Tästä en ole ihan varma. Muistaakseni hällä oli paljonkin tekemistä raamatun ja uskonnon kanssa aikoinaan?:doubtful:Siunataan siellä kirkossa näitä Tukiaisia sun muita, jotka eivät varmaan koskaan ole edes avanneet raamattua.
Tästä en ole ihan varma. Muistaakseni hällä oli paljonkin tekemistä raamatun ja uskonnon kanssa aikoinaan?:doubtful:Siunataan siellä kirkossa näitä Tukiaisia sun muita, jotka eivät varmaan koskaan ole edes avanneet raamattua.
Onko kirkolla tarve näkyä missään? Kyllä sitä apua voidaan ohjata ulkomaille ilman kirkkoakin. Ei niitä ruumita kaduille kasattaisi ilman kirkkoa. Mihin tarvitaan suuria rakennuksia, jotka ovat käytössä silloin tällöin? Onko rippikoulusta muka jotain hyötyä? Kyllä niitä lauluja voidaan muuallakin laulaa ja opetella ulkoa vaikka kertotaulua ja yleistietoa. Järjestetään niitä kesäleirejä muidenkin toimesta. Kyllä muillakin järjestöillä on auttajia. Ei ainoastaan kirkolla. Syrjäytyneitä voidaan auttaa muutenkin. Kirkko ei ole neutraali. Onhan se jo nähty. Ei Suomi tarvitse kirkkoa vain seniorien kokoontumispaikkana. Kyllähän kaikenlaista kerhotoimintaa voidaan muutenkin järjestää. On muitankin kerhoja kuin kirkon kerhoja ja harrastuksia löytyy vaikka kuinka paljon. Voi vanhuksia ja vähävarasia auttaa ilman kirkkoakin. Miksi tämä kirkko pitää sotkea joka paikkaan? Kirkko voi hankkia omat rahansa lahjoituksin ja jäsenmaksuin. Sillälaillahan muutkin järjestöt toimivat. Kirkollishallinto on aivan samalla tavalla byrokraattinen järjestelmä, joka syö resursseja toiminnalta.Ei se nyt ihan noinkaan mene. Kirkon ulkomaanapu on oikeasti toimiva systeemi. Ilman verorahoja kirkko ei juurikaan näkyisi missään: ei kehitysavun antajana, ei hautausmaina, ei rakennuksina, ei hautaus- tai vihkijärjestelyjen toimittajana, ei rippikouluna, ei kesäleireinä, ei kehitystyöntekijöinä, ei diakoneina, ei syrjäytyneiden avustamiskeskuksina, ei uskovaisten ihmisten pysähtymispaikkana, ei neutraalina turvapaikansuojana, ei yösuojana, ei loistavana sosiaalisena piirinä esimerkiksi eläkeläisille ja pienemmille paikkakunnille, ei lasten kerhoina, ei minkäänlaisena harrastustoimintana, ei perinteiden jatkajina, ei vanhustenauttamispalveluna, ei vapaaehtoistyöläisinä esimerkiksi HelsinkiMission kaltaisena palveluna (vain esimerkki, en tiedä, onko HM kirkon).
Uskovaiset voivat järjestää oma palvelunsa. Niinhän se aina ennenkin on ollut. Ei niitä kirkkoja tarvitse purkaaMonet kristityt ovat oikeasti todella hienoa porukkaa. Tai pitäisikö melkein sanoa, suurin osa. Vaikken kirkossa juuri käykään, niin minusta niille, jotka haluavat siellä käydä, pitäisi suoda siihen mahdollisuus. Kirkko on rauhoittumispaikka. Kirkkoja on kaikkialla; sairaalassa ja vanhainkodeissa, ja siellä pastorilla on yleensä kädet täynnä töitä.
Se nyt on tietysti kirkon oma asia. Minun mielestäni hautausmaiden tulisi olla kunnallisia ja uskosta riippumattomia. Kyllä muisto- ja hautaustilaisuuksia voidaan järjestää ilman uskonnollista näkökulmaa.Väitän, että ateistikin tulee elämässään käyttämään kirkon palveluja monessa suhteessa. Pitäisikö kirkon kieltäytyä hautaamasta ja siunaamasta ateisti?
