Joulukinkkujen valmistelu- ja paistotoimien liveseuranta 2013

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Niin juu, oli huono idea kuulema paistaa kinkku yöllä.
Se on erittäin hyvä idea, uunin lämpötilan pitää olla sama tai pari astetta korkeampi kuin kinkun sisälämpötila.

Sian perse pois uunista noin klo 6.30. Olikin sitten uunipelti aika nesteessä.
Ne rasvat siitä pelliltä kannattaa kaataa heti lavuaariin, kun on vielä hyvin juoksevaa. (älä missään tapauksessa tee noin)
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Onneksi meillä on aina syöty kinkku aattona UUNILÄMPIMÄNÄ. Kylmä kinkku, hyi hitto että on puisevan makuista.
Kylmää kinkkua vetävät varmaan tilaa ravintolassakin pippuripihvin ja käskee käyttää sen jääkaapin kautta että se on kylmää?
Kyllä sitä kylmänäkin syö, mutta ikinä en ole ymmärtänyt syytä sille, miksei kinkkua tarjota lämpimänä.

Huolmasin muuten aamulla, että meitin Ikea-kinkut onkin esipaistettuja. Tarttee vaan kuorruttaa ja vartiksi uuniin 225 asteeseen. En ajatellu tehdä tätä toimenpidettä yöllä vaan hetkeä ennen ruokailua :eek: Jää noista varmaan yli, niin että saa sitten herkutella oikein kylmänkin kinkun kanssa seuraavana päivänä.
 

Lunssila

Well-known member
Liittynyt
6.6.2008
Viestit
18218
Kinkun kylmyyden lisäksi ärsyttää myös se, että se pitää vetää aivan järjettömän ylikypsäksi. Niin, että leikattu palanen ei pysy edes kasassa. Ai niin ja suolaa pitää olla myös sillä lailla, että muu ei maistukaan kinkussa.

Enpä näistä viitti kuitenkaan ääneen valittaa, kun aina ennenkin on näin tehty ja näin on paras.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Kinkun kylmyyden lisäksi ärsyttää myös se, että se pitää vetää aivan järjettömän ylikypsäksi. Niin, että leikattu palanen ei pysy edes kasassa. Ai niin ja suolaa pitää olla myös sillä lailla, että muu ei maistukaan kinkussa.

Enpä näistä viitti kuitenkaan ääneen valittaa, kun aina ennenkin on näin tehty ja näin on paras.
Ei sitä mielestäni pidä vetää järjettömän ylikypsäksi. Siksi on mittarit ja kello keksitty. Oikea lämpö ei ole nupit kaakossa.
---
Itse tykkään kinkusta kylmänä. Kinkkun kerahan (jouluaattona) on sitten sitä lämmittävät laatikot ja miksei joku kastike ja oma suu. ;)
Kinkkua napostellaan sitten muutama päivä kylmiltään.
 

Formulanomi

Seksikäs rumä kääpiö
Liittynyt
22.10.1999
Viestit
41380
Sijainti
Toisaalla
Siis ihan rehelisesti: maistuuko susta kylmä kinkku paremmalta kuin juuri uunista otettu paistolämmin kinkku?
Sanottaisko näin päin - kelpaisko?: Jouluruuan kombinaationa se kylmä kinkku ja kuumat laatikot tai kastike on mielestäni ok. Että en järin paljon haikaile paistolämpimän kinkun perään.

Tuo traditiohan on varmaan ihan käytännön tekijöistä. Ajoitus on vaikea jne. (ennen vanhaanhan paistettiin koko sika/porsas)
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Sanottaisko näin päin - kelpaisko?: Jouluruuan kombinaationa se kylmä kinkku ja kuumat laatikot tai kastike on mielestäni ok. Että en järin paljon haikaile paistolämpimän kinkun perään.

Tuo traditiohan on varmaan ihan käytännön tekijöistä. Ajoitus on vaikea jne. (ennen vanhaanhan paistettiin koko sika/porsas)
Kelpaa siinä mielessä, että toi kiertely ja kaartelu osoittaa sen, että sunkin mielestä vasta paistettu lämmin kinkku maistuu paremmalta :wink:
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
ikinä en ole ymmärtänyt syytä sille, miksei kinkkua tarjota lämpimänä.
Eipä nyt yleistetä! :frank:

Mä paistan kinkun niin, että se on lämmintä pöydässä.
Kyllä siitä 8 kilon mötikästä jää sitä mautonta kylmäsiivua ihan riittävästi loppuvuodelle natustettavaksi.
Uunista tullu kinkku on noin 107x herkullisempaa kuin jääkaapista pöytään nostettu, kalsa kinkkusiivu.
 

toleranssisiipi

Langennut enkeli
Liittynyt
14.9.2003
Viestit
14061
Sijainti
SEKOS-marketin vihannesosasto
Meillä ainakin aattoaamuna syödään uuniriisipuuroa. Jossain vaiheessa aamupäivää/päivää juodaan torttukahvit kera tuoreiden torttujen ja siinä erinäisiä askareita päivän mittaan suorittaessa napostellaan mahdollisesti vastapaistettuja pasteijoita ja ehkäpä uunituoreita piparkakkujakin. Uuneja meillä kuitenkin on vaan yks, joten jos vaihtoehtoina on jättää nuo kaikki aiemmat pois ainoastaan sen takia että saa tempastua kinkun suoraan uunista pöytään tai syödä kylmää kinkkua (missä te muuten lämmitätte kaupasta ostamanne kinkkuleikkeleet?), niin eipä ole kovin vaikeaa valita.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Siis ihan rehelisesti: maistuuko susta kylmä kinkku paremmalta kuin juuri uunista otettu paistolämmin kinkku?
Mä tykkään lämpimästä. Otettiin äsken maistiaiset kun oli possu foliossa ja vielä lämmin.

Kallis kinkku ja liian suolainen. :thumbfh:
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kallis kinkku ja liian suolainen. :thumbfh:
Oletko kuullut kinkun liottamisesta ennen paistoa?

Tiedäthän sä naisväen, jos ei mene heidän ajatusten mukaan, niin tapa on väärä.:rolleyes:
Voithan sä käydä tiputtamassa sen lämmön kertomatta muille.

Sellainen 70-75 astetta on hyvä. Jos sisälämpötila on aamupäivällä liian aalhaalla, niin nostaa sen sitten noin 100 asteeseen. Alhaisessa lämpötilassa paistettaessa lihasnesteet pysyvät kinkun sisällä.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Eipä nyt yleistetä! :frank:

Mä paistan kinkun niin, että se on lämmintä pöydässä.
Kyllä siitä 8 kilon mötikästä jää sitä mautonta kylmäsiivua ihan riittävästi loppuvuodelle natustettavaksi.
Uunista tullu kinkku on noin 107x herkullisempaa kuin jääkaapista pöytään nostettu, kalsa kinkkusiivu.
Peukkua sinnekin peppuun :thumbup:
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Minä niin mieleni pahoitin näistä kylmän kinkun morkkaamisista. Kylmä kinkku vaan on ollu mun juttu.
 
Ylös