2008 Bahrainin Grand Prix - Kilpailu

Ukyo Katayama

Well-known member
Liittynyt
2.2.2004
Viestit
1339
Ihan hyvältähän tuo MM-tilanne alkaa näyttämään :ahem: Kimillä siinä mielessä poikkeuksellisen hyvä tilanne, että vaikka vaikka seuraava kisa kusisi täysin, niin mitään kovin dramaattista ei tapahdu MM-tilanteen kannalta.
Lisäksi Bemarit (ja Kovalainen) tuo mukavasti uutta väriä sinne MM-sarjan kärkipäähän, eipä varmaan Heidfeld odottanut olevansa sarjan kakkosena tässä kohtaa.

Ja vaikka King of Speed "teki sen ihan itse", niin kai sillä siinä kolarissa jotain hajosi. Ei se 2,5 sekunnin ero Kovalaiseen nopeimmissa kierroksissa selity oikein muuten (tästä en ole tosin nähnyt tilastoa). Mutta jessus kun on pojulla surkeat hermot.
 

artsi

Member
Liittynyt
18.2.2007
Viestit
23
Kimillä on hymy herkässä, koska ferrarin paketti on tällä hetkellä niin paljon edellä muita, että mestaruuden tiellä on ainoastaan tallikaveri. Ja pitkällä juoksulla tallikaveri jää varmasti taakse, minkä myös Kimi tietää.

McLarenilla Kovalaisen ei tätä menoa tarvitse pelätä, että joutuisi tyytymään kakkoskuskin paikkaan. Ennemminkin Hamiltonin tulee pelätä omaa asemaansa, jos suoritusvarmuus ja -taso ei tästä nouse.

Massalta kyllä vahva suoritus. Täytyy sanoa etten uskonut, että brassista olisi viime kisan mokailujen jälkeen tähän. Noh, Kimi ei lopulta ollut kisassa vauhdillisesti kovin paljoa jäljessä. Puhtaalla radalla ajattaessa pisti myös silmään, että Massan kierrosajat heittelivät paljon enemmän kuin Kimillä. Massa ei siis pysty täydellisestikään säädetyllä autolla tasaiseen vauhtiin.
 

mazeur

Well-known member
Liittynyt
8.2.2004
Viestit
156
- Mokasin startissa, kun en laittanut vaihdetta ajoissa päälle ja siksi moottori ei ollut oikeissa asetuksissa ja moottorin käynnissäpitäjä meni päälle. Menetin monta sijaa, mutta pistesija oli yhä saavutettavissa.

- Sitten tuli kolari Fernandon kanssa. Olin hänen takanaan ja siirryin oikealle ja hän siirtyi oikealle samaan aikaan ja se oli siinä - kisatapahtuma kaiketikin.
http://www.f1-online.fi/tallit/mclaren/uutiset/uutiset/article/hamilton-pidaen-leukani-ylhaeaellae/

Siinäpä noita Hamiltonin kommentteja.

Hieno kisa Ferrarilta ja BMW:ltä. McLaren näyttää vähän heikommalta.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Katselin kisan puolella silmällä vieraiden vuoksi.
Illalla nauhalta uudestaan, omassa rauhassa paremmin.



+ Hienoa Massa! :thumbup:+++ Vihdoin se tarvittu onnistuminen!
+ BMW osoitti kokonaisuuden olevan tasapainoisesti kunnossa kuskeja myöden :thumbup: ++
+ Toyota :thumbup: +

- Mäkit :thumbdown -
- Kekkeroosin pojan tallikaveri (mikäsenytoli) on paha floppi Williamsille :thumbdown - -
- Elwis Hämäläinen :thumbdown - - - Johan oli kammo romahdus!
..Häiriötilanteissa kaverin itsehillintä, pelisilmä ja arviointikyky pettää näköjään todella pahasti. :nope: Kokemattomuus näkyi nyt - ja kauas.

Koska Hämiksen kurssi fyksmaailmassa alkaa vaappua pahasti
toivon, että suomalaisille löytyy hyvää vastusta myös muualta (Bmw:t ja Massa).
Ilmainen voitto ei koskaan maistu niin hyvältä kuin kunnon taistelulla saavutettu. Ja ehkä se Hämäläinenkin saa vielä itseään niskasta kiinni Ronin hellän lohdutuskäsittelyn jälkeen.

