Sabelt Rompe
Huoh
Käytinkin jouluta jääneen valmispiparkakkutaikinan. Ohensin sen kahvikakuksi maidolla, munalla, kaakaolla, rusinoilla ja kuivatuilla aprikooseilla ja kuorrutin suklaalla. Tuli aikalailla sellainen kuin piti.
Tein ja osin söin:Huomiselle varattu kanapaistia ja wokkivihanneksia (ilman parsaa tällä kertaa).
Saapa nähdä..
Kypsyttikö kanat muuten keittämällä, kuten ne tekee?Kantsii testiä noita thaimaalaisia Panang Curry, Red Curry, Green Curry ym. tahnoja. Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.
Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan tahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
Eka kerralla taisin keitellä erikseen, nykyään pyörittelen curry-öljyssä pinnoilta vähän ja sitten liemessä. Lähinnä siis kypsyvät siinä liemessä sitten.Kypsyttikö kanat muuten keittämällä, kuten ne tekee?
Juurikin niin. Jäävät sitten mukavan mureiksi, eikö niin kuin paistaen.Eka kerralla taisin keitellä erikseen, nykyään pyörittelen curry-öljyssä pinnoilta vähän ja sitten liemessä. Lähinnä siis kypsyvät siinä liemessä sitten.
Täytyypä katsastaa seuraavan aasia-äpöstyksen yhteydessä.Kantsii testiä noita thaimaalaisia Panang Curry, Red Curry, Green Curry ym. tahnoja. Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.
Lopuksi vielä sekaan haluamasi vihannekset. Porisuttelet (täytyy olla nestemäistä) liemeä siinä niin että ovat vihanneksetkin kypsiä ja sitten vaan suolaamattoman Jasmin- / Basmati-riisin kanssa nassuun. Ei jää kauas noi kaupan tahnat ihan ravintolatason annoksista. Tai riittää ainakin näin perus kotikokille.
Laitappa resepti! Kuulostaa hyvältä.Vaimon eilen kokkaama sinisimpukkarisotto oli niin hyvää että tämä jämäyhdistelmä kuivanut ruisleipä & suolakurkku on pelkkä survival kit. Täytynee lähteä ruokakauppaan.
Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa. Sitten päälle vettä ja/tai kookosmaitoa ja lihat. Inkivääriä, sipulia ja valkosipulia - kalakastiketta. Runsaasti - kaikkea.Laitappa resepti! Kuulostaa hyvältä.
Tähän asti pääsin, mutta piti palovammojen vuoksi lopettaa... Laitoin Bepanttia.Vähän kuumottelet / herättelet sitä ensin öljyllä pannussa.
Komp. Ja mausteina voi käyttää heviosaston rajumpia tuotteita purkkikaman sijaan.Hyvin maustetulla siis mausteisella ruoalla pystyy vähentämään kätevästi suolan käyttöä. Maustamiseen ei siis käytetä suolaa tai sitä käytetään vähän.
Kyllä, joskin jos haluaa jotain esim. curry-tahnoja alkaa itse vääntää, niin tulee äkkiä aika kalliiksi ja jumalaton duuni - eikä kaikkia niihin vaadittavia raaka-aineita saa edes Suomesta - ainakaan perus-marketista.Komp. Ja mausteina voi käyttää heviosaston rajumpia tuotteita purkkikaman sijaan.
Pistetään korvan taakse.Hyvin maustetulla siis mausteisella ruoalla pystyy vähentämään kätevästi suolan käyttöä. Maustamiseen ei siis käytetä suolaa tai sitä käytetään vähän.
Note to self: Saareen omat eväät.Mä kaivan tahnat ruokiin aina nenästäin. Toimii! Ja on muuten ehtymätön raaka-ainelähde tuo kolvi.