Törni
Well-known member
- Liittynyt
- 5.11.2004
- Viestit
- 11306
Ruoka- ja viinikulttuuri on suomessa lastenkengissä. Erittäin tyypillinen on juuri sellainen näkemys että kulinristiset nautinnot ovat hienostelua josta jää nälkä. Pääruokaa pitää olla niin paljon että siitä tulee vatsa täyteen perkele. Hyvän viinin ja ruoan yhdistämistä eivät suomessa hallitse edes ravintola-alan ammattilaiset, asiakkaista puhumattakaan.
Ravintoloista puhuttaessa pitää aina muistaa että kysyntä tuottaa tarjonnan, varsinkin ravintola-alalla jossa uusia yrityksiä syntyy ja kuolee vuodessa suuria määriä. Jos Suomessa olisi kysyntää jollekin ravintolatyypille, jota täällä ei vielä ole, sellainen takuuvarmasti syntyisi. Toisin sanoen meillä Suomessa on hyvin pitkälti sellaiset ravintolat joita asiakkaat haluavatkin.
Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.
Ravintoloista puhuttaessa pitää aina muistaa että kysyntä tuottaa tarjonnan, varsinkin ravintola-alalla jossa uusia yrityksiä syntyy ja kuolee vuodessa suuria määriä. Jos Suomessa olisi kysyntää jollekin ravintolatyypille, jota täällä ei vielä ole, sellainen takuuvarmasti syntyisi. Toisin sanoen meillä Suomessa on hyvin pitkälti sellaiset ravintolat joita asiakkaat haluavatkin.
Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.