Kysytäänpä tyhmistä tyhmin kysymys kautta aikojen, oletteko koskaan syöneet: Mykyrokkaa?...
Toki, toki... myvyt jätän kyllä pataan.
Kirkonkylällä on baari, jossa talvisin tehdään ulosmyyntiin tuota entisaikojen herkkua, tappaiskeittonakin ( ainakin hyvin samanlainen) tunnettua syksyn ja talven ruokaa. Mummot kantavat kilpaa koteihinsa.
EDIT: Joskus nuorna miesnä paalattiin sunnuntai iltapäivälllä naapurissa heiniä. Edelisenä iltana oli otettu "vähän" kuppia ja humalapäissään juotu vielä erään kilkupönikän pohjat Suomenjoella Kaarihallilla. Vatsan tyhjennyshän yläkautta siitä tuli... Päivä oli mennyt enemmän sokerimehulinjalla ja nälkäkin alkoi olla. Ja työ loppui ja sitten syömään.... just tuota mykyrokkaa! Yksi lautasellinen meni, lisää en ottanut. Siinä ja siinä, että pysyi vatsassa. Kiljun juonnin lopetin tuohon ekaan kertaan, mutta mykyrokkkaa n kerran vuodessa...