Kokkausotsikko

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Oli aikamoinen ylläri, että Suomesta saa leberkäseä :eek!::eek!::eek!:

Lidlistäkö?

Se perinteisin tapa syödä leberkäseä on muuten tämä:


Sämpylät kylmiä, leberkäse lämmintä.
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Onks toi leberkäse niinku lihaa? Onhan meillä Suomessa ollut lihaa jo kauan.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Onks toi leberkäse niinku lihaa? Onhan meillä Suomessa ollut lihaa jo kauan.
Siinä on lihaa osapuilleen samanverran kuin HK:n sinisessä ja lauantaimakkarassa. Koostumukseltaankin muistuttaa hieman niitä.

Nimestään huolimatta tuossa siis ei ole maksaa (leber) eikä justoa (käse). Paitsi jos on kyseessä Käseleberkäse, jossa on myös juustoa.
 

PuoliPöhkö

Well-known member
Liittynyt
3.1.2008
Viestit
31216
Sijainti
suom. "sijainti" toim.huom.
Oli aikamoinen ylläri, että Suomesta saa leberkäseä :eek!::eek!::eek!:

Lidlistäkö?
Eikäkö naapurin sedältä saatiin tollanen "limppu".
Huolehdittiin sen postit euroopanmatkansa aikana.

En kysyny mistä kaupasta tai maasta oli hankkinut.
Sanoi melkein joka kerta tuovansa leberkäset tullessaan.
Lisäksi lahjoi juustolla ja tikkareilla.
 

OoPee

Nuori ikäisekseen
Liittynyt
2.6.1999
Viestit
81527
Sijainti
Far enough
Eikäkö naapurin sedältä saatiin tollanen "limppu".
Huolehdittiin sen postit euroopanmatkansa aikana.

En kysyny mistä kaupasta tai maasta oli hankkinut.
Sanoi melkein joka kerta tuovansa leberkäset tullessaan.
Lisäksi lahjoi juustolla ja tikkareilla.
Kyllä toi globalisaatio on vaan huikee juttu, meinaan sillon ku me oltiin skidejä, lapsia peloteltiin karkkisedillä, mutta nykyään saman asian ajaa leberkäseonkel :thumbfh:
 

burb

.
Liittynyt
19.2.2002
Viestit
46199
Taas tuli liian löllöjä lihapullia. En tee enää ikinä yhyhyy.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7206
Taas tuli liian löllöjä lihapullia. En tee enää ikinä yhyhyy.
Noin siinä yleensä käy kun ei laita korppujauhoja lihapullataikinaan tai laittaa liikaa olutta tai jotain muuta nestettä lihapullataikinaan.

Toki hieman pidempi paistoaika olisi saattanut auttaa, koska tarpeeksi pitkällä paistoajalla lihapullista ei tule liian löllöjä.
 

Zervuska Haidis

Well-known member
Liittynyt
8.1.2007
Viestit
12610
Sijainti
Sivulla viisi
Noin siinä yleensä käy kun ei laita korppujauhoja lihapullataikinaan tai laittaa liikaa olutta tai jotain muuta nestettä lihapullataikinaan.

Toki hieman pidempi paistoaika olisi saattanut auttaa, koska tarpeeksi pitkällä paistoajalla lihapullista ei tule liian löllöjä.
Pyryfillähän käy välillä sillä lailla, että laittaa liikaa olutta tai jotain muuta nestettä mahaansa. Silloin ei leipomisesta meinaa tulla yhtään mitään, vaan pikemminkin liha ja pullat näyttävät täysin karkaavan käsistä, jopa juoksevan karkuun. Jotain leipomisvinkkejä voisi hänellekin ehkä antaa.
 

Trullinkaasu

Well-known member
Liittynyt
17.6.2007
Viestit
9312
Ruokalevon jälkeen on hyvä kohta alkaa tehdä vohveleita vohveliraudalla. Vohveleiden päälle laitan sitten kermaavahtoa, minkä vatkaan sähkövatkaimella (en sentään omalla sähköttömällä vatkaimellani).
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
Yllättäen oli tänään paistettuja ahvenfileitä, uusia perunoita (Spain 2014), kermaviilisoosi (feat. sinappi, sitruuna, mustapippuri, suola, tilli) ja tuo argh-punaviini.

Oli hyvvee!
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Pakastepitsaa kokkailin. Grandiosa iso bolognese.

Ihan hyvää, lonkeroa kyytipoikana.
 
Ylös