2008 Bahrainin Grand Prix - Kilpailu

F1-fani82

Well-known member
Liittynyt
26.11.2007
Viestit
8748
Sijainti
Vantaa
Tämän päivän suurimmat onnistujat oli Felipe Massa ja Jarno Trulli. Molemmat ajoivat loistokisan, toki Trulli vasta kuudes. Toyotalla alkaa vauhtia löytyä. Räikkösellä ei ollut asiaa tallikaverinsa vauhtiin tänään eikä voittoon ollut mitään saumoja.

Kovalaisen suoritus oli kohtuullinen. Harmittaa vaan se renkaan lukitseminen alussa, joka pilasi kisan. Heikki olisi nähty lähempänä kärkeä ilman sitä. Kumpi on McLareninen todellinen ykköskuljettaja? Viimeaikojen suoritusten perusteella ei ainakaan Lewis Hamilton. Mieshän ajaa kuin Takuma Sato huonoimmilaan. Aivan älytöntä sähellystä ja yliyrittämistä. Voi olla, että Kovalainen on kohta Mäcin ykköstykki, jos jatkaa nykyisiä otteita.

Renaultit tänään todella huonoja. Mitä Piquet tekee vielä F1:ssä? Olisi jatkanut vaan testikuljettajana, jos syynä oli testaamattomuus, kuten itse väitti joskus...

BMW:t todella vahvoja molempien kuljettajien voimin. Tulevaisuudessa nähdään heidän kesken kova kamppailu.
 

talakem

Iltalehden toimitus
Liittynyt
4.3.2002
Viestit
3610
JML82 sanoi:
Kovalaisen suoritus oli kohtuullinen. Harmittaa vaan se renkaan lukitseminen alussa, joka pilasi kisan. Heikki olisi nähty lähempänä kärkeä ilman sitä. Kumpi on McLareninen todellinen ykköskuljettaja? Viimeaikojen suoritusten perusteella ei ainakaan Lewis Hamilton. Mieshän ajaa kuin Takuma Sato huonoimmilaan. Aivan älytöntä sähellystä ja yliyrittämistä. Voi olla, että Kovalainen on kohta Mäcin ykköstykki, jos jatkaa nykyisiä otteita.
Kyllä Lewis on ja pysyy McLarenin johtavana kuljettajan jo ihan medianäkyvyyden perusteella. Nytkin sai selvästi enemmän Tv aikaa vaikka räpiköi viimeisenä. :rolleyes:

Mutta eihän noin tule tulosta. Itsetutkiskelun paikka. Ja kyllähän Lewisillä on vielä löytynyt enemmän nopeutta kuin Heikiltä mutta kyllä se itsetunto ryvettyy moisessa rämpimisessä...
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Hamiltonin törmäykseen liittyvä uutinen: Renault rubbish 'brake test' suggestions
Autosport.com has seen the telemetry data of Alonso's exit from the first corner, and it shows that the Spaniard was flat on the throttle from the exit, did not touch the brake and gained speed in a totally predictable manner.
Näillä tiedoilla kolari menee Hamiltonin hosumisen piikkiin.
 

Lancer

Realisti
Liittynyt
23.7.2007
Viestit
20495
Sijainti
taas Suomessa
Lancer sanoi:
Ansaitset kyllä Golden Globen tuosta. :ahem: Vähän pidempi kun olisi ollut niin Oscarkin olisi mahdollinen.
Niin ja cccp:lle kiitokset rehelliset kiitokset linkistä! Taidanpa itsekin väsätä pari filmiä. :)
 

DaSilva

In Memories
Liittynyt
17.1.2007
Viestit
593
Sijainti
Madonna di Campiglio
topijadexi sanoi:
Jännää tulee startista.. Mitenköhän välikorvan tulehdus vaikuttaa ajamiseen, kun eikos siellä seutuvilla ole tasapaino-"aisti/elin" jos toi huhu Kimin tulehduksesta pitää paikkansa. Ja kisassa varmaan olisi kaikkien aistien syytä pelata täysillä! Johtuikohan Kimin heikohko esitys aika-ajoissa siitä?
Vasta Q3:ssa Kimi otti kaiken irti koneesta, aiemmin konetta ei kierrätetty 19k rpm asti.
 