Siis kirkon tulee tehdä miten se itse päättää. Ei uskontoa voida ohjata lailla. Se on jokaisen ihmisen oma asia. Eikös jokaisella ole vapaus uskoa mihin haluaa?On tärkeää, että myös kirkko toivottaa tervetulleeksi kaikki homopariskunnat. Siunaa heidät avioliittoon, jos se on helle tärkeää.
Niin no minun mielestäni uskonto on jotain muuta kuin pelkkä perinne. Kirkko vaan nyt on sellaisessa kriisissä että se joutuu tinkimään arvoistaan pitääkseen jäsenensä.Siunataan siellä kirkossa näitä Tukiaisia sun muita, jotka eivät varmaan koskaan ole edes avanneet raamattua.
Miksi ateisti haluaisi kirkollisen hautauksen ja siunauksen? Taitaa olla niin, että sen ateistin sukulaiset sellaisen haluavat, koska se on tapa.Väitän, että ateistikin tulee elämässään käyttämään kirkon palveluja monessa suhteessa. Pitäisikö kirkon kieltäytyä hautaamasta ja siunaamasta ateisti?
Mä olen varsin eri mieltä tuosta väitteestäsi. Suurimmassa osassa maailmaa kirkko toimii ilman verotusoikeutta. Siitä huolimatta kaikkia noita erikseen mainitsemiasi tehtäviä kirkko niissä harjoittaa.Ei se nyt ihan noinkaan mene. Kirkon ulkomaanapu on oikeasti toimiva systeemi. Ilman verorahoja kirkko ei juurikaan näkyisi missään: ei kehitysavun antajana, ei hautausmaina, ei rakennuksina, ei hautaus- tai vihkijärjestelyjen toimittajana, ei rippikouluna, ei kesäleireinä, ei kehitystyöntekijöinä, ei diakoneina, ei syrjäytyneiden avustamiskeskuksina, ei uskovaisten ihmisten pysähtymispaikkana, ei neutraalina turvapaikansuojana, ei yösuojana, ei loistavana sosiaalisena piirinä esimerkiksi eläkeläisille ja pienemmille paikkakunnille, ei lasten kerhoina, ei minkäänlaisena harrastustoimintana, ei perinteiden jatkajina, ei vanhustenauttamispalveluna, ei vapaaehtoistyöläisinä esimerkiksi HelsinkiMission kaltaisena palveluna (vain esimerkki, en tiedä, onko HM kirkon).
Mun mielestä nykykäytäntö on varsin hyvä, tosin ET-voisi olla vaihtoehtoinen myös kirkkoon kuuluville. Kristinuskon painotuksen opetuksessa näen ihan hyväksi johtuen jo kulttuuriympäristöstämme, jossa kristinusko on vallitseva.Uskonnon opettaminen koulussa pitäisi nykyisessä muodossa lopettaa. Sen sijaan että opetettaisiin vain yhtä uskontoa omille ryhmilleen niin pitäisi opettaa kaikkia uskontoja kaikille oppilaille yleissivistävässä mielessä.
Maassa maan tavalla-systeemillä?Mun mielestä suomessa voitais pakottaa kaikki oppilaat opiskelemaan uskontoa ja nimenomaan kristillistä ja evluttia. Myös muslimit ym. :frank:
Minun mielestä kaikkien tulisi tietää kaikista uskonnoista ihan tasapuolisesti. Näin muiden uskontokuntien ymmärtäminen paranisi. Aika nopeasti muut uskontokunnat käydään koulussa läpi ja aika tietämättömiä ihmiset ovat muista uskonnoista. Ja ehdottomasti kaikki uskontokunnat samaan ryhmään. Missään nimessä koulussa ei pitäisi erotella uskontokuntia eri ryhmiin.Mun mielestä nykykäytäntö on varsin hyvä, tosin ET-voisi olla vaihtoehtoinen myös kirkkoon kuuluville. Kristinuskon painotuksen opetuksessa näen ihan hyväksi johtuen jo kulttuuriympäristöstämme, jossa kristinusko on vallitseva.
