Black Leopard
Pantera negra
Naulan kantaan veikkonen :ahem: :ahem:Törni sanoi:"Ihmisillä on semmoinen ominaisuus, että ne uskovat mieluummin miellyttäviä valheita kuin epämiellyttäviä totuuksia." :wink:
Naulan kantaan veikkonen :ahem: :ahem:Törni sanoi:"Ihmisillä on semmoinen ominaisuus, että ne uskovat mieluummin miellyttäviä valheita kuin epämiellyttäviä totuuksia." :wink:
Selitä käsite siirtomaaisäntä, Runar!Runar ja Kyllikki sanoi:Oisko kellään listantynkää heittää, niistä Euroopan maista, joissa Yhdysvalloilla on joukkoja joko omissa tai Nato-tukikohdissa. Italiassa ja Turkissa ny kumminkin, mut en tiedä onko ne jenkkien omia vai Naton.
Varmuudella USA:n omissa on ainakin Espanjassa ja Saksassa. Mites nää Naton tukikohdat Norjassa? Ei taida olla vakituisesti jenkkien miehittämiä kuitenkaan?
Hiljakkoin oli telkkarissa juttua siitä että USA on lisännyt lisäämässä rajusti tukikohtien ja joukkojen määriä entisissä itäblokin maissa. Muita en niistä muista kuin Romania ja Unkari.
Melkonen siirtomaaisäntä.
Pitää muistaa että Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo Euroopassa ei ole tapahtunut yksipuolisella päätöksellä. Esimerkiksi Kreikka on luopunut isännöimistään ydinaseista.USA:lla on yhä lähes 500 ydinkärkeä Euroopassa
Alan arvostetuimpiin kuuluvat tutkijat Robert S. Norris ja Hans M. Kristensen ovat julkistaneet artikkelin USA:n ydinaseista Euroopassa (the Bulletin of the Atomic Scientists Nov-Dec 2004). Tutkijat laskevat amerikkalaisia ydinkärkiä olevan jopa kolme kertaa enemmän kuin on oletettu, kaikkiaan 480. Esimerkiksi ISIS-tutkimuslaitoksen huhtikuisessa raportissa arvioitiin kärkiä olevan enintään 180 (kenraali, Sir Hugh Beach).
Aseet on sijoitettu viiteen EU-maahan ja Turkkiin Nato-yhteistyön puitteissa. Ydinaseet ovat lentopommeja, ja ne on varastoitu lentotukikohtien holveihin Saksassa (130), Iso-Britanniassa (110), Italiassa (50), Belgiassa (20), Hollannissa (20) ja Turkissa (90).
No miehitys on ehkä toinen yhtä kuvaava nimitys.Törni sanoi:Pitää muistaa että Yhdysvaltojen sotilaallinen läsnäolo Euroopassa ei ole tapahtunut yksipuolisella päätöksellä. Esimerkiksi Kreikka on luopunut isännöimistään ydinaseista.
Yhdysvaltoja voi tietenkin provokatiivisesti myös nimittää siirtomaaisännäksi. Asiasta voisi minun mielestäni käydä kuitenkin hieman analyyttisempaa ja asiallisempaakin keskustelua. Tämä tietenkin sillä edellytyksellä että kykyä tähän löytyy.
Tuo taas on jo vähän yhtä vainoharhais kuin mn'n jutut toisessa topikisssa.Black Leopard sanoi:No miehitys on ehkä toinen yhtä kuvaava nimitys.
Kaukana vainoharhasta.jps sanoi:Tuo taas on jo vähän yhtä vainoharhais kuin mn'n jutut toisessa topikisssa.
Black Leopard sanoi:No miehitys on ehkä toinen yhtä kuvaava nimitys.
