Ruokapaikat ympäri Suomen

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Ruoka- ja viinikulttuuri on suomessa lastenkengissä. Erittäin tyypillinen on juuri sellainen näkemys että kulinristiset nautinnot ovat hienostelua josta jää nälkä. Pääruokaa pitää olla niin paljon että siitä tulee vatsa täyteen perkele. Hyvän viinin ja ruoan yhdistämistä eivät suomessa hallitse edes ravintola-alan ammattilaiset, asiakkaista puhumattakaan.

Ravintoloista puhuttaessa pitää aina muistaa että kysyntä tuottaa tarjonnan, varsinkin ravintola-alalla jossa uusia yrityksiä syntyy ja kuolee vuodessa suuria määriä. Jos Suomessa olisi kysyntää jollekin ravintolatyypille, jota täällä ei vielä ole, sellainen takuuvarmasti syntyisi. Toisin sanoen meillä Suomessa on hyvin pitkälti sellaiset ravintolat joita asiakkaat haluavatkin.

Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.
 

jaska

Ett silleen!!!!!!1 -mies
Liittynyt
29.12.1998
Viestit
32215
Sijainti
kyrkslätt
Mutku sanoi:
Vähän kait se on niin, että gourmet-paikkohin mennään nautiskelemaan, mutta ei meikäläinen ainakaan osaa arvostaa, että pitää muistaa lähtiessä syödä kotona ja sitten vielä käydä burgerilla kotimatkalla :frown:
Tuo ei kyllä pidä paikkaansa tippaakaan :nope:
Ett silleen!!!!!!!
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Mutku sanoi:
Vähän kait se on niin, että gourmet-paikkohin mennään nautiskelemaan, mutta ei meikäläinen ainakaan osaa arvostaa, että pitää muistaa lähtiessä syödä kotona ja sitten vielä käydä burgerilla kotimatkalla :frown:
En tiedä mitä olet syönyt ja missä, mutta 5 - 7 ruokalajin gourme-ateriasta, johon on viinit sovitettu mukaan, ei normaalille ihmiselle jää nälkä sen enempää kuin siitä kilon pyttipannuannoksestakaan.
 

Puupää

Señor Member
Liittynyt
25.2.2002
Viestit
27306
Sijainti
Skekkoslovakia
Kyllä näinkin on valitettavasti käynyt että kotiin tullessa on pitänyt vielä alkaa ruoka laittamaan.

Ei tietysti joka kerta jne. eikä itseään ähkyyn ole tarkoitus syödä. Mutta täältä on onneksi tullut hyviä vinkkejä paikoista joissa saa asiallisia aterioita asiallisella määrä/hinta -suhteella.

Ja harva kai (?) moisissa paikoissa yksin käy ja tyydyttämässä ns. perusnälkää, joten onhan siinä yleensä business tai "joku muu asia" mielessä...
 

arnold

Kohtalaisen turha tyyppi
Liittynyt
1.2.2001
Viestit
12872
Sijainti
Ladon takaa
Vesku sanoi:


- vihersalaatti: kiinankaali + tomaatti pieneksi silpuksi sekaisin + herne-maissi- paprika ja keskelle keko tomaattisilppua.

- katkarapusalaatti: edellistä + reilusti kylmäsavulohta + puna- ja hillosipulia + jäävuorisalaattia, persiljakimppu koristeeksi
[/IMG]
Voisit Vesku mainostaa tuota katkarapusalaattia katkarapusalaatiksi josta tykkää myös ihmiset jotka eivät pidä katkaravuista! :thumbup:
 

312T4

Lehtori
Liittynyt
2.2.2004
Viestit
14346
Sijainti
Chateau Latour 1982!!!
Oulun Fransmanni on ihan OK; ei niin hyvä kuin silloin, kun se sijaitsi Vaakunan alakerrassa, mutta varma valinta kuitenkin!

Kajaanin Scandicin ravintola oli yllättävän hyvä ja viinilistakin oli oikein mukava! Kalliinpuoleinen ravintola tosin, mutta oikein hyvä palvelu ja lasten lista!:thumbup:
 

Suomen Huippu

Sterna paradisaea
Liittynyt
14.6.2003
Viestit
2168
Seinäjoella on legendaarinen Piikki-ravintola! Kyseessä on tyypillinen "syö niin paljon kunnes oksennat" -paikka. Piikki on määritellyt roskaruoan määritteen täysin uudelleen, McDonalds ei ole enää mitään. Piikin legendaarinen kokoa-itse-hampurilainen hirveine pihveineen, tonnikala-lasagnet ja monet muut delikateetit tunnetaan legendaarisina ympäri galaksin.

Koko maailman paras ruokapaikka oli Hyvä Ystävä -ravintola Tampereella, kunnes siitä tulis osa RAX-roskaketjua.
 

Absolut

Private member
Liittynyt
9.12.2003
Viestit
1589
Törni sanoi:
Ruoka- ja viinikulttuuri on suomessa lastenkengissä. Erittäin tyypillinen on juuri sellainen näkemys että kulinristiset nautinnot ovat hienostelua josta jää nälkä. Pääruokaa pitää olla niin paljon että siitä tulee vatsa täyteen perkele. Hyvän viinin ja ruoan yhdistämistä eivät suomessa hallitse edes ