Makumuistoja

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Kasikötluvun alku, mummula Keuruulla, mummun tekemä kalakeitto (puhtoisen lähilammen ahventa tai haukea) jossa kenties voin tuomaa pehmeyttä, ja omasta kasvimaasta ruohosipulia. Silkkaa ihanuutta. Vaikka kuinka yrittäis tehdä kalakeittoa ja sotkea siihen ruohosipulia niin ei löydy sitä oikeaa makua. Se ruohosipuli itsessäänkin oli jotenkin maukkaampaa.

Sama aika ja paikka, raparperia sokeriin dipattuna. Kirpeyttä ja makeutta sekaisin, naama vääntyy solmuun.

Kasikötluvun puoliväli, Suomussalmi, hiihtoretkiä perheen kanssa Haveriseen, taikka vaikka Kiantajärven jään yli kirkonkylän puolelle, suussa Juicy Fruitia. Juicy Fruit, it's a pocketful of sunshine! (Oliko joku tollanen mainos...?)
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Kasikytluvun loppu, ala-aste, kaalilaatikko ja puolukkasurvos.
Kasikytluvun loppu, ala-aste, maksalaatikko ja puolukkasurvos.
Kasikytluvun loppu, ala-aste, perunamuusi, lindströminpihvi ja puolukkasurvos.
Kasikytluvun loppu, ala-aste, lasagne
Kasikytluvun loppu, ala-aste, ....

Kyllä osas laittaa herkkua se koulun oma keittäjä, jäi sitten eläkkeelle ja ruoka rupes maistumaan tusinalta. Nykyään jo varmaan tulee teollisuusruokaa jostain keskuskeittiöstä. Sekin oli jännä että ruokakalenteri saatiin aina kuukaudeksi kerrallaan. Nykyään ei varmaan moinen onnistuisi kun tilaavat sitä mitä päivittäin sattuvat halvimmalla saamaan.
 
Viimeksi muokattu:

Makkonen

Guest
Seitkeet-luvun loppupuoli, äiteen kanssa kaupassa käydessä äitee osti joko 'avaruusrakeita', jotka ritisi ja paukkui kivasti suussa. Vaihtoehtoisesti sain välillä lakupiipun. Ei nykyajan lakupiiput enää maistu samalta.
Ja kauppahan oli perinteinen kyläkauppa, ei mikään hypermegamarket.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Kuuskyt luvun loppupuoli nakit ja muussi
seiskyt luvun alku- ja loppupuoli nakit ja muussi
kahdeksakutkyt luvun alku ja keskiväli nakit ja muussi
kahdeksakutkyt luvun loppuosio nakit ja muussi
yhdeksänkyt luvun alku-, loppu ja siit välillä pizza
kaksituhtatluvun alku lopu ja silleen pizza
nyt Pizza ja lebab-
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Tonnikala ja nuudelit melontaretkellä Hankoon 2004.

Sekin oli jännä että ruokakalenteri saatiin aina kuukaudeksi kerrallaan. Nykyään ei varmaan moinen onnistuisi kun tilaavat sitä mitä päivittäin sattuvat halvimmalla saamaan.
Kyllä meillä ainakin iskettiin koko lukukaudeksi kuuden viikon kiertävä ruokalista käteen. Tähän tapaan.
 

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Tonnikala ja nuudelit melontaretkellä Hankoon 2004.

Kyllä meillä ainakin iskettiin koko lukukaudeksi kuuden viikon kiertävä ruokalista käteen. Tähän tapaan.
No sitten ei ollutkaan niin jännä. Paitsi että siinä listalla oli sitä herkkuruokaa ainakin melkein joka päivälle, mitä nyt välissä oli keittopäiviä.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Mummon leipoma uunikuuma ohrarieska, päälle voita ja paikallisen osuusmeijerin edamjuustoa (sellanen vahakuorinen palloedamjuusto, ristus että se oli pehmiää ja täyteläistä). Kyytipojaksi täysmaitoa.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Alanya, Turkki, vuoden 2008 toukokuu.

Iltapäivällä hotelli ruokatarjoilu ja buffettipöydästä kävin napsimassa lautaselle paistettuja keuhkopaloja (en edelleenkään tiedä minkä eliön!) Suussa maistui oikein mukavalta eikä ollut ollenkaan sitkeää, mutta siitä jäi kuitenkin niin jumalattoman paha jälkimaku ettei sitä tehnyt mieli sen jälkeen.

