaa jo esiintyy.
Toivottavasti kolaria varten on akkupakettiin kehitetty murtumakohta ja siihen liitin, joka irtoaa ja sulkee kytkentäpinnat.
Oliko sallittu energia kierrosta kohden 60MJ? Silloin 30kg akku saisi kaksi lataus/purkaussykliä kierroksella jos energiatiheys olisi 1MJ/kg ja hyötysuhde pitäisi olla 100%. Joko Kers-akut ovat huimia tai homma on vaikea saada kestämään.
Riittäisikö jonkun fysiikka laskemaan joitain vauhtipyöräesimerkkejä? Tarkoitan, paljonko energiaa vapautuu vaikkapa 10kg massassa kun sen pierrokset laskee 100 krpm...20krpm? Halkaisija taisi olla myös rajoitettu.
Edit: Sallittu energia onkin vain 400kJ kierrokselle ja siitä arvioidaan saatavan 60kW (ei 60MJ) teho n6s ajaksi. Jotain noissa lukemissa taitaa olla pielessä. kun 400kJ tuntuu näin äkkiseltään todella vähäiseltä.