Aika jauhelihavoittoista toi mun "espanjan pata". Annostelin tuplat reseptiin nähden.
Valmiiseen pata-ainekseenko? Eihän noihin kannata laittaa edes sitä ohjeistettua määrää, kun niinkin tulee ihan liian lihavoittoista.
Itse tein "meksikolaista papupataa". Valmisaineksissa on riisiä, mistä en meksikolaisessa välitä, joten tein papupohjalla.
- Chilillä maustetua tomaattimurskaa (plus toinen purkillinen vettä, jolla huuhdotaan jämät purkista)
- pussi hemapaa
- pilkottu sipuli tai kaksi
- Kidney-papuja ja papu-mix (GoGreen)
- kaksi valkosipulin kynttä (maun mukaan enemmänkin)
- 400 g ruskistettua jauhelihaa
- lihaliemikuutio
- loraus tomaattipuretta
- suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta (maun mukaan, mielummin runsaasti)
- vähän sokeria tai hunajaa
- yrttejä, jos on sillä päällä
Pitkä haudutus. Nesteen vähentyessä lisätään purkista talteen otettu papujen suolavesi ja loraus olutta vähitellen. Olutta ei tarvitse paljon maun antamiseen (puolikin desiä riittää). Jos haluaa tulisempaa, pilkotaan mukaan chilipalko (itse en siemeniä mukaan käytä). Vinkkinä: Osa - tai vaikka kaikki - sipulista, paprikajauheesta ja tomaattipureesta jauhelihan kanssa pannulle paahtumaan ennen pataan lykkäämistä.
Perusmättöpata, mutta maistuu. Valmistus tietysti vähän kestää, varsinkin haudutus. Saa maistaa kuormasta matkan varrella.