Faustus
Well-known member
- Liittynyt
- 31.3.2000
- Viestit
- 6745
Pitäisi.Pitäisikö jonkun perustaa mm-kisoille oma toikkinsa?
On.Vai onko mm-kisoille aiemmin ollut oma toikkinsa?
Pitäisi.Pitäisikö jonkun perustaa mm-kisoille oma toikkinsa?
On.Vai onko mm-kisoille aiemmin ollut oma toikkinsa?
Ampumahiihto ja alppihiihto menivät kumpainenkin yhdessä toikissa, joten kelvatkoon tälläkin puolella. Ei täällä kuitenkaan päästä samoihin sivumääriin kuin yleisellä puolella - vapaasta puhumattakaan.Pitäisikö jonkun perustaa mm-kisoille oma toikkinsa? Vai onko mm-kisoille aiemmin ollut oma toikkinsa?
Intervallihiihtona parisprintin pitäisi sopia myös Mäkäräiselle, mutta neito ei taida pitää formaatista.Minä esitin Roposta yhtenä vaihtoehtona Sarasoja-Liljan pariksi. Ei Roponen sprintteri olekaan, mutta ei parisprinttikään luonteeltaan tavanomainen sprinttikilpailu ole, pikemminkin eräänlaista intervallihiihtoa. Parisprintti vaatii huomattavan paljon enemmän kestävyyspohjaa kuin tavallinen sprintti, siksi moni normaalimatkojen hiihtäjä on siinäkin menestynyt.
Viestimäärä ei niinkään ole ongelma. Varsinainen peruste omalle MM-ketjulle olisi mielestäni se, että siellä on maastohiihto, yhdistetty ja mäki samoissa kisoissa.Ampumahiihto ja alppihiihto menivät kumpainenkin yhdessä toikissa, joten kelvatkoon tälläkin puolella. Ei täällä kuitenkaan päästä samoihin sivumääriin kuin yleisellä puolella - vapaasta puhumattakaan.
Sen verran sprintterinominaisuuksia parisprintissä kuitenkin tarvitaan, että Mäkäräinen on muutenkin poissuljettu vaihtoehto. Val di Fiemmessä naisten sprinttiradan pituus on 1270 metriä, eli Mäkäräisen mittapuulla turhan nopea rykäisy on kyseessä.Intervallihiihtona parisprintin pitäisi sopia myös Mäkäräiselle, mutta neito ei taida pitää formaatista.
Silloinhan 90% viesteistä koskisi maastohiihtoa, koska mäkihyppyyn ja yhdistettyyn ei ymmärrettävistä syistä ole tällä hetkellä järin suurta kiinnostusta. Tiedä, onko tuokaan nyt sitten ihan tavoittelemisen arvoista, kun suhteet (viestit per aihepiiri) menisivät kuitenkin vituralleen.Viestimäärä ei niinkään ole ongelma. Varsinainen peruste omalle MM-ketjulle olisi mielestäni se, että siellä on maastohiihto, yhdistetty ja mäki samoissa kisoissa.
En sanoisi tuota suureksi epäkohdaksi. Sanoisin, että 10 km kilpailu vastaa rasittavuudessaan naisille miesten 15 km kilpailua. Naisten 15 km on ehkä liian lyhyt verrattuna miesten 30 km kilpailuun, mutta massalähtönä siinä nähdään silti isompia eroja. Jos naiset hiihtäisivät miesten matkoja, niin kestävyys olisi suuremmassa roolissa naisten puolella. Yleisurheilussa ja uinnissa tosin mennään samoilla maitkoilla, poikkeuksina miesten 1500 m/naisten 800 m uinnit olympialaisissa ja ainoastaan miesten 50 km kävely.Siinä on muuten yksi hiihtourheilun suurista epäkohdista. Ei yleisurheilussa tai uinnissa matkoja ole erikseen naisille ja miehille.
Suorituksen pituus on toki otettava huomioon... Ehkei olisi pitänyt avautua aiheesta ollenkaan. :dunno:Yleisurheilussa ja uinnissa tosin mennään samoilla maitkoilla, poikkeuksina miesten 1500 m/naisten 800 m uinnit olympialaisissa ja ainoastaan miesten 50 km kävely.
Olen seurannut aika aktiivisesti ja tiedän että on kehittynyt huonoissa ominaisuuksissaan, eli pitkällä matkalla, korkealla kilpailemisessa sekä ylämäissä.Et oo tainnut seurata maastohiihtoa tänä talvena ollenkaan? Sen verran paljon on Kyltsi kehittynyt pidemmillä matkoilla etten kyllä pidä kolmeakymppiä ollenkaan pahana.
Mitalikolmikkoon ei taida olla asiaa, mutta parhaaksi suomalaiseksi todellakin.
