Koska EU kaatuu?

  • Viestiketjun aloittaja T.K
  • Aloituspäivämäärä

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
On vaikea uskoa, että taloudellisesti vahvat EU-maat suostuisivat yhteisvelkoihin - vaikka niihin tehtäisiin millaisia tahansa kannustimia tai sanktioita. Pitää muistaa, että eihän tähän saakka ole mitään sääntöjä noudatettu. Mikä nyt muuttaisi tilanteen? Tai millä 'kiristät' esim. Kreikkaa jos se ei noudata sääntöjä? Jos et anna lainaa, niin kriisi iskee.. ja rahaa on siis pakko lainata.

Eurossa on vakava valuvirhe ja se yhteisten talouspoliitikan puuttuminen. Tämä toki tiedettiin jo ennen euron käyttöön ottoa, mutta yhteisillä säännöillä ja rajoituksilla asian piti hoitua. Toisin kävi. On aika myöntää, että tämä ei toimi tällaisenaan. Vaihtoehtoja on vähän, joista ainakin minä toivon euroalueen hajoamista. Muodostakoon valuuttaliittoja sellaiset valtiot keskenään, jotka ovat siihen riittävän samanlaisia.
 

Thunder

Vihan aiheuttaja
Liittynyt
20.1.2002
Viestit
7963
Hyvä artikkeli asiasta, jonka epäilin stressitestien olevan kevyitä kun muistelee aiempaa olevaa stressitestiä, että Irlannin pankit olisivat läpäisseet ja muutamaa kuukautta myöhemmin ovat yllättäen ongelmissa stressitesteistä huolimatta.

http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/08/31/voiko-eurooppa-enaa-valttaa-uutta-pankkikriisia/201112117/12?ref=tf1

Sitten tulin aiemmin katsoneeksi Oscar-palkinnon saaneen parhaan dokumenttielokuvan "Inside Job" eli Sisäpiiri.

Missä selviää aika monta asiaa ja itse dokumentin aikana otettiin heti Islannin asiasta alkuun ja sitten esiteltiin, miten ne hommat etenee vivuttamisilla yms.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Sisäinen raportti julki: EU:n kirstusta tuhlataan surutta

Euroopan parlamentin sisäisen tarkastuksen raportit kertovat, että sen hallinto kärsii vakavista väärinkäytöksistä ja sukulaisten suosimisesta, brittilehti The Telegraph kertoo.

The Telegraphin haltuunsa saamat Euroopan parlamentin sisäisen tarkastuksen raportit vuosilta 2007, 2008, ja 2009 kertovat, että parlamentin hallinnossa taloudelliset väärinkäytökset ovat hälyttävän yleisiä.

Parlamentin budjetti on 1 700 miljoonaa euroa ja sillä on 7 000 virkamiestä, joiden valintaan unionin kansalaiset eivät pääse osallistumaan.

Tarkastusraporttien mukaan henkilökunta saa itse hyväksyä omia kulujaan ja maksaa korvauksia sukulaisilleen siitä huolimatta, että parlamentin sisäinen tarkastus on vakavasti varoittanut asiasta, Telegraph kertoo.

Virkamiehille on eräissä tapauksissa maksettu korvauksia, joihin he eivät ole olleet oikeutettuja. Heille on myös saatettu maksaa päällekkäisiä korvauksia. Raportit kertovat lisäksi, että hallintohenkilökunta on maksanut kulukorvauksia itselleen.

Myös hankintasopimuksista löytyi ”kriittisiä” epäkohtia lähes 700 miljoonan euron arvosta.
Eikös se EU ole nostamassa jäsenmaksujaan. Saattaisi jopa olla tehostamisen paikka omassa toiminnassa ennen kuin rahaa lisää kinutaan. Sitä paitsi EU:lla on aivan liiaksi rahaa. Sen tietää siitä, että vähissä rahoissa ei ehtisi laatimaan 'maailmaa parantavia' direktiivejä kuin liukuhihnalta.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
EU on kenties saamassa uuden isännän!

Kiina saattaa olla halukas osallistumaan euron hätärahaston rahoittamiseen, kirjoittaa Financial Times.

Hyvää hyvyyttään Kiina ei kuitenkaan euron pelastustalkoisiin osallistu. Kiinan osallistumisen laajuus riippuu siitä, kuinka Euroopan johtajat täyttävät Kiinan sanelemat ehdot, sanovat FT:n kiinalaiset diplomaattilähteet.