Että näillä eväin ihan mielenkiintoiseen jatkoon :thumbup:
 
Viimeksi muokattu:

Kimika_

Well-known member
Liittynyt
23.10.2006
Viestit
1028
Sijainti
Larkwater
Hyvin pysty Massa kokoamaan itsensä epäonnistuneiden kisojen jälkeen ja nousemaan voittoon, oikeastaan aika ylivoimainen oli koko vkl:n. Taitaa Bahrain tosiaan sopia hyvin Felipelle. :thumbup: :thumbup:

Kisan suurin epäonnistuja oli ehdottomasti Hämäläinen, sähläystä sähläyksen perään. King of Speed näytti taas todelliset kykynsä ja voitti peräti Agurit ja pari muuta. Kusi noussut ilmeisesti pottaan ja vauhdilla, typeriä käsimerkkkejäkin vielä piti heilutella. :mad_old:

Katotaan, pystyykö Hämäläinen tekemään ns. massat Epsanjassa.

Bemarit, Trulli ja Kimi :thumbup:
 

Troy

Well-known member
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
7935
Sijainti
Very Good.
PuoliPöhkö sanoi:
Että näillä eväin ihan mielenkiintoiseen jatkoon :thumbup:
Kyllä, kyllä! Erittäin mielenkiintoinen kausi alkaa muotoutumaan. Toivottavasti bemareidenkin vauhti pysyy ja siten tarjoaa odotettua hämmennystä sopalle.
 

jameson

Well-known member
Liittynyt
19.2.2007
Viestit
3554
hämis on ottanut syyt hienosti omille niskoille. hyvä
 

Skenejeesus

Viihdekäyttäjä
Liittynyt
8.1.2008
Viestit
4207
Sijainti
Maranello
Hieno päivä Elwikseltä :thumbup: Tuntuu kyllä kaukaa haetulta toi selitys pistää peräänajo Alonson piikkiin. Eihän siinä nyt mitään järkeä ole että Fernando olisi riskeerannut omaan maaliintulonsa ajattamalla Hämäläisen tahallaan peräänsä. Ei kai se nyt merkittävästi Alonson tilanteeseen vaikuta missä Hamilton menee. Tekosyitä ja tekosyyllisiä startin kusemiselle ja käsimerkeille odotellessa.
 

ScuderiaJormaz

Well-known member
Liittynyt
8.7.2007
Viestit
1196
cccp sanoi:
Kyllähän se niin menee, että tämän päivän kisassa KoS ja Massa palauttaa Kimin ja fanipojat maan pinnalle. Eikä Kovalainen pallifantasioissaan pysty keskittymään kuin vaihdekeppinsä vemputtamiseen.
Sähän hyvin ennustat.Buhaha!!!:D
 

Eddie Rickenbacker

Yhdeksän kierrosta
Liittynyt
14.12.2007
Viestit
315
Sijainti
Suomi - Finland
Massa näytti forumin räkänokille mistä on Sao Paulon mies tehty. Upea kilpailu, ja vieläpä paremmasta ruudusta selvästi painavammalla bensalastilla. Räikkösellä ei ollut mitään sanomista tänään brassin vauhtiin, itse asiassa jopa Kubica tuotti vaikeuksia Kimin takana.

Heikki Kovalaiselta hienon startin jälkeen täysin lässähtänyt paskakisa. Viides sija Nick Heidfeldille hävinneenä on kyllä katastrofi. Miten muka ei Macin vauhti riittänyt Bemareille, vaan näin paljon tuli takkiin? Viikonlopun positiivisimmaksi asoiksi jäivät uran 2. nopein kierros ja Hamiltonin peittoaminen jälleen. Toyotalta myös hieno kisa, Jarno 6. ja Timo 9.

Renaultin Alonsolle voisi tuosta tempusta näyttää jo punaista korttia ja kilpailukieltoa, miten helvetissä miehellä on pokkaa tehdä jotain tuollaista? Aivan selvää on, että Alonso hidasti tahallaan keskellä suoraa ja antoi Hamiltonin ajaa suoraan takaluukusta sisään niin että rysähti. Näinkö spanski purkaa pettymykset ja turhautumisen siitä, että ajaa umpisurkealla Renaultilla kun Hamilton niittaa mainetta ja kunniaa MM-taistelussa McLarenilla?

