Ketsuppi

Lisäätkö usein valmiiseen ruokaan suolaa 'ulkona' syödessä.


  • Äänestäjiä yhteensä
    19

Andy

Jalkarannan Yannickdalmas
Liittynyt
15.8.2002
Viestit
5756
Sijainti
Ypäjä
Eilen pysähdyin syömään kebabia. Selitin etten halua kebabiini tomaattikastiketta, vaan pelkkää jogurttikastiketta. Ravintoloitsia kysyi että olenko allerginen tomaateille. Sanoin että en, en vain pidä tomaattikastikkeesta. Sitten kun toi annoksen pöytään, toi vielä erikseen ketsuppipullon koska sitä ei ollut siinä pöydässä jossa istuin. Ajatteli että kyllähän nyt ainakin ketsuppia tuo lisää kun kerran tomaattikastike jäi pois.

Avovaimoni kertoi että työreissulla jossain vähän hienommassa ravintolassa joku työkaverinsa oli kovaan ääneen kuuluttanut että ei ole ketsuppia pöydässä! Että eihän kukaan nyt lisäämättä ketsuppia mitään syö.

Minä en ainakaan pilaisi ruokani makua tomaattihötöllä.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Edelleenkään en lisää suolaa yleensä.


PS. En kauheesti ketsuppiakaan. Paitsi ehkä ransikiksiin.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Paitsi ehkä ransikiksiin.
Ranskalaisiin perunoihin käytännössä aina. Mun suurin synti on kuitenkin spaghetti bolognese, johon kohitoloissa lisään AINA ketsuppia. Italialaisessa ravintelissa (enkä tietenkään kylässä) en välttämättä kehtais, mutta ehkäpä osin tästäkin syystä en juuri koskaan tilaa kyseistä ruokaa ravintolassa. Toisaalta miellän koko bolognesen niin selkeästi kotiruoaksi, että ravintolassa tilaan mieluummin jotain, mitä kotioloissa harfvemmin tulee syötyä.

Perunamuusin kyytipojaksi tulee ketsuppia myös sillointällöin lisättyä. Makkaroiden kanssa taasen en yleensä ketsuppia syö, mun mielestä maut eivät sovi yhteen.


Äh eiku.. kirjotetaanko spaghetti muuten Suomessa ilman hoota? Kyl kai? Vai? :thumbfh:
 

Estate

Well-known member
Liittynyt
23.11.2001
Viestit
11920
Äh eiku.. kirjotetaanko spaghetti muuten Suomessa ilman hoota? Kyl kai? Vai? :thumbfh:
Aika usein taidetaan kirjoittaa ilman. Ainakin Wordin oikoluku herjaa, jos sen sinne laittaa.
Suomessa kukaan tuskin sitä g:tä soinnillisena lausuu, oli h:ta tai ei, niin eipä sillä varmaan hirveästi ole väliä.
 
Viimeksi muokattu:

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Eikös spakettia kutsuta kaikkialla nykyään pastaksi?
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Aika usein taidetaan kirjoittaa ilman. Ainakin Wordin oikoluku herjaa, jos sen sinne laittaa.
Suomessa kukaan tuskin sitä g:tä soinnillisena lausuu oli, h:ta tai ei, niin eipä sillä varmaan hirveästi ole väliä.
Jos sit vaan sovitaan, että soon pastaa? :frank:
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Pashaa? Tuota ihanaa herkku Venäjältä(?).
Pasha on muistaakseni varsin hyvää, mutta ei oo kyllä vielä tullu mieleen lisätä siihen ketsuppia.

Taitaa muuten olla pari vuosikymmentä (vähintään) siitä, kun on viimeks pashaa syönny :dunno:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Itelläki taitaa olla yli 10v pashan syömisestä, mutta muistaakseni syötävää on. Syötävämpää kuin MÄMMISAATANA!
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Itelläki taitaa olla yli 10v pashan syömisestä, mutta muistaakseni syötävää on. Syötävämpää kuin MÄMMISAATANA!
Mämmi ilman saatanaa on sekin oikeestaan ihan hyvää, etenkin kun sitä ei täältä saa, mikä kai automaattisesti johtaa siihen, että sitä rupee tekeen hemmetisti mieli :rolleyes:

Eli vähän niinku pimppa Jonille.
 

tmoi

No niin
Liittynyt
28.2.2004
Viestit
19017
Sijainti
turkus
Ranskalaisiin perunoihin käytännössä aina. Mun suurin synti on kuitenkin spaghetti bolognese, johon kohitoloissa lisään AINA ketsuppia. Italialaisessa ravintelissa (enkä tietenkään kylässä) en välttämättä kehtais, mutta ehkäpä osin tästäkin syystä en juuri koskaan tilaa kyseistä ruokaa ravintolassa. Toisaalta miellän koko bolognesen niin selkeästi kotiruoaksi, että ravintolassa tilaan mieluummin jotain, mitä kotioloissa harfvemmin tulee syötyä.

Perunamuusin kyytipojaksi tulee ketsuppia myös sillointällöin lisättyä. Makkaroiden kanssa taasen en yleensä ketsuppia syö, mun mielestä maut eivät sovi yhteen.


Äh eiku.. kirjotetaanko spaghetti muuten Suomessa ilman hoota? Kyl kai? Vai? :thumbfh:
Hei komp. Siis ton SPAGETIN suhteen. Heh sphakheetti.

Siis kotona laitan ketsuppia niin paljon, että muija vetäsee melkein kauhalla otsikkoon ja manaa, ettei enää koskaan tee kastiketta, koska mä pystyn syömään näemmä pelkällä ketsupillakin :eek:

Ravintolassa, jos (erittäin harvoin) tulee moista syötyä, niin ei tule laitettua lain.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Hei komp. Siis ton SPAGETIN suhteen. Heh sphakheetti.

Siis kotona laitan ketsuppia niin paljon, että muija vetäsee melkein kauhalla otsikkoon ja manaa, ettei enää koskaan tee kastiketta, koska mä pystyn syömään näemmä pelkällä ketsupillakin :eek:

Ravintolassa, jos (erittäin harvoin) tulee moista syötyä, niin ei tule laitettua lain.
Ei vaan me, vaan myös meidän vaimot on näköjään samixii :eek!:
 

Dominic

Senior Member
Liittynyt
9.2.2000
Viestit
47813
Sijainti
Turku
Isä laittaa suoraan jo spahettikastikkeeseen ketsuppia, joten arvostelee aina kovin sanoin kun itte lisään vielä jälkeenpäin ketsuppia vielä kaiken päälle.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Isä laittaa suoraan jo spahettikastikkeeseen ketsuppia, joten arvostelee aina kovin sanoin kun itte lisään vielä jälkeenpäin ketsuppia vielä kaiken päälle.
Samoin lisää vaimo.

ja myös äiti.

Ja kuten isäsi, muistavat kumpikin aina huomauttaa, että siellä on jo ketsuppia :eek:
 
Ylös