Kokkausotsikko

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mannapuuro ynnä riisipuuro. Laktoositon maito vai maitojuoma, onko noilla eroa?

Apua, mitä teen ja mitä maitoa ostan, ettei kakka valu punttiin ja puuro maistuu?!?!?
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Lisää läskiä, ei piisaa. Jo piisaa, punkkua, nestettä ja uuniin...

Jätkä quottaa itteensä. ÄÄÄHHHÄÄÄÄÄÄH, AVUTONTAAAAH (nonni, hoidettu puolestanne)

Nykääsin samanlaisen setin valurautaan mutta juureksiin sotkin pakasteesta kantarellimuhennosta ja läskinä käytin porsaan kylkisiivua ja hirveä roheina siivuina (joku paisti, en tiedä mikä, ehkä ulkopaisti). Ajattelin viiden tunnin uunitusta ja poikkeuksena edelliseen ajattelin viimeselle tunnille runtata puoli litraa kuohukermaa kylkeen.

Kuvia ei tule, koska Olga (ja sata muuta) ei tykkää.
 

sammyosammy

Senior Citizen
Liittynyt
12.6.2010
Viestit
5925
Sijainti
Out Of Bounds
Koirat Qsetettu, lorautettu puoli litraa kermaa kylkeen (ei koirien). Tunteroinen vielä ja katsotaan miltä maistuu vai maistuuko...
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Porvarielitisti eli läski sika meni uuniin, ei ehkä aivan itse tai vapaaehtoisesti mutta kuitenkin. Menee ehkä hiukan myöhäiseksi toi noin illallinen mutta olenkin tällainen anarkisti.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Kampaamotuotetason nautajauhelihat pannulla tirisemässä.

Kohta pata-ainekset sekaan.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Aika jauhelihavoittoista toi mun "espanjan pata". Annostelin tuplat reseptiin nähden.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Aika jauhelihavoittoista toi mun "espanjan pata". Annostelin tuplat reseptiin nähden.
Valmiiseen pata-ainekseenko? Eihän noihin kannata laittaa edes sitä ohjeistettua määrää, kun niinkin tulee ihan liian lihavoittoista.

Itse tein "meksikolaista papupataa". Valmisaineksissa on riisiä, mistä en meksikolaisessa välitä, joten tein papupohjalla.

- Chilillä maustetua tomaattimurskaa (plus toinen purkillinen vettä, jolla huuhdotaan jämät purkista)
- pussi hemapaa
- pilkottu sipuli tai kaksi
- Kidney-papuja ja papu-mix (GoGreen)
- kaksi valkosipulin kynttä (maun mukaan enemmänkin)
- 400 g ruskistettua jauhelihaa
- lihaliemikuutio
- loraus tomaattipuretta
- suolaa, mustapippuria, chilijauhetta, paprikajauhetta (maun mukaan, mielummin runsaasti)
- vähän sokeria tai hunajaa
- yrttejä, jos on sillä päällä

Pitkä haudutus. Nesteen vähentyessä lisätään purkista talteen otettu papujen suolavesi ja loraus olutta vähitellen. Olutta ei tarvitse paljon maun antamiseen (puolikin desiä riittää). Jos haluaa tulisempaa, pilkotaan mukaan chilipalko (itse en siemeniä mukaan käytä). Vinkkinä: Osa - tai vaikka kaikki - sipulista, paprikajauheesta ja tomaattipureesta jauhelihan kanssa pannulle paahtumaan ennen pataan lykkäämistä.

Perusmättöpata, mutta maistuu. Valmistus tietysti vähän kestää, varsinkin haudutus. Saa maistaa kuormasta matkan varrella.
 
Viimeksi muokattu:

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tänään pyhäpäivän kunniaksi panostin kokkaamiseen hieman keskimääräistä enemmän.
Pistän reseptin tähän talteen itselleni ja kaikille muillekkin herkkusuille:
-150g makaronia
-1tl suolaa
-pippuria
-Tomaattipyree
-HK:n sininen

Keitä makaronit kattilassa ja lisää mausteet. Samaan aikaan lämmitä lenkkimakkara mikrossa. Kun molemmat työvaiheet on suoritettu, sekoita ainekset ja syö pois. Lopuksi onanoi sikiöasennossa.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Tänään pyhäpäivän kunniaksi panostin kokkaamiseen hieman keskimääräistä enemmän.
Pistän reseptin tähän talteen itselleni ja kaikille muillekkin herkkusuille:
-150g makaronia
-1tl suolaa
-pippuria
-Tomaattipyree
-HK:n sininen

Keitä makaronit kattilassa ja lisää mausteet. Samaan aikaan lämmitä lenkkimakkara mikrossa. Kun molemmat työvaiheet on suoritettu, sekoita ainekset ja syö pois. Lopuksi onanoi sikiöasennossa.
Hallittua mausteiden käyttöä.
Tästä ei ole enää pitkä matka toikkeihin, joiden otsikoina näen mm:
"Paras kaasuliesi gurmeekeittiöön?", "Saako suurehkon ammattilaishuuvan liittää kerostalon ilmanvaihtoon?", "Paras konjakki pääsiäislampaan flambeeraukseen?", "Pinnan karamellisointivälineet ja menetelmät"
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Mikäköhän ois paras kaasuliesi yhden asunnon sijasta kokonaisen kerrostalon räjäyttämiseen?
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Kohta lähtee liedelle jotain ex-temporea porisemaan ja paistumaan.

Rapoa seuraa jos jään henkiin. En kuitenkaan itseäni kokkaa, toim. huom.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Omatekoinen Chili Con Carne onnistui jopa jotenkuten.

Tabascoa ei ollut ja se näkyi ja kuului maussa.
 
Ylös