Kiinan osallistuminen riippuu siitä, miten muut maat osallistuvat rahaston rahoittamiseen. Lisäksi kiinalaiset vaativat vahvoja takuita sijoituksilleen.

EU-johtajat julkistivat torstaiaamuna uuden suunnitelman euron velkakriisin selvittämiseksi. Moni yksityiskohta jäi paketissa kuitenkin avoimeksi, kuten Kiinan kaltaisten maiden osallistuminen velkatalkoisiin.

Kiinan keskuspankin rahapolitiikkakomitean jäsen Li Daokui sanoo FT:lle, että on Kiinan etujen mukaista osallistua Euroopan auttamiseen, koska Eurooppa on Kiinan tärkeä kauppakumppani. Hänen mukaansa Kiina ei kuitenkaan halua antaa rahaa ehdoitta ja näyttäytyä "tyhmän rahan lähteenä".

Daokui sanoi myös, että Kiina saattaa pyytää eurooppalaisia johtajia olemaan arvostelematta Kiinan valuuttapolitiikkaa. Kiinan on arvosteltu pitävän juan-valuuttansa liian heikkona suhteessa muihin valuuttoihin ja siten vääristävän maailmankauppaa tukemalla liian avokätisesti kiinalaista vientiteollisuutta.

Kiina saattaisi sijoittaa 3200 miljardin dollarin valuuttavarannoistaan noin 50-100 miljardia dollaria eli 35-70 miljardia euroa Euroopan hätärahastoon ERVV:hen. Toinen vaihtoehto on, että Kiina perustaa uuden rahaston yhdessä Kansainvälisen valuuttarahaston kanssa.
 

Mosse

Skidmark
Liittynyt
5.3.1999
Viestit
104235
Sijainti
On earth
"Money talks, shitt walks"

Ei kauheasti Kiinan ihmisoikeusjutut nouse pöydälle, kun pitäis saada kinkeiltä rahhoo EU:n pystyssäpitämiseen.
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
Eikös se EU ole nostamassa jäsenmaksujaan. Saattaisi jopa olla tehostamisen paikka omassa toiminnassa ennen kuin rahaa lisää kinutaan. Sitä paitsi EU:lla on aivan liiaksi rahaa. Sen tietää siitä, että vähissä rahoissa ei ehtisi laatimaan 'maailmaa parantavia' direktiivejä kuin liukuhihnalta.
Tuo on kyllä pänninyt koko ajan. Korvataan ilman kuittia matkustamiset yms. Sällit saa korvauksen 1. luokan lipun mukaan mutta todellisuudessa matkustivat halpalentoyhtiöllä.
 

Stedos

Banned
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
1189
Sijainti
kuussa
Saa nähdä kuinka röykeästi "suvikset" vielä jaksavat ihmisoikeuksista huudella, kun on toinen käsi ihmisoikeusrikkorin taskussa. Mutta kaksinaismoralistejahan nämä vihervasurit ovat aina olleet.
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3435
Taitaa se jonkun vuoden sisällä kaatua.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Taitaa se jonkun vuoden sisällä kaatua.
Pitäisi varmaan määritellä mitä käsitteellä "EU:n kaatuminen" täsmälleen ottaen tarkoitetaan. Tuskin sinäkään tarkoitat sitä, että muutaman vuoden päästä EU on kadonnut kokonaan maapallolta.

Ja ehkä pitäisi myös määritellä mitä "jonkun vuoden sisällä" tarkoittaa. Siitä tuskin kukaan on eri mielttä, etteikö EU lakkaisi joskus olemasta. Ei kukaan usko, että EU on Unioni joka kestää maailman hamaan tappiin asti.
 

Stedos

Banned
Liittynyt
5.4.2008
Viestit
1189
Sijainti
kuussa
Heti kun Saksa lopettaa koko paskan pystyssä pitämisen. 1-6 vuotta siis menee.
 

maradona

Resistive User
Liittynyt
6.3.2005
Viestit
4616
Sijainti
Me seisotaan hattu kourassa maailman reunalla
Kyllä se Saksakin hyötyy kivasti eurosta. On mukava myydä volkkareita ja mersuja kiinalaisille kun velkamaat painavat valuutan arvoa. Samalla valtio voi ottaa maksun sijoittajilta, että suostuu ottamaan heidän rahojaan käyttöönsä.