YLE: Maastohiihdon yhdistelmäkilpailu on historiaa jo Lahden MM-kilpailuissa 2017?
Yhdistelmäkilpailu kilpaillaan vielä Ruotsin MM-kisoissa Falunissa 2015, mutta sen jälkeen kilpailumuoto poistunee MM-ohjelmasta ja häipynee myös maailmancupista. Asiassa ei ole tehty vielä virallisia päätöksiä kansainvälisessä Hiihtoliitossa FIS:ssä, mutta lähiaikoina asiassa tehtäneen päätös.
Yhdistelmähiihto eli skiathlon ei ole saanut koskaan kannatusta urheilijoiden ja kisajärjestäjien keskuudessa. Sillä on hiihtopiireissä vain vähän kannatusta. Yhdistelmäkisassa hiihdetään ensin puolet matkasta perinteisellä matka ja sen jälkeen toinen puolikas vapaalla hiihtotavalla.
Todennäköisesti yhdislmäkisan tilalle tulee perinteinen yhden päivän pursuit kilpailu, jossa hiihdetään aamupäivällä perinteisen kilpailu ja iltapäivällä vapaan kisa takaa-ajokilpailuna.
Pitkästä aikaa hiihtopiireissä ollaan tekemässä jotain oikeasti hyödyllistä muutosta. Kunhan saadaan vielä kaikki pitkien matkojen yhteislähdöt pois, niin hyvää tulloo.Kyllä kiitos
Enpä muuten muistanutkaan tuota. Ihmekös tuo, kun olin kolmevuotias "at the time".Minun mielestäni parempi ratkaisu tuohon nyt uumoiltuun systeemiin olisi vielä Ramsaun kisoissa vuonna 1999 käytössä ollut systeemi: ensin hiihdetään väliaikalähtönä 10 (tai 15) km, ja vasta seuraavana päivänä 15 km takaa-ajokilpailu. Kaksi normaalimatkan kilpailua samalle päivälle on jo turhan suuri rasitus urheilijoille. Ramsaussa molemmista kisoista jaettiin omat mitalinsa.
Itsekin olin alle kymmenvuotias, mutta Myllylän menestyksen takia nuo kisat muistan erittäin hyvin.Enpä muuten muistanutkaan tuota. Ihmekös tuo, kun olin kolmevuotias "at the time".
Toisaalta vielä Val di Fiemmen kisoissa 2003 hiihdettiin kuninkuusmatkojen (50 ja 30 km) lisäksi 30 ja 15 km kilpailut normaalina massalähtönä. Sprintit tulivat mm-tasolla mukaan vuoden 2001 Lahden kisoihin.Tuo systeemi olisi kyllä hyvä, mutta toisaalta kilpailurepertuaari on nykyään sen verran suuri, ettei "ylimääräiselle" normaalimatkan kilpailulle löydy sijaa. 90-luvullahan ei hiihdetty esim. sprinttejä eikä parisprinttejä - ainakaan MM-tasolla.
No just joo. Joutuu urheilemaan sellaiset tunnin verran.Minun mielestäni parempi ratkaisu tuohon nyt uumoiltuun systeemiin olisi vielä Ramsaun kisoissa vuonna 1999 käytössä ollut systeemi: ensin hiihdetään väliaikalähtönä 10 (tai 15) km, ja vasta seuraavana päivänä 15 km takaa-ajokilpailu. Kaksi normaalimatkan kilpailua samalle päivälle on jo turhan suuri rasitus urheilijoille. Ramsaussa molemmista kisoista jaettiin omat mitalinsa.
Onhan se kumma, kun eteläisemmässä Euroopassa ei olla vielä herätty siihen, kuinka mielenkiinnottomia, suorastaan umpitylsiä yhteislähtökilpailut ovat. Väliaikalähdöillä tilanteet muuttuvat jatkuvasti, mutta massalähdöillä taas... En vain voi käsittää, kuinka joku voi pitää siitä, että hiihdetään se 49 kilometriä siistissä parijonossa ja lopussa Northug kuittaa mestaruuden.Jos massalähtö on ongelma, niin hiihdettäköön molemmilla tyyleillä, mutta väliaikalähtönä.
Tämä ei ole enää pariin viime vuoteen ollut selviö, on Northugillekin yhteislähtökisoissa katkeamisia tapahtunut. 2011 Holmenkollenilla oli jo nähtävissä se, että muut kirispesialistit (Vylegzhanin etunenässä) ainakin yrittivät pitkällä hivuttavalla kirillä syödä Northugin rytminvaihtokykyä viimeisillä sadoilla metreillä.En vain voi käsittää, kuinka joku voi pitää siitä, että hiihdetään se 49 kilometriä siistissä parijonossa ja lopussa Northug kuittaa mestaruuden.