Niin ja mitä sitten.Todellisen sodan alkaessa tuskin kukaan kuvittelee USA:n aseidenkäytön jäävään kiinni isäntämaan edustajista.Jos se niitä päättää käyttää se myös niin tekee.Törni sanoi:Kyky tuohon ehdottamaani analyyttiseen keskusteluun vaikuttaa toistaiseksi kovin heikolta. Mikäli sellainen kyky jonkun ihmeen vaikutuksesta vielä syntyy, tässä hieman tietoa sen pohjaksi:
Yhdysvallat ei yksin kykene käyttämään kaikkia Eurooppaan sijoitettuja ydinaseita. Noin puolet aseista on sellaisia, joiden teknisen varmistuksen poistamiseen tarvitaan Yhdysvaltojen lisäksi isäntämaan edustaja. Aseiden sijoitus Eurooppaan perustuu ns. Naton takaajapolitiikkaan.
??patriot sanoi::nope:
Sanonnan sisältämä vertauskuvallisuus meni sulta kokonaan ohi? En usko, siksi kai tuo hymiökin.Formulanomi sanoi:Selitä käsite siirtomaaisäntä, Runar!![]()
Kreikka nyt ei mitään todista. Varsinkin kun aseita on Turkissa.Törni sanoi:Yritin tuossa aikaisemmin vihjata että ydinaseiden isännöinti on jokaisen maan oma asia. Totesin myös että Kreikka on omalla päätöksellään luopunut ydinaseista. Nämä tiedonmuruset taisivat ”uskonnollisessa kiimassa” mennä osalta keskustelijoista sivu suun.
Mutta ei se mitään. Minä olen jo tottunut sellaiseen :wink:
Nimenomaan joukoista, ei Eurooppaan sijoitetuista aseista. Tarkoitus oli käydä jatkokeskustelua siitä, ovatko maassa olevat Yhdysvaltain (tahi minkä muun tahansa vieraan maan) joukot turvallisuusriski vai turvallisuuden tae. Olis paljon helpompi keskustella jos tietäis taustat noilta osin paremmin.Black Leopard sanoi:Ja eihän tässä pelkästään ydinaseista puhuttukaan vaan myös ja eritoten joukoista.
Täältä löytyy ainakin pääpiirteittäinRunar ja Kyllikki sanoi:Sanonnan sisältämä vertauskuvallisuus meni sulta kokonaan ohi? En usko, siksi kai tuo hymiökin.
Kelläänkö ei oikeasti ole mitään hajua, missä kaikissa Euroopan maissa USA:lla on joukkoja joko omissa tai Naton tukikohdissa?
Sen verran selvis Google haulla, että maailmanlaajuisesti USA:lla on yli 700 tukikohtaa yli 130 maassa, omia rakennuksia näissä tukikohdissa 45 000, vuokrattuja 5000. Mutta Euroopan tietoja en erikseen löytänyt.
Eikä kannattaisi keskittyä enemmän keskustelemaan kuin arvoimaan jatkuvasti muiden keskustelijankykyjä ja kerta toisensa jälkeen arvostella ja asettaa ne kyseenalaisiksi joko suoraan sanomalla tai vihjailemalla? Jo pelkästään tällä toikkisivulla teet tuota kahteen eri otteeseen asiaan keskittymiseen sijasta.Törni sanoi:Kyky tuohon ehdottamaani analyyttiseen keskusteluun vaikuttaa toistaiseksi kovin heikolta. Mikäli sellainen kyky jonkun ihmeen vaikutuksesta vielä syntyy, tässä hieman tietoa sen pohjaksi:
Jep, tuo oli ihan hyvä lista. Kiitos.Black Leopard sanoi:Täältä löytyy ainakin pääpiirteittäin
http://en.wikipedia.org/wiki/Deployments_of_the_U.S._Military#Australia
Eikähän tuon kaikki tiedä.Törni sanoi:Oleellista on aluksi ymmärtää se, miksi joukkoja ja aseita on Euroopassa ja ennen kaikkea se, mihin niiden läsnäolo perustuu. Jos ei tätä käsitä, saattaa tuosta keskustelusta tulla melkoisen surkuhupaisa.
Siitähän ainakin minä keskustelenkin. Mistä sinä sitten keskustelet?Törni sanoi:Oleellisempaa olisi kuitenkin käydä keskustelua Yhdysvaltojen sotilaallisen läsnäolon tarpeellisuudesta ylipäätään.