-e-
Mut joo Hankkenin opiskelijamäärää sais kyllä pudottaa. Ihan vaan vaikka siks, ku se on tästä vuodesta
ainoa paikka Helsingissä, joka tarjoaa kauppatieteen (korkeimpia) opintoja jollain kotimaisella kielellä.
Näytä liitetiedosto 18752
Voisihan tuota toki suomeksikin olla jossain määrin, jokin syrjemmällä kirjoja pitelevä tuskin ulkomaankieltä tarvii? Suurimmalle osalle varmaan silti helpompikin englanniksi koska kirjojahan ne kait lukee? Eli englanninkieltä kait kaikki on?
Mutta oppilaitten lahjakkuuden mukaan olisi ehkä parempi kuin muitten kriteereitten. Jos ja kun suomalaiset on pisatuloksissa parempia, miksi sitten suomalaiset laitetaan ammattikouluihin ja sitä kautta useatkin työttömiksi?
Eli jää koko korkeakoulutus etenevässä määrin heiltä väliin. Eurooppalaisissa maissa useissa on vallalla järjestelmä jossa kaikki halukkaat lukion suorittaneet otetaan yliopistoon ja siellä sitten rankataan pois vuosittain kehnommin pärjääviä.
Minusta se olisi hyvä, kunhan kaikki laitettaisiin myös lukioon ja kehnommin pärjääville annettaisiin erikoislupa lähteä ammattikouluun eka vuoden jälkeen. Kyllä autonasentajakin tarvitsee vähäsen yleissivistystä. Jota tosin lukiossa nykyisellään ei saa, koska se kait yhä on kovin kielipainotteinen oppilaitos.
Historian opetuskin on vähän niin ja näin kun Suomen historia on valheellista. Joko se kokonaan pois tai sitten joko Eiryn sivujen tutkielma tai Suomalaisuuden liiton kirja oppikirjaksi.
Joltain foorumilta kun tuosta kirjasta luin, pdf-muodossa on kuka puhelinta tms. käyttää niin ehkä hankala lukea,
http://www.suomalaisuudenliitto.fi/Lehdet/Itamaasta_itsenaisyyteen.pdf
kävin ihan katsomassa tätä
Sampo Terhoa kun hän puhetta piti.
No eihän se kummoinen tilaisuus ollut, jotain tyhjänpäiväistä, mutta netissäkin kun viitsisivät enempi mainostaa aloitetta ja asiaa niin ehkä seuraavalle aloitteelle tulisi enempi allekirjoittajia. En tarkoita häntä haukkua, kotimaisista poliitikoista vain pari on osannut esiintyä sen harvan kerran kun mitä olen seurata jaksanut. Mutta esiintymiskoulutusta tarvisi hän silti.
Kaupan kieli on kait englanti?
Melkoinen ero oli ennen kielitaidossa, kun töissä olin Ruotsissa ja Hollannissa jonkin aikaa. Yhtään ainoaa minua kehnommin englantia puhuvaa jotka niistä kotoisin olisivat en tavannut, enkä ollut mitenkään korkeakoulutusta vaativissa töissä vaan kehnoimmissa hommissa mitä ulkomaisille antavat kun kotimaiset saa parempiakin jopeja. Luulisin että reippaasti suomalaista keskiarvoa paremmin minä kumminkin sitä osasin. Ja sanalla yhtään tosiaan tarkoitan että yhtään ainoaa en tavannut.
Nykytilanteesta en tiedä mutta jos ero on yhä yhtä suuri niin julmetun suuri merkitys on kehno kielitaito suomalaiselle viennillekin, nämähän ovat myös pieniä maita joissa vienti on merkityksellinen.
Takuuvarmasti se paremmin osaava kaupat saa. Heillä kun ei ole vastaavia rajoitteita että pitää kaikkien opetella valloittajan kieli, niin oppivat kaikki englannin. Tanskassa vähemmän aikaa viettäneenä, sielläkin samalle vaikutti.
Toivottavasti nykyisin lapset osaavat englantiakin, mutta epäilen vahvasti koska pakkoruotsia ei ole poistettu ja siinä missä jossain vaiheessa kun tietokoneet tuli, kaikki oli englanniksi joten sitä oli syytä osata ja kun kaapelikanavat tuli, suurin osa oli englanniksi joten sitä oli syytä osata, osa ihan sieltä oppikin keillä niitä kanavia oli, sellaset mua lahjakkaammat siis...
...niin nyt on kaikki nekin suomeksi, ei tarvii enää osata.
Meidän alalla opiskelupaiukkoja tais olla 7% ruotsinkielisille. Tuota osuutta on kyllä aika vaikea pudottaa, kun ei noita suomenkielisten paikkoja voi kasvattaakaan, kun niitä on jo aikalailla liikää. Eikä ruotsinkielisiä vähentää, kun sitten mennään jo liian pieniin opetusyksiköihin. Eikä ne kaikki opiskelijatkaan ole ruotsinkielisiä. :wink:
Tosin sitten hyvinkin suuri osa ruotsalaisista käy ulkomailla opiskelemassa koska rahaa riittää, palaavat sitten tänne valloitettuun maahan hallitsemaan. Ilmeisen suuri osa Ruotsissa. Siellä eivät ole etuoikeutettuja joten kivempi palata.