Ruokapaikat ympäri Suomen

Captain Howdy

Well-known member
Liittynyt
6.6.2001
Viestit
20416
Matxi sanoi:
Lahdessa on (ainakin) yks hyvä piffepaikka. Hitto kun en nimeä muista, mutta pihvi tulee pannulla ja siinä on (hyvää) kastiketta todella paljon. Siis kunnolla ui siinä kastikkeessa se pihvi. NJAM!
NO SE ON JUST TOI EL TORO minkä mainitsin!!!!!
 

300 SLR

Well-known member
Liittynyt
15.8.2000
Viestit
316
Sijainti
Oulu
312T4 sanoi:
Se on kans ihan hyvä pizza- ja kebabbipaikka Oulusa siinä Rintamäen takana poikkikadulla! En vaan muista nyt sen nimeä?:confused:
Oiskohan legendaarinen Göreme, tosin Kastellissa on Göremen ensimmäinen ravintola ja se kai on vielä parempi.

Oulussa toki kannattaa käydä myös Istanbul Oriental nimisessä paikassa. Se ei ole mikään halpojen hintojen känkkylä, vaan kunnon ravintola, josta kertoo arvostettu "paistinkääntäjien" kilpi. http://www.istanbuloriental.fi/
 

ettelbruck

Well-known member
Liittynyt
30.7.2000
Viestit
11233
Sijainti
Vantaa/Riihimäki/Ettelbruck
Keuruulla Kamanan tiloissa oleva Ravintola Myllytuuli tuli tutuksi viime Jyskälän aikana ja on aivan loistava ruokapaikka. Erinomaista ruokaa, suppeä mutta erinomainen viinilista ja homman kruunaa poikkeuksellisen ystävällinen henkilökunta.
 

300 SLR

Well-known member
Liittynyt
15.8.2000
Viestit
316
Sijainti
Oulu
312T4 sanoi:
Onko toi Istanbul siinä rannassa???

- edit- Kauppurienkadullako? Pitänee vilkaista paikkaa lauantaina:thumbup:
Rotuaarin varrella tuo on. Eli Stockan pohjoispuolen uloskäyntiä vastapäätä, jos suinkin oikein muistan.
 

312T4

Lehtori
Liittynyt
2.2.2004
Viestit
14346
Sijainti
Chateau Latour 1982!!!
RK-62 sanoi:
Sekö pikkupizzeria siinä Nordeapankin vieresä? Niinpä taitaa olla? Olihan siinä tosiaan joku pizzeria jo 1980-luvun loppupuolellakin:D

Oulun vanhin pizzeria on kuitenkin Number One; sitä ei enää kyllä ole! Da Mario on vanha, samoin asemakadun toinen Number One, jonka nimeä en nyt muista? Sillä on nykyään joku eri nimi?
 

Matxi

81-04-05-07-08-14-15
Liittynyt
9.8.2000
Viestit
30477
Sijainti
toalet
312T4 sanoi:
Sekö pikkupizzeria siinä Nordeapankin vieresä? Niinpä taitaa olla? Olihan siinä tosiaan joku pizzeria jo 1980-luvun loppupuolellakin:D

Oulun vanhin pizzeria on kuitenkin Number One; sitä ei enää kyllä ole! Da Mario on vanha, samoin asemakadun toinen Number One, jonka nimeä en nyt muista? Sillä on nykyään joku eri nimi?
Pizzeria Maria \o/
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
Tänä iltana avataan "uusi ruokapaikka" täällä Savossa...
Kuviakin saattaa tulla tapauksesta!:ahem: :cool:
 

Vesku

Maatalousneuvos
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
5795
No niin! Taisin "virallisesti" tienata ensimmäiset euroni iltapala- ja kahvitarjoilulla, kunnan sivistyslautakunta "eksyi" metsämökille!:p No, verottajalle en kuitankaan taida muistaa ilmoittaa....

Illan menu:
- lämpimät voileivät: vehnä-grahamleipää, aurinkokuivattua tomaatti- tuoresuustoa, oman sonnin paahtopaistia pari siivua, kippari- ja polarjuustoa päälle, lämmitetään ja ennen tarjoilua tomaatti- ja kurkkusiivut + persiljasilppua.

- vihersalaatti: kiinankaali + tomaatti pieneksi silpuksi sekaisin + herne-maissi- paprika ja keskelle keko tomaattisilppua.

- katkarapusalaatti: edellistä + reilusti kylmäsavulohta + puna- ja hillosipulia + jäävuorisalaattia, persiljakimppu koristeeksi

- salaatinkastike: kermaviilistä oman maukkaan- aika voimakkaan- reseptin mukaan!

- keitetty ja uunissa maidossa/voissa haudutettu riisipuuro kuumana!

