Moe Szyslak sanoi:
Tosiasiassa monet ihmiset (vaikket sinä niin tekisikään) kokevat Niinistön kylmäksi talousmieheksi jolta puuttuu inhimillisyys osittain. Samaa totesi myös Karpela aikoinaan jolloin Saukista erosi.
Siinä on tuhannen taalan kysymys, halutaanko Suomeen kvarttaalitalouden ihmistä jolle taloudellinen onnistuminen on pakko vai onko vaa'an toisessa kupissa toisiakin arvoja?:
Tosiasia on, että huikea enemmistö meistä suomalaisista ei oikeasti omaa riittäviä rationaalisia työkaluja arvioida kokoomuslaisen ja SDP:läisen talouspolitiikan erojen merkitystä tavalliselle kansalaiselle. Itse ainakaan en voi väittää, että kykenisin ITSE suoraan asiatasolla arvioimaan kumman talouskoulukunnan (Halosen vai Niinistön) päättäjien alaisuudessa suomalainen köyhä eläisi paremmin seuraavat 20 tai 30 vuotta. Kärjistetysti toinen tarjoaa makeaa mahan täydeltä ja toinen haluaa kiristää tarjontaa, jotta tulevaisuudessa karkkipussi pysyisi sen kokoisena, että siitä ylipäätään voidaan jakaa.
Käytännössä omiin ajatuksiini vaikuttavat vajavaisen asiatiedon lisäksi epäsuorasti tehdyt johtopäätökset:
1) Monet fiksut ystäväni opiskelevat kauppatiedettä ja ovat kaikki täysin vakuuttuneita siitä, että kokoomuslaisten johdossa Suomen talous voisi paremmin kuin sossujen.
2) SAK:n ja SDP:n vastapuolta demonisoiva retoriikka ei tunnu uskottavalta. Kokoomuslaiset olisivat joko tyhmiä tai pahoja - tai puoliksi kumpaakin. Ehkä muunlainenkin antipatia SDP:tä ja vasemmistoa kohtaan aiheuttaa epäluuloa heidän talouspolitiikkaansa kohtaan.
3) Niinistön valtionvarainministerikauden aikana Suomen talous nostettiin todella pahasta kurimuksesta. Sauli juotti Suomen kansalle katkeraa lääkettä, jotta SDP voisi seuraavat vuodet jakaa terveestä taloudesta runsaammalla kädellä hyvinvointia. Voisiko olla, niin että tasapanoisessa taloudessa oikeistolainen ja vasemmistolainen talouspolitiikka tasapainottavat toinen toisiaan?
Anyway, se tuntuu surulliselta, että erilaisista talouspolitiikan lainalaisuuksista mitättömän vähän oikeasti tietävät ihmiset leimaavat tietynlaisen retoriikan perusteella Niinistön pahaksi mieheksi, joka vie köyhältä viimeisen leivänkannikan.
Oma äänestyspäätökseni perustuu paljon muuhunkin kuin tuntumaani talouspolitiikasta. En jaa Halosen Seta-arvoja, Naton vastustusta, en pidä SDP:n ja Halosen ylimielisyydestä; enkä varsinkaan äärimmäisen populistisesta ja äänestäjiä aliarvioivasta lähestymistavasta. Minun puolestani SDP:lle, SAK:lle ja Haloselle on aika näyttää kaapin paikka ja saada vaihtelua muunlaisesta politiikasta. Niinistön koen älykkäämpänä ja terävämpänä Suomen puolustajana kansainvälisissä yhteyksissä.