Kuskien tilanteissa Kimi meni ekaa kertaa sitten Brasilian GP:n johtoon. Eroa kolme pistettä Heidiin ja viisi trioon Hami-Kubi-Kovis. Itse en jaksa uskoa, että Nick Heidfeld pystyisi itseään tuossa kakkospaikalla pitämään kovin montaa kisaa, mutta BMW on nyt niin lujassa tikissä että eipä olisi iso yllätys.

Tallien pisteissä vihdoin joku muu MM-johdossa kuin Ferrari/McLaren sitten 2006 Brasilian GP:n. Aika monia raja-aitoja murrettiin nyt Bahrainissa, ennenkaikkea BMW-Sauber on nyt noussut viimeinkin vakavasti otettavaksi haastajaksi maailmanmestaruustaistelussa.
 

Puupää

Señor Member
Liittynyt
25.2.2002
Viestit
27306
Sijainti
Skekkoslovakia
Kimi ajoi kyllä hienosti. Olisi aivan hyvin voinut jäädä alussa Kubican ja Kovalaisen taakse, mutta käytti tilaisuudet rohkeasti hyväksi vaikka menetettävää itsellä olisi ollut enemmän kuin vastapuolella.
 

Jacobus

Well-known member
Liittynyt
25.5.2006
Viestit
439
Teemu.I sanoi:
Sinänsä kyllä mielenkiintoista, että Kimi pystyi ns. "huonolla autolla" kuitenkin haastamaan Massan. Ei jäänyt parhaalla ajallaan kuin 0,1 s. Ja jos, huom. JOS, tämä oli Massalta parasta osaamista, niin miten käy kun Kimi saa auton säädöt kuosiin. Toivottavasti ei tule Malesian uusintoja.
Jotain sellaista Kimi puheli, että kisassa pystyi ajamaan hyviä yksittäisiä kierrosaikoja, mutta usean hyvän ajan saaminen peräkkäin oli vaikeaa.

Lähtökohtiin nähden hyvä kisa Kimiltä, etenkin lähtö ja pari ekaa kierrosta olivat mainioita. Hyvin pystyttiin hyödyntämään myös Hamiltonin sähläily ja MM-johto on Kimillä hallussa. Massa ajoi hyvän kisan, eikä koko viikonlopun osalta jättänyt selittelyille sijaa, kuka oli Bahrainissa nopein kuljettaja.

Heikki jatkoi perusvarmaa suorittamista, mutta samaa ei voi todellakaan sanoa Hamiltonista. McLarenilla muutenkin näyttäisi olevan paljon töitä tehtävään, BMW on hyvässä iskussa ja Ferrari tuntuu olevan paras talli tällä hetkellä.

Barcelonaan mentäessä voi tilanteet jälleen muuttua, kun tallit pääsevät testaamaan uusia osia ja varmaankin näitä sitten käytetään Espanjassa. Kiva nähdä, mitkä sitten ovat voimasuhteet, ainakin McLarenille Barcelona on sopinut ja kai se Ferrarillekin on ollut ihan hyvä. No, Barcelonan asetelmia ehtii vielä pohtia.
 

mjk

...
Liittynyt
6.10.2007
Viestit
2675
Mutku sanoi:
Kimi ajoi kyllä hienosti. Olisi aivan hyvin voinut jäädä alussa Kubican ja Kovalaisen taakse, mutta käytti tilaisuudet rohkeasti hyväksi vaikka menetettävää itsellä olisi ollut enemmän kuin vastapuolella.
Jep, tuntuu että ihmisille kelpaisi vain ylivoimainen voitto sijalta kuin sijalta. Hieno ja viisas ajo Kimiltä.
 