Kouluissa sekä peruskoulu-, että lukiotasolla käydään aika hyvin läpi myös muut uskonnot.
Perusteita?Suomi ampuu vapaaehtoisesti omaan jalkaansa nykyisellä uskonnonopetuspolitiikalla.
Ei niistä kauheasti ole aikaa. Sanoisin, että vuonna 00 on viimeisin uskonnontuntini ollut.Kuinkas kauan pojilla on niistä uskonnontunneista aikaa?
Uskonnontunneilla opetetaan kaikista uskonnoista. Sen lisäksi siellä keskustellaan filosofiasta, ateismista ja käydään tutustumassa muiden uskontokuntien kirkoissa ja rukouspaikoissa.
Asia voi olla noin joidenkin kohdalla, mutta mainitsemasi asiat eivät ole sidoksissa siihen, että kirkolla on verotusoikeus tai että uskontoa opetetaan kouluissa omana oppiaineena.Ehkä joillekin henkiset kokemukset tai arvot tai elämäntavat eivät merkitse mitään.
Sanoisin että liiallisella liberatisoitumisella suomi ampuu ennen pitkää omaa jalkaansa, vaikka tarkoitus olisikin hyvä. Sata vuotta ja ollaan täysin muhamettilainen maa ja sitten mennäänkin niitten ehdoilla, jotka eivät ole sen mukavempia vapaa-ajattelijoille ja homoille.Suomi ampuu vapaaehtoisesti omaan jalkaansa nykyisellä uskonnonopetuspolitiikalla.
Tätä argumenttia olen kuullut päättäjienkin käyttävän, toki vähän hienovaraisemmin puettuna. Vaikka maallistuneita oltaisiinkin, luterilaisuus on vielä sen verran syvällä suomalaisessa kulttuurissa ja historiassa, että mukuloille on parempi antaa siitä vähän pintasipaisua syvempi kuva.Sanoisin että liiallisella liberatisoitumisella suomi ampuu ennen pitkää omaa jalkaansa, vaikka tarkoitus olisikin hyvä. Sata vuotta ja ollaan täysin muhamettilainen maa ja sitten mennäänkin niitten ehdoilla, jotka eivät ole sen mukavempia vapaa-ajattelijoille ja homoille.
Ymmärränkö oikein, että keskeisin syy ylläpitää kristinuskoa on muhamettien vastustaminen? Se on sellainen asia, että kyllä se tieto muhamettilaisetkin lopulta tavoittaa.. ja sekin uskonto lopulta hajoaa. Ei toki ihan heti, mutta aikanaan kyllä.. edellyttäen että ihmiskunta ei vajoa takaisin menneisiin aikoihin vaikkapa sodan tai ison luonnonkatastrofin vuoksi.Sanoisin että liiallisella liberatisoitumisella suomi ampuu ennen pitkää omaa jalkaansa, vaikka tarkoitus olisikin hyvä. Sata vuotta ja ollaan täysin muhamettilainen maa ja sitten mennäänkin niitten ehdoilla, jotka eivät ole sen mukavempia vapaa-ajattelijoille ja homoille.
Vastaan asiaan perusteellisesti kunhan aika sallii, mahdollisesti jo tänä iltana.Perusteita?
Sitten se on todennäköisesti opetussuunnitelman vastainen. Uskonnonopettajilta vaaditaan hyvää tietämystä aina juutalaisuudesta buddhalaisuuteen.Ei niistä kauheasti ole aikaa. Sanoisin, että vuonna 00 on viimeisin uskonnontuntini ollut.
Kertaakaan en muista mainitun mitään muuta kuin kristinusko. Filosofiasta keskusteltiin satunnaisesti, mutta ateismia ei kyllä mainittu edes sivulauseessa.
Onhan valtiolla ja kunnilla myös verotusoikeus ja yhteiskuntaoppia opetetaan omana aineenaan.kirkolla on verotusoikeus tai että uskontoa opetetaan kouluissa omana oppiaineena.