CamoN

Kurvailija
Liittynyt
11.7.2007
Viestit
1640
Sijainti
Kouvola
Aika mielenkiintoinen kisa kaikin puolin. Eipä olisi uskonut, että BMW on oikeasti noin vahva. Toivottavasti pysyvät mukana kehityksessä kauden loppuun saakka, niin voi olla hyvinkin mahdollista että viimeisessä kisassa kuudella kuskilla on matemaattiset mahdollisuudet mestaruuteen. :thumbup:

Massalle täysin ansaittu voitto. Mies on vahvimmillaan Bahrainissa, Turkissa ja tietyin varauksin Malesiassa sekä Brasiliassa. Nyt tuli yksi kauden onnistumisista, mutta väitän että Räikkönen vie silti Ferrarin keskinäisen taiston tasaisemmilla otteillaan. Kunhan vaan tekniikka kestää. Kimi oli ihan oikeassa sanoessaan että sai huonosta viikonlopusta hyvän tuloksen ajaessaan kakkoseksi. Massaan on MM-taulukossa vielä mukava 9 pisteen hajurako, mutta varmasti tallikaverille häviäminen antoi Räikkösellä miettimisen aihetta ja suuntaa kehittymiselle.

Coulthardia ei näemmä vieläkään kiinnosta juurikaan vilkuilla peileihin. Tulihan se Button sieltä ihan ylikovaa, mutta juuri sen takia niihin peileihin pitäisi katsoa. Antaisi sitten vaikka kaverin valua ohittaessaan pitkäksi ja ottaa oma paikka takaisin, mutta ei. Väkisin täytyy kääntää sisään. :eek: Ehkä vanhakin koira oppii uusia temppuja jos vielä muutamassa kisassa kolahtaa samaan tyyliin.

Renaultilla Alonso ei juurikaan erotu muista 6-12 sijoista ajavista duunareista, Piquet ilmeisesti opettelee edelleen ajamaan sitä autoa. :eek: Vaikka toisivat selkeästi paremman auton Espanjaan, niin Piquetilla tuskin olisi siltikään mitään asiaa Q3:een aika-ajossa, tai pisteille kisassa. Mutta eipä se mikään yllätys sinänsä ole, täytyyhän Renaultin myydä autoja myös Brasiliassa. :tongue:

Mutta missä oli McLaren? Nopeimmasta kierroksesta huolimatta vauhtia ei ollut BMW:n peittoamiseen edes toisella autolla. Joko se kertoo BMW:n hyvyydestä tai sitten uhkaavista ongelmista McLarenin leirissä. Toivon mukaan Espanjaan auto paranee niin paljon, että ovat aidosti voittotaisteluissa mukana. Vaikka BMW pysyisi kärjen tuntumassa, niin heillä tuskin on vielä rahkeita voittoihin.

Ronia tuskin hymyilyttää se fakta, että tuli allekirjoitettua Hamiltonin kanssa talvella varsin mittava jatkosopimus. Jos "koeajalla" oleva Kovalainen jatkaa parempien sijoituksien napsimista Euroopan kisoissa, niin kilpailullisesti ajatellen hänelle kuuluisi sopimuksen jatkaminen ainakin kauteen 2015. :thumbup: Eiköhän se Hamiltonin media-arvokin siitä pikkuhiljaa laske, kun suoritukset tippuvat sinne Button/Coulthard-tasolle.
 

cccp

Banned
Liittynyt
15.1.2007
Viestit
373
IceManFani sanoi:
Varokaa! Älkää syöttäkö trollia! Toisaalta, näyttää cccp:kin aikuistuneen, ei katoo enää mihinkään niiks pariks viikoks mitä on kisojen välissä. Toisaalta, jos se jatkaa tohon malliin, saa nähä millon jäähyaition ovi viuhuu jälleen kyseiselle nimimerkille?
Minäkin haluan isona moderaattoriksi :D Peace bro :thumbup:
 

sc

Well-known member
Liittynyt
16.3.2008
Viestit
419
DaSilva sanoi:
Vasta Q3:ssa Kimi otti kaiken irti koneesta, aiemmin konetta ei kierrätetty 19k rpm asti.
Ai tääkin vielä! Muutenkin jäi vähän outo maku kisasta ferrarin osalta, näytti että taktiikka oli laadittu niin, että kimi ei missään vaiheessa pääse painostamaan massaa. Kumma viivästys ekalla varikkopysähdyksellä ja sitten etuajassa sisään toisella. Yleensähän kimi on painavammalla ja nyt kummallisesti "kevyemmällä".

Talvitesteissä Kimi ajoi nopeammin kuin Massa bahrainissa ja nyt sopivasti hitaampi. Muistaakseni erittäin matala 1:30! Ferrarille tärkeämpää saada paineet & huhut massan niskasta pois ja näin saada 2 autoa maaliin?

Kimi oli myös ihmeellisen iloinen 2 sijasta, kun tiesi mikä on pelin henki :wink:

Jos yhtään totta noissa mun arvailussa, niin aika perseestähän tollanen on, ei mitään säälivoittoja. Kyllä kunnon kisakuskilla pitää olla myös kylmät hermot. Kimillä on vauhtia ja todella kylmät hermot, tosin yksi puuttuu; vielä.. shumimainen röyhkeys. :thumbup:

Hamiltonille pointsit, että ottaa omaan piikkiinsä mogat. Toisinkuin massa :thumbdown

Paskajuttuja sattuu moottoriurheilussa..
 
Viimeksi muokattu:

patriot

Foorumin senaattori
Liittynyt
29.4.2001
Viestit
14758
Eddie Rickenbacker sanoi:
Heikki Kovalaiselta hienon startin jälkeen täysin lässähtänyt paskakisa. Viides sija Nick Heidfeldille hävinneenä on kyllä katastrofi. Miten muka ei Macin vauhti riittänyt Bemareille, vaan näin paljon tuli takkiin? Viikonlopun positiivisimmaksi asoiksi jäivät uran 2. nopein kierros ja Hamiltonin peittoaminen jälleen. .
Heikin vauhtia rajoitti tuo lukkojarrutus alussa. Meni renkaat pilalle ja eka stintti samalla. Positiivista oli tosiaan tuo, että Hamilton jäi jälleen taakse.

Hamiltonille todella surkea kisa kuten täällä onkin jo varmaan todettu. Lewis vois myös vähän rauhoittua siellä kabiinissa. Samalla kierroksella ajavien ei kuulu antaa kiltisti tietä. Kohta Hamiltonilla on yhtä iso ego kuin Alonsolla ja se ei ole hyvä juttu ollenkaan.

Hyvä että on saatu huipulle uutta vipinää BMW:n myötä. Kimikään ei kovin tyytyväiseltä vaikuttanut. Ei tainnut auto olla ihan unelmasäädöissä. No mm-sarjan johtopaikka varmasti lohduttaa. Sellainen perusvarma kisa Kimiltä.
 
Viimeksi muokattu:

patriot

Foorumin senaattori
Liittynyt
29.4.2001
Viestit
14758
Balthazar sanoi:
Moon 107 %:n varma, että Alonso "testasi jarruja" em. tilanteessa.
Joo no ainakin se olisi tuttua puuhaa miehelle. Tämä sama puupäähän testaili Renaultin jarruja myös vuonna 2004. Sillä kertaa uhrina oli Coulthard. Jälkikäteen kun Alonsolta kysyttiin, että oliko teko tahallinen "jarrujen testaus", niin Fernando Diaz naureskellen myönsi, että oli.
 
Ylös