Vice

Reality bites
Liittynyt
25.1.2007
Viestit
6418
Kisa ei kyllä tosiaan mikään kovin tapahtumarikas ollut...
Top5 maaliintulojärjestys oli taas sellainen, ettei vähempää kiinnostaisi. Mutta mutta:

+ BMW jokatapauksessa hyvin pärjännyt
+ Trulli, Webber, Barrichello ja Fisichella

- Kisassa ei alkua ja paria muuta kohtaa lukuun ottamatta tapahtunut paljoa
- Bahrainin asfalttiturva-alueet
- Kehnosti sujui viikonloppu Coulthardilta
- Hamilton oli huono ylivoima-autollaan

Mutta hyi, seuraavaksi vuorossa luultavasti koko kauden tylsin kisa, koska kilpaillaan BARCELONASSA :yuck:
 

Dev

Well-known member
Liittynyt
28.2.2007
Viestit
4020
Vice sanoi:
Kisa ei kyllä tosiaan mikään kovin tapahtumarikas ollut...
Top5 maaliintulojärjestys oli taas sellainen, ettei vähempää kiinnostaisi. Mutta mutta:

+ BMW jokatapauksessa hyvin pärjännyt
+ Trulli, Webber, Barrichello ja Fisichella

- Kisassa ei alkua ja paria muuta kohtaa lukuun ottamatta tapahtunut paljoa
- Bahrainin asfalttiturva-alueet
- Kehnosti sujui viikonloppu Coulthardilta
- Hamilton oli huono ylivoima-autollaan

Mutta hyi, seuraavaksi vuorossa luultavasti koko kauden tylsin kisa, koska kilpaillaan BARCELONASSA :yuck:
Jep. Ohitus paikkojakin tasan yksi. :thumbdown
 

Make79

Well-known member
Liittynyt
27.5.2007
Viestit
742
Eddie Rickenbacker sanoi:
Massa näytti forumin räkänokille mistä on Sao Paulon mies tehty. Upea kilpailu, ja vieläpä paremmasta ruudusta selvästi painavammalla bensalastilla. Räikkösellä ei ollut mitään sanomista tänään brassin vauhtiin, itse asiassa jopa Kubica tuotti vaikeuksia Kimin takana.
-Massa oli kyllä nopein ja ansaitsi voittonsa, mutta ei Kimi kisan parhaassa -kierrosajassa jäänyt, kuin reilun kympän Massan vastaavaan.
-Kubican kanssa Kimillä ei ollut mitään vaikeuksia, kevyemmällä autolla pysyi -Kimin perässä ennen ensimmäistä stoppia, sen jälkeen Kimi kontrolloi -välimatkaa Kubicaan ja ajeli rauhassa maaliin samalla kun Massa teki samoin -verrattuna Kimiin, toki Ferrarit olivat jo rauhottaneet tilanteen aiemmin.
-Kimiltä ja Massalta vielä hienot ohitukset, Massa Kubicasta, Kimi samoin ja -vielä Heikistä kaupanpäälle.
-Ferrarille huippu kisa. :thumbup:
-Tosin, eikö sinun pitäisi olla tyytyväinen Kimin suoritukseen, kun kuitenkin -eilen olit tätä mieltä:

Eddie Rickenbacker sanoi:
"Räikkönen on tulehdustensa kanssa kaukana -kärjestä -ja podiumpaikka olisi yllätys."
-Massasta ja Hamiltonista olit näköjään tällaista mieltä:

Eddie Rickenbacker sanoi:
"Massa on -kisatilanteessa liian -pehmeä ja kova pelimies Hamilton runnoo ohi vaikka -kolarin uhalla."
-Toki myönnän, etten uskonut Massan onnistuvan tässä kisassa, mutta näytät -myös itse kuuluvan nuihin mainitsemiisi Foorumin räkänokkiin.
-Sullahan näyttää takki kääntyvän koko ajan tilanteen mukaan.

Eddie Rickenbacker sanoi:
Heikki Kovalaiselta hienon startin jälkeen täysin lässähtänyt paskakisa. Viides sija Nick Heidfeldille hävinneenä on kyllä katastrofi. Miten muka ei Macin vauhti riittänyt Bemareille, vaan näin paljon tuli takkiin? Viikonlopun positiivisimmaksi asoiksi jäivät uran 2. nopein kierros ja Hamiltonin peittoaminen jälleen. Toyotalta myös hieno kisa, Jarno 6. ja Timo 9.
-Ei riittänyt vauhti Mäkillä, mielestäni Heikille silti hyvä kisa.