Mutta totta on, että Saksan, jos jonkun, päätöksellä EU tai ainakin euroalue voi kaatua. Sitä saadaan kyllä odottaa siihen, että Saksassa vaalivoiton nappaa joku oma paikallinen timosoini.
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Cameronin puhe levisi etukäteen – ero EU:sta mahdollinen
Verkkouutiset

David Cameron hakee Britannialle suuntaa. (Lehtikuva/AFP)Britannian pääministeri David Cameronin puhetta on siteerattu laajalti, vaikka hän pitää sen vasta tänään. Hän aikoo neuvotella maansa EU-sopimuksen uudelleen.

Britannian pääministeri David Cameron pitää tänään keskiviikkona pitkään odotetun puheensa Britannian EU-suhteesta. Brittilehdet ovat siteeranneet pitkiä jaksoja puheesta jo ennen kuin se on pidetty.

Lehtien mukaan Cameron kertoo, että hän aikoo neuvotella uudelleen Britannian EU-jäsenyyssopimuksen. Kun sopimus on valmis, Britannia järjestää kansanäänestyksen, kannattaako se hyväksyä. Jos kansa hylkää sen, Britannia on valmis jättämään EU:n.

- Britannian kansan on aika saada äänensä kuuluviin. On aika tuoda EU-kysymys Britannian politiikkaan, Cameron aikoo sanoa Guardian-lehden mukaan.

Suunnitelma edellyttää, että Cameronin johtama konservatiivipuolue voittaa vuoden 2015 vaalit. Vaalien jälkeen Cameron valmistelee uuden EU-sopimuksen ja alkaa neuvotella Brysselin kanssa.

Kansanäänestys järjestetään vuoden 2017 loppuun mennessä.

Työväenpuolueen johtaja Ed Miliband sanoi tiistai-iltana ennakkoarvionaan, että Cameronin puhe todistaa hänen olevan heikko pääministeri, jota "ajaa puolue, ei kansallinen etu".

Britannian euroskeptikot ovat tyytyväisiä Cameronin linjapuheesta. Sen sijaan Yhdysvallat on ilmoittanut, että se toivoo Britannian pysyvän EU:ssa.
Jotenkin diggaan tuosta brittien asenteesta. Kyllä kansalta kannattaisi aina välillä kysyä, että ollaanko oikeaan suuntaan menossa. Silloin kun EU:hun ja Euroon liityttiin (ei vain suomessa) tuskin ajateltiin, että millainen rahaa syövä byrokratiahirviö luodaan. Senhän piti olla vapaakauppaa ja vapaata liikkuvuutta. Ei sääntöjä kurkkujen muodoista tai toisten velkojen maksua.
 

Black Leopard

Pantera negra
Liittynyt
23.5.2004
Viestit
8678
Sijainti
Läntinen Suomi
En ehkä ole brittikonservatiivien tai pääministeri Cameronin suurin fani, mutta vielä vähemmän olen nykymuotoisen ja täydellisen epädemokraattisen EU:n kannattaja, joten sikäli uutiset saarivaltiosta ovat äärimmäisen mukavaa kuultavaa.
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Suomella on se ongelma, että meiltä puuttuu kokonaan EU vastainen politiikka ja sitä vastustavat karismaattiset hahmot.

Esimerkiksi Timo Soini on melko vahvasti EU:n kannalla. En ole kuullut pitkään aikaan häneltä yhtään EU:n vastaista kritiikkiä. Soini haluaa ainoastaan Etelä-Euroopan maat ulos liitosta. Sitäpaitsi Soinin uskottavuus meni kun hän meni aikanaan hommiin Brysseliin ja turvotti pankkitiliään suurella EU-palkalla.

Paavo Väyrysen uskottavuus meni ja tekopyhyys palajstui myös kun hän meni itse EU-hommiin ja keräsi sieltä Soinin tavoin sievoiset palkkarahat.

Rahalla on näemmä helppo sammuttaa aatteen palo ja tuhota kriitikoiden uskottavuus....:p
 

Archie

Well-known member
Liittynyt
14.2.2000
Viestit
13050
Suomesta puuttuu myös kokonaan keskustelu siitä, että millaisen EU:n Suomi haluaa. Kaikki kritiikki yritetään vaientaa tai vaieta. Siitä ei seuraa muuta kuin, että kritiikki ja EU vastaisuus yltyvät.
 
Ylös