Ja onhan noita muitakin.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Mummon leipoma uunikuuma ohrarieska, päälle voita ja paikallisen osuusmeijerin edamjuustoa (sellanen vahakuorinen palloedamjuusto, ristus että se oli pehmiää ja täyteläistä). Kyytipojaksi täysmaitoa.
Miksihän nuo vahakuoret katosi?
Ainakaan enää näy missään moisia. :(
 

Juskanen

Naisilleninen
Liittynyt
3.8.2003
Viestit
6598
Sijainti
lähiö
- Savo, 70-luvulta viime vuosiin: Ukin savustamat muikut (näitä en saa enää koskaan)
- Savo, 70-luvulta lähtien: Mummon paistamat muikut (söin viime perjantaina, ja on ne edelleen yhtä hyviä kuin kakarana. Muksu sanoi ensin, että hän ei tykkää muikuista, mutta suostui sitten kuitenkin maistamaan isomummon siinä niitä paistaessa. Tykästyi niin, että söi lähemmäs kymmenen ja painosti sitten oman mummonsa paistamaan muikkuja lauantaina :D )
- Kyproksella, yli 10 vuotta sitten: yhdessä ravintolassa jälkiruoaksi tarjoiltu kookoslikööri. Silloin opin tykkäämään kookoksen mausta.
- Helsinki, pari vuotta sitten: loistavan ruoanlaittaja-kaverin kokkaama thaikkuruoka, joka maistui niin erilaiselta kuin mikään muu aiemmin maistamani, että piti miettiä pidemmän aikaa, onko tää hyvää vai ei. Tokan lautasellisen jälkeen päädyin siihen, että on hyvää.

Olishan noita.
 

Knoukka

Well-known member
Liittynyt
25.5.2000
Viestit
27426
Miksihän nuo vahakuoret katosi?
Ainakaan enää näy missään moisia. :(
Joulun alla oon muistaakseni jotain juhlaedameita nähnyt joissa on vahakuori. Mutta ei ne niin pehmeitä ja maukkaita ole mitä aikanaan oli Paavolan osuusmeijerin tuore edam.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Mitenkä voi olla mahdollista, että mä en ole suonut vahakuorille ajatustakaan vuosiin, ennenku tällä viikolla se tuli puheeks mekapeipen kanssa kaupassa, ja TAAS huomaan miettiväni vahakuoria.

Niin ja makumuistoja...
Mummovainaan letut. Se laitto sinne taikinaan kermaa sekaan, ja paisto tietty valurautapannulla ne. Ne oli ihan eri näkösiä, ja erilaisen oloisin kun mitkään muut letut, ja aivan hemmetin hyviä oli ne. Kyllä kelpas herätä vastapaistettujen lettujen tuoksuun silloin joskus...
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Ollessani alle kouluikäinen olimme tätini perheen kanssa Lapissa ja Norjassa. Lähdimme porukalla kiipeämään Saanalle (olin kuulemma kinunnut mukaan, kun oli ehdotettu juurelle jäämistä). Eihän pienen kunto kestänyt, vaan oli käännyttävä kesken takaisin. Tätini lähti mukaan ja taisi kantaakin osan matkaa.

Teltalle päästyä oli hirvittävä nälkä. Täti laittoi makaronia ja pilkottua nauta-sikaa. Saattoi olla sipulia, mutta luultavasti ei, koska minulla oli tuolloin vielä sipulikammo. Oli aivan taivaallisen hyvää siinä tilanteessa. Siitä lähtien tuota kutsuttiin saananruuaksi.

Teen tuota nostalgiamielessä toisinaan nykyisinkin. Valitettavasti nykyinen nötkötti ei vastaa tuota 70-luvun säilykettä, jossa vielä oli lihassa syitäkin mukana. Melkeinpä pääsee lähemmäksi silloista makuelämystä, kun käyttää nötkötin sijaan karjalanpaistisäilykettä.
 

Mehe Rienarsuo

Lupaavin tulokas
Liittynyt
9.3.1999
Viestit
20163
Sijainti
Konnektikuti
Rymd, Siesta, kilju, Black Pete, 2kpl:n Jenkkityynyt, peremecz, suomipätkä nakkifakiirilta, maailman epäkäytännöllisimmän keksinnön, putkikassin, koulureppuna käyttämisen tuoma vitutuksen maku, lumi/jää villatumpun kärjestä imettynä...

Hui helvetti ko tulee haikee olo.
 

WebSlave

Trackman
Liittynyt
9.2.2005
Viestit
29660
Punaisenruskeat läpikuultavat salmiakinmakuiset intiaanirahat.
 

What is this?

******
Liittynyt
4.12.2008
Viestit
138
Ollessani alle kouluikäinen olimme tätini perheen kanssa Lapissa ja Norjassa.
samanikaisena samoissa masemissa olin itse onneni kukkuloilla kun joka puolella lojui herkull- isia lakupalleroita joita oli helppo maasta piomia syotävaksi........No joskus vuosia myhemmin selvisi että poronkaakkaahan ne olivat........:(

Nostalgiamielessä toisinaan nykyisikin maistelen kakkaa lapsuusaikoija muistellen......:)
 
Ylös