J
Mutta jos unohtaa itse "aiheen" eli parisuhteen ja puolison puoluesidonnaisuuden yms. niin jos on työhaastattelussa jättänyt kertomatta asiat A ja B, valehdellut asiassa C ja kieltänyt asian D niin syntyyhän siinä epäluottamus.
Lisäksi vielä: aina surkee headhunter ollut Almalla käytössä...
Minusta tässä ollaan asian ytimessä. Juridisesti lesbosuhde ja puolison poliittinen toiminta eivät voi vaikuttaa työsuhteeseen. Suuremmalle osalle kansaa, tai nyt tässä tapauksessa lappilaisia, asia lienee myös varsin merkityksetön.
Mutta. Nyt ei olekaan kyseessä ihan tavallinen työpaikka ja työsuhde. Suuren lehden päätoimittaja on jo ns. kultapossukerhoa. Ehkä Lapin Kansan tapauksessa ei olla huipputasolla, mutta alaorsilla jo kuitenkin. On valtaa, vastuuta ja näkyvyyttä. Kuvioon kuuluu yleensä myös se, että jos sukset menevät ristiin, päätoimittaja lähtee per heti. Edellä mainituista maksetaan kovaa palkkaa, ja lähtötilanteessa varsin suuri rahallinen korvaus. Ovatko potkut objektiivisesti arvioiden perustellut vai ei, ei ole relevantti kysymys. Usein ko. sopimuksiin liittyy myös vaitiolovelvollisuus.
Ilmeisesti Johanna K ei ole haastatteluissa kertonut parisuhteensa erikoislaadusta, eikä puolison ehdokkuudesta. Periaatteessa ei ole tarvinutkaan. Mutta, kun hakeutuu tuon tason paikkaan ja etenkin kun on journalisti, pitäisi ymmärtää, että molempien paljastumisesta voi nousta haloo. Tämä halvaannuttaa päätoimittajan toimintakyvyn heti ja varsin pysyvästi.
Korhonen potkii aisan yli myös siinä, että tulee itse julkisuuteen suurella äänellä. Ei juridisesti, mutta käytännön vastaisesti. Hän ei ymmärrä päätoimittajan ja tavallisen toimittajan välistä eroa. Saattaa olla, että työsopimuksessa on ollut vaitiolopykälä. Jos oli, käräjillä ei välttämättä olekaan heikoilla sovinistinen Alma, vaan Korhonen.
Kuten Mutku jo totesi, jos päänmetsästäjä olisi ollut tehtäviensä tasalla, yllätyksiä ei olisi ilmennyt puolin eikä toisin.