- rusina + luumusoppa tosi kylmänä!

- kotikalja, vesi, mehu, vishy

- pannukahvit, joulutorttu + piparit.

Aika mukavaa harrastetta... :thumbup:
Oisko maistunut??

Pari kuvaa:



Ulkoroihut oli reilun puolen metrin paksuisesta pystyynkuivaneesta kuusesta:

 

elle

-------
Liittynyt
28.4.2002
Viestit
5538
Vesku sanoi:
Illan menu:
- lämpimät voileivät: vehnä-grahamleipää, aurinkokuivattua tomaatti- tuoresuustoa, oman sonnin paahtopaistia pari siivua, kippari- ja polarjuustoa päälle, lämmitetään ja ennen tarjoilua tomaatti- ja kurkkusiivut + persiljasilppua.

- vihersalaatti: kiinankaali + tomaatti pieneksi silpuksi sekaisin + herne-maissi- paprika ja keskelle keko tomaattisilppua.

- katkarapusalaatti: edellistä + reilusti kylmäsavulohta + puna- ja hillosipulia + jäävuorisalaattia, persiljakimppu koristeeksi

- salaatinkastike: kermaviilistä oman maukkaan- aika voimakkaan- reseptin mukaan!

- keitetty ja uunissa maidossa/voissa haudutettu riisipuuro kuumana!

- rusina + luumusoppa tosi kylmänä!

- kotikalja, vesi, mehu, vishy

- pannukahvit, joulutorttu + piparit.

Aika mukavaa harrastetta... :thumbup:
Oisko maistunut??

Hillosipuli-ansa!

Eikun oikein hyvältä pitopalvelulta vaikuttaa.
 

Absolut

Private member
Liittynyt
9.12.2003
Viestit
1589
Mä en oikein ole vieläkään ymmärtänyt noiden gourmet-mestojen ajatusta. Lisäks kun monet on tommoisia hienostelupaikkoja ihan vain olemisen ilosta - eli ruoat ei ole kovin kummoisia. Pahin pettymys pitkään aikaan on kyllä Ravintola Elite töölössä. Tavanomaisen pienet annokset vailla minkäänlaista erikoisuutta. Alkupalana tarjoillut kalat ei eronneet siwan tavarasta mitenkään, pääruokana ollut poro oli jo liiankin murea, oikeammin pehmeä ja kastike maistui jotenkin hieman palaneelle. Poron maustaminen oli myös mennyt reisille. Erittäin mautonta. Jälkiruoka oli jokin moussen tapainen, mutta aterialla ei ollut oikein yhtenäistä linjaa ja jälkiruoka ei ollut oikein "jälkiruokamainen"

Rahatilanteesta riippumatta syön mieluummin ravintolassa mahani täyteen, ei niin väliä onko suomalainen vai etninen ravintola - kunhan ruoka on hyvää, ja sitä on tarpeeksi.

Vaasassa oli jokin ihan hyvä mesta, en nyt muista nimeä, mutta siellä syksyllä saamani sienikeitto oli parasta ikinä. Ruoka-annokset oli häthätää ok kokoisiakin, vaikka selkeästi taas livettiin gourmet osastolle. Kyllähän se on kokin huonoutta jos asiakas lähtee nälkäisenä pois!
 
Liittynyt
21.2.2003
Viestit
785
Sijainti
Lapinlahti
Suomen paras ruokapaikka....
Käykääs Siilinjärven pesisgrillillä, ja ottakaa tuplajätti (hampurilainen)
on kokoa ja makua....
Itse otan vielä kyyti pojaksi kebab-riisillä ilman kebab lihaa....(lue riisiä ja tulista kastiketta). Toinen kurko paikka on Food-patonki paikka Kuopiossa. Illalla kun lähtee baarista kotiin käy mennessä ostamassa metrisen patongin on hyvä syödä sitä viellä aamullakin... (nyt just purraan krapulassa patonkia)

Mutta jos haluaa snobailla, mene kuopiossa mustaanlampaaseen....
Saatanan hyvää evastä, mutta pitäs syödä 5kpl pääruokia ennen kuin tulis maha täyteen 100 kg jantturalla....
 
Viimeksi muokattu:

Puupää

Señor Member
Liittynyt
25.2.2002
Viestit
27306
Sijainti
Skekkoslovakia
Absolut sanoi:
vaikka selkeästi taas livettiin gourmet osastolle. Kyllähän se on kokin huonoutta jos asiakas lähtee nälkäisenä pois!
Vähän kait se on niin, että gourmet-paikkohin mennään nautiskelemaan, mutta ei meikäläinen ainakaan osaa arvostaa, että pitää muistaa lähtiessä syödä kotona ja sitten vielä käydä burgerilla kotimatkalla :frown:
 
Ylös