Eddie Rickenbacker sanoi:
Renaultin Alonsolle voisi tuosta tempusta näyttää jo punaista korttia ja kilpailukieltoa, miten helvetissä miehellä on pokkaa tehdä jotain tuollaista? Aivan selvää on, että Alonso hidasti tahallaan keskellä suoraa ja antoi Hamiltonin ajaa suoraan takaluukusta sisään niin että rysähti. Näinkö spanski purkaa pettymykset ja turhautumisen siitä, että ajaa umpisurkealla Renaultilla kun Hamilton niittaa mainetta ja kunniaa MM-taistelussa McLarenilla?
-Mitä itse olen tapahtumasta videota vahdannut, niin kyllä tuo menee täysin -Hämäläisen hölmöilyksi koko tapahtuma.

Eddie Rickenbacker sanoi:
Kuskien tilanteissa Kimi meni ekaa kertaa sitten Brasilian GP:n johtoon. Eroa kolme pistettä Heidiin ja viisi trioon Hami-Kubi-Kovis. Itse en jaksa uskoa, että Nick Heidfeld pystyisi itseään tuossa kakkospaikalla pitämään kovin montaa kisaa, mutta BMW on nyt niin lujassa tikissä että eipä olisi iso yllätys.

Tallien pisteissä vihdoin joku muu MM-johdossa kuin Ferrari/McLaren sitten 2006 Brasilian GP:n. Aika monia raja-aitoja murrettiin nyt Bahrainissa, ennenkaikkea BMW-Sauber on nyt noussut viimeinkin vakavasti otettavaksi haastajaksi maailmanmestaruustaistelussa.
Positiivistä, että kärkeen saadaan lisää haastajia, tulee mielenkiintoisempia kisoja. :thumbup:
 
Viimeksi muokattu:

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Olen tyytyväinen. Massa sai kaipaamansa tikkarin takaisin (hetkellisesti). Eihän Kimi voi joka kisassa "lyödä" Massaa, voisi tulla paha mieli. Kubicakin tajusi antaa Massalle ajorauhan. :alppu: Kimiltä hyvä kisa. Ja Kimi näpäytti arvostelijoita näpäkälle ohituksella Kurpitsasta. MM-johto, hienoa Räkä!

Hamilton oli kisan lammas, josta tuskin mitään tarvitsee mainita. Hämis vs. Alonso -kiistasta en osaa sanoa, kumman vika, mutta entisten "kavereiden" yhteenotto lämmitti myös minua, niin kuin varmasti myös sinua. :eek:

Heikki ei suostunut tekemään kauden ensimmäistä virhettään, vaan teki sen, minkä pystyi. Ei huono, vai mitä Jorma?

On se lajin kannalta hieno juttu, että Bemari haastaa sekä Ferrarin että McLarenin. Kuskien ja tallien MM-tilanne on todella kutkuttava. Tämä on kaikkien aikojen F1-vuosi. Eikö niin, Mr.Mosley? :ahem:
 

Torres

Well-known member
Liittynyt
15.3.2008
Viestit
2011
Vähän tylsä kisa loppua kohti, mutta alussa oli ihan hyvää vääntöä ja Hamiltonin kämmäilyä. Massalta hieno kisa, Kimi ei pystynyt haastamaan tänään voitosta.

:thumbup: :thumbup: Massa. Ryhdikäs viikonloppu kahden katastrofikisan jälken.
:thumbup: BMW. Hieno paalu eilen ja tänään tallipisteissä kärkeen. Olivat Mäkkiä edellä tänään ja voivat olla sitä jatkossakin.
:thumbup: Ferrari. Tekniset viat näyttäisivät olevan historiaa, ehjä viikonloppu kaiken kaikkiaan.

:thumbdown Aika tylsä kisa. Ekoja kierroksia lukuun ottamatta pelkkää ajelua.
:thumbdown McLaren. Ei ollut asiaa kärkivauhtiin ja Heikki joutui tiukoille jopa Trullin kanssa. Ei hyvältä näytä mestaruustaiston kannalta.
:thumbdown :thumbdown Lewis Hamilton. Taas oli nappulat sekaisin, tällä kertaa jo lähdössä. Törmäily Alonson kanssa ja hitaammille viittoilu ohitustilanteissa. Taitaa olla iso ego kaverilla, kun hitaampien pitäisi ilmeisesti väistää kiltisti, vaikka ollaan samalla kierroksella. Heikko esitys. Otti sentään omiin nimiin, mutta ketä muuta se olisi voinut syyttää?
 
Ylös