Kokkausotsikko

Liittynyt
1.11.2014
Viestit
3326
Sijainti
Katabolia
Käytinkin jouluta jääneen valmispiparkakkutaikinan. Ohensin sen kahvikakuksi maidolla, munalla, kaakaolla, rusinoilla ja kuivatuilla aprikooseilla ja kuorrutin suklaalla. Tuli aikalailla sellainen kuin piti.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Huomiselle varattu kanapaistia ja wokkivihanneksia (ilman parsaa tällä kertaa).

Saapa nähdä..
Tein ja osin söin:

450g broilerin valmiiksimarinoituja paistisuikaleita
Wokkivihanneksia (thai)
Sweet and Sour kastiketta
Riisiä

Ensin paistelin/hauduttelin wokkivihannekset runsaassa öljyssä, basilikassa ja tabascossa. Mustapippuria päälle. Kun olivat valmiit, siirsin erilliseen astiaan. Tämän jälkeen paistoin broilerit valkosipulitabascon ja mustapippurin kera. Lopuksi laitoin vielä kastikkeen mukaan porisemaan broilerien kanssa. Riisit erillään keitettynä curryn ja suolan kera.

Tarjoilin erikseen broilerit kastikkeineen, wokkivihannekset ja riisin. Riisiin worchestershiren kastiketta kyytipojaksi.


Päästiin sumin kurmeekeittiössä uuteen aikakauteen: voimakkaiden mausteiden käyttö onnistuneesti, ilman että kaikki muut maut jäävät niiden alle. Parasta tähän mennessä osin puolivalmisteita käyttäen.


Note to self:
-Älä muuta mitään (pl omatekoinen soosi ja marinadi harkintaan)
-Parsakaaliton wokkivihannessatsi toimi kuin junan vessa.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Kantsii testiä noita thaimaalaisia Panang Curry, Red Curry, Green Curry ym. tahnoja. Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.

Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan tahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Kantsii testiä noita thaimaalaisia Panang Curry, Red Curry, Green Curry ym. tahnoja. Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.

Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan tahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
Kypsyttikö kanat muuten keittämällä, kuten ne tekee?
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Kypsyttikö kanat muuten keittämällä, kuten ne tekee?
Eka kerralla taisin keitellä erikseen, nykyään pyörittelen curry-öljyssä pinnoilta vähän ja sitten liemessä. Lähinnä siis kypsyvät siinä liemessä sitten.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Eka kerralla taisin keitellä erikseen, nykyään pyörittelen curry-öljyssä pinnoilta vähän ja sitten liemessä. Lähinnä siis kypsyvät siinä liemessä sitten.
Juurikin niin. Jäävät sitten mukavan mureiksi, eikö niin kuin paistaen.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Kantsii testiä noita thaimaalaisia Panang Curry, Red Curry, Green Curry ym. tahnoja. Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.

Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan tahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
Täytyypä katsastaa seuraavan aasia-äpöstyksen yhteydessä.
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11233
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Vaimon eilen kokkaama sinisimpukkarisotto oli niin hyvää että tämä jämäyhdistelmä kuivanut ruisleipä & suolakurkku on pelkkä survival kit. Täytynee lähteä ruokakauppaan.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Laitappa resepti! Kuulostaa hyvältä.
Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.

Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan sinisimpukkatahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Pizzaa valmiiseen pakastepohjaan.

Täytteet juuston päälle, niinkuin asiasta paremmin tietävät ovat täällä neuvoneet. Toimii.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Hyvin maustetulla siis mausteisella ruoalla pystyy vähentämään kätevästi suolan käyttöä. Maustamiseen ei siis käytetä suolaa tai sitä käytetään vähän.
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Komp. Ja mausteina voi käyttää heviosaston rajumpia tuotteita purkkikaman sijaan.
Kyllä, joskin jos haluaa jotain esim. curry-tahnoja alkaa itse vääntää, niin tulee äkkiä aika kalliiksi ja jumalaton duuni - eikä kaikkia niihin vaadittavia raaka-aineita saa edes Suomesta - ainakaan perus-marketista.

EDIT: Natriumglutamaattiahan noissa tahnaloisissa tuppaa silti olemaan, mutta jos ei aiheuta räjähdyksenomaista ripulointia ja/tai tajuttomuutta, niin antaa mennä vaan.
 

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Mä kaivan tahnat ruokiin aina nenästäin. Toimii! Ja on muuten ehtymätön raaka-ainelähde tuo kolvi.
 
Ylös