Keskustelua ravinnosta

Mangelo

Well-known member
Liittynyt
19.4.2007
Viestit
24380
Se on nopeasti imeytyvä hiilihydraattilähde.
Ja riisillä ei ole mitään haittavaikutuksia? Tai sitten länsimaissa sitä käytetään yleensä harvoin joten ei ole läskejä tyyppejä hehkuttamassa riisittömän ruokavalion ihanuutta.
 

Rentta

Well-known member
Liittynyt
22.7.2010
Viestit
6760
Sijainti
Täällähä mä
Pisimpään säilynyt elintarvike minkä itse olen nähnyt (päiväyksen jälkeen) tähän mennessä on ollut lidlin paahtoleipä. Yli 3 kk yli päiväyksen , eikä homeesta tai kovuudesta tietoakaan. Oli kaiken kukkuraksi vielä avattu pakkaus. Toki tuoteselosteessa ei ollut mitää mainintaa käyetyistä aineksista ainakaan suomeksi.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Ja riisillä ei ole mitään haittavaikutuksia? Tai sitten länsimaissa sitä käytetään yleensä harvoin joten ei ole läskejä tyyppejä hehkuttamassa riisittömän ruokavalion ihanuutta.
Toiset ruoat vaan aiheuttaa enemmän ongelmia kuin toiset. Esim. omenat vs päärynät, maapähkinät vs mantelit jne.
 

markoj

Custom User
Liittynyt
28.12.1998
Viestit
38925
Mitenhän kävis deathmatchissa omenat vs. päärynät tai maapähkinät vs. mantelit?
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
D-vitamiini ei ehkäise flunssaa

D-vitamiinilisen syöminen ei auttanut vähentämään ylähengitysteiden tulehduksia, kertoo uusiseelantilaistutkijoiden selvitys.


D-vitamiinia ei kannata syödä flunssan ehkäisyyn. Tuoreen tutkimuksen mukaan edes suuret annokset eivät vähennä flunssia tai muita ylähengitysteiden tulehduksia, vaikka D-vitamiinilisiä söisi puolentoista vuoden ajan.

Uusiseelantilaistutkijoiden tulokset ovat uskottavia ja perustuvat laadukkaaseen satunnaistettuun ja lumekontrolloituun tutkimukseen. Yhteensä siihen osallistui 322 tervettä aikuista. Tulokset julkaistiin Yhdysvaltojen lääkäriliiton JAMA-lehdessä.

Osana tutkimusta puolet osallistujista sai tutkimuksen alussa ja kuukautta myöhemmin 200 000 IU:n annoksen D-vitamiinia, minkä jälkeen annos tiputettiin puoleen seuraavien 16 kuukauden ajaksi. Toinen puolisko osallistujista sai lumevalmistetta.

D-vitamiinilisien myötä osallistujien veren D-vitamiinitasot ylittivät 120 nmol/l, kun tutkimuksen alussa ne olivat keskimäärin 72 nmol/l. Tämä ei kuitenkaan auttanut vähentämään ylähengitysteiden tulehduksia, sillä seurannan aikana osallistujat sairastivat noin neljä ylähengitysteiden tulehdusta riippumatta siitä kumpaan ryhmään heidät oli satunnaistettu. Flunssat myös kestivät yhtä pitkään kummassakin ryhmässä.

Suomessa seerumin D-vitamiinipitoisuutta pidetään normaalina, kun pitoisuus on 40–80 nanomoolia litrassa (nmol/l).

Tutkijat pitävät tuloksiaan osoituksena D-vitamiinin tehottomuudesta flunssaa ja muita ylähengitysteiden tulehduksia vastaan. D-vitamiinilla on kuitenkin monia terveysvaikutuksia, joiden takia kaikkien on syytä huolehtia riittävästä saannista etenkin talvisaikaan, kun auringonvaloa on vähänlaisesti. D-vitamiinia saa mm. kalasta sekä vitaminoiduista maitotuotteista ja margariinista.

Suurin osa suomalaisista saa liian vähän D-vitamiinia.
Jos sokeasti luottaa tutkimuksiin, niin kasviksia lukuunottamatta mitään ei voi syödä ilman vaaraa astmasta, allergiasta, aknesta, syövästä tai muista ei toivotuista oireista.

Näitä D-vitamiini tutkimuksiakin lienee vaikka miten paljon. Kuten kaikkia muitakin.. ja toisinaan ristiriitaisin tuloksin.

Minusta tuo otos 322 aivan liian pieni, jotta sen voisi yleistää globaalisti. Kukapa tietää vaikuttaako vitamiinilisä samalla tavalla eskimoon kuin aborginaaliin? Mutta saadaanhan näistä uutisia.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
http://www.felix.fi/p39-tuoteinfo.php?tn=846186


Kuinka terveellisiä noi lopulta on, jos noita esim jokapäivä söisi ruuan kanssa ja useankin viipaleen? Noihan ei sisällä lähes ollenkaan sokeria mutta suolaa tietysti. Missä menee raja? Kysyn vain mielenkiinnosta ja suolakurkut on kyllä nomnom.
 
Viimeksi muokattu:

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
http://www.felix.fi/p39-tuoteinfo.php?tn=846186


Kuinka terveellisiä noi lopulta on, jos noita esim jokapäivä söisi ruuan kanssa ja useankin viipaleen? Noihan ei sisällä lähes ollenkaan sokeria mutta suolaa tietysti. Missä menee raja? Kysyn vain mielenkiinnosta ja suolakurkut on kyllä nomnom.
Hitto että rupes tekee mieli suolakurkkua :D

Etikkaan säilötyt kasvikset on yleensä ihan hyvästä. Huonoahan tossa on toi suolan määrä ja laatu, mutta voihan noita liotella vedessä ennen käyttöä tai jotain. Tosin ei sekään merkkaa paljon jos saa muuten reilusti magnesiumia ja kaliumia, jotta pysyy mineraalitasapaino kunnossa.
 

Joni

Well-known member
Liittynyt
19.1.2004
Viestit
16942
Noh ehkäpä noita pari kertaa viikossa uskaltaa. Mielummin jokapäiväiseen ruokavalioni sisällytän noita punasia jalapenoja.. Ne on niin nomnomnom <3 Niitä myös sanotaan "nallekarkeiksi" :D
 
Viimeksi muokattu:

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Noh ehkäpä noita pari kertaa viikossa uskaltaa. Mielummin jokapäiväiseen ruokavalioni sisällytän noita punasia jalapenoja.. Ne on niin nomnomnom <3 Niitä myös sanotaan "nallekarkeiksi" :D
Kannattaa kokeilla lidlin chili cocktailkurkkuja. Hemmetin hyviä.
 

oldez

Well-known member
Liittynyt
14.3.2003
Viestit
19491
Huomenna voisin käydä ostaan. :) Kiitti vinkistä!
Ton sun suolakurkkupurkin innoittamana piti äsken käydä hotkimassa useampi :p Kevyt chilin polttelu yhdistettynä suolakurkkuihin toimii ihan hyvin.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Tuli Ironman-kisassa syötyä aika paljon suolakurkkua. Siis suolakurkkua, ei maustekurkkua. Helvetin pahaa, ainakin noi Ruotsinversiot.:yuck:
 
Ylös