Jesaritoikki

Renngeist

Soldiers of Antisthenes
Liittynyt
24.4.2009
Viestit
18077
Sijainti
Syylien välissä
Mites on tullu viimeaikoina tätä käyteltyä?


Ja mihin mielenkiintoiseen on tullut käytettyä?

Vähän taustaa:
Ilmastointiteippi (myös ilmastointikanavateippi, jeesusteippi, jesari, hopeateippi, jediteippi, zorronauha ja roudarinteippi) on hyvän lujuuden omaavaa, vedenkestävää ja joustavaa teippiä. Tavallisten mustan ja hopeanharmaan teipin lisäksi muitakin värejä ja myös läpinäkyvää ilmastointiteippiä on saatavilla. Ilmastointiteippi on tiettyyn rajaan venyvä, kuitupohjainen, monikäyttöinen teippi, jonka saa kestävyydestään huolimatta käsin poikki reunasta repimällä.Sisällysluettelo [piilota]
1 Historia
2 Käyttötarkoituksia
2.1 Hyötysovelluksia
2.1.1 Lääkinnällisiä sovelluksia
2.2 Huvisovelluksia

[muokkaa]
Historia

Ilmastointiteippi kehitettiin Yhdysvalloissa vuonna 1942 vedenkestäväksi ammuslaatikoiden sulkijaksi. Pian teipin käyttöönoton jälkeen sotilashenkilöt huomasivat ilmastointiteipin monikäyttöisyyden aseiden, ajoneuvojen ja lentokoneiden korjaamisessa. Toisen maailmansodan jälkeen teippi vauhditti asuntobuumia ja toimi ilmastointikanavien yhteenliittäjänä. Ilmastointiteipin väri vaihdettiin armeija-vihreästä harmaaseen, jotta se sopisi paremmin ilmastointikanavien väritykseen. 1970-luvulla ilmastointiteippirullia alettiin pakata kutistusmuoviin, jolloin tahmeiden rullien myynti helpottui ja pian sen jälkeen seurasivat eriväriset teippimallit.[1]
[muokkaa]
Käyttötarkoituksia
[muokkaa]
Hyötysovelluksia

Ilmastointiteippiä käytetään hyvin laajasti lukemattomissa eri tarkoituksissa, niin kotikäytössä kuin teollisuudessa. Esineiden kiinnittäminen, korjaaminen tai jopa koristelu onnistuu ilmastointiteipillä.[2] Ilmastointiteippiä voi myös käyttää muistilappona, kun sen liimaa näkyville ja kirjoittaa tussikynällä teipin selkäpuolelle muistettavan asian.

Ilmastointiteipistä on tullut vakiovaruste NASA:n avaruuslennoilla. Ilmastointiteippiä voidaan käyttää niin avaruusaluksen koneiden korjaamisessa, kuin sitomaan hankalaksi heittäytynyt miehistönjäsen aloilleen.[3] Ilmastointiteippiä käytettiin Apollo 13-avaruuslennolla avaruusaluksen CO2-suodattimen korjaamisessa ja sillä korjattiin myös Lunar Roverin lokasuoja Apollo 17-avaruusohjelman aikana Kuussa.[4][5]
[muokkaa]
Lääkinnällisiä sovelluksia

Ilmastointiteippiä voi soveltaa ensiaputoiminnassa, mikäli ensiapuun tarkoitettuja välineitä ei ole saatavilla. Ilmastointiteipillä voi tehdä esimerkiksi jalkatuen/kylmäpussin kiinnityksen, tukea käden olkatuella tai sitoa haavalapon paikoilleen.[6] Ilmastointiteippiä on esitetty myös käytettäväksi syylänhoidossa.
[muokkaa]
Huvisovelluksia

Ilmastointiteippi on löytänyt käyttötarkoituksen myös huviyhteyksissä. Juhlissa saatetaan esimerkiksi teipata henkilö seinään, muumioida tai tehdä ilmastointiteipistä vaatteet. Ilmastointiteippi on inspiroinut myös omanlaistaan taidetta.[7]
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Ei nyt ollut jesaria, mutta vastaavaa, jolla kiinnitin energiageelipusseja fillarin aika-ajotankoon.
 

öö ruz

Speed for ever
Liittynyt
28.12.2002
Viestit
4296
Korjasin muijan auton peilin tuolla pari kuukautta sitten. Hyvin pelittää edelleen.
 

kurski

Oisko minkä tyyppistä ?
Liittynyt
6.10.2009
Viestit
18382
En nyt muista mies muistiin milloin oisin jesaria käyttänyt.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Rumputuolin jalka poikki -> jeesusteippiä. Rumpujen vaimentaminen -> jeesusteippiä. Rumpukapuloitten "vaimentaminen" -> jeesusteippiä.
Nämä siis tehty viikon sisään.
Kotosalla ei oo ollut ihan viime aikoina tarvetta. En ees muista mihin oisin sitä täällä tarvinnut. Ehkä edelliset teippaukset pitävät edelleen, eikä tarvitse remontoida jeesusteipillä (ja nippusiteillä) enempää enää ikinä.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39266
Sijainti
Semminki
Tästäkin suuresta innovaatiosta saamme kiittää normandian maihinnousua. Kiitos kaikki siellä kaatuneet, ette kuolleet turhaan!
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Astuin reilu viikko sitte naulaan tai johonki semmoseen, eikä ollu varsinaisia sidetarpeita lähimaastossa. Verta tuli aika perkeleesti. Putsailun jälkeen laiton vessapaperista tupon jalkapohjaan ja kiersin kierroksen j-teippiä jalkapöydän ympäri. Ihan hyvin toimi.
 

teppoil

Moro vaan
Liittynyt
9.12.2008
Viestit
2591
Mopon vasen takavilkku kiinni jesarilla. Toimii edelleen.
 

jjv

Arschloch
Liittynyt
4.5.2005
Viestit
26857
Jauhosäkkejä tulee töissä korjailtua jeesusteipillä. Kotoa ei taida moista rullaa löytyä.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Ilmastointiteippiä voi soveltaa ensiaputoiminnassa, mikäli ensiapuun tarkoitettuja välineitä ei ole saatavilla. Ilmastointiteipillä voi tehdä esimerkiksi jalkatuen/kylmäpussin kiinnityksen, tukea käden olkatuella tai sitoa haavalapon paikoilleen.
Mikä hitto on haavalappo?
Guugle ei osaa viitata minnekään muualle kuin tähän nimenomaiseen wikipedaalin teippiartikkeliin.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16917
Amiksessa huomasin että särkyneitä ikkunaovia korjattiin jesarilla et silleen. :alppu:
 

T.K

Sähkö-ukkeli
Liittynyt
28.9.2008
Viestit
3883
Sijainti
Nolla potenttiaalissa
Nyt en kyllä muista, mitä viimeksi korjasin jesarilla...
Sitä kumminki kuluu rulla tai kakski vuodes.
Nyt muistan, tein viritelmän tikkaisiin työmaalla, että pääsee peltikatolle tikkailla naarmuuttamatta. Hyvinhän se jesari asiansa hoiti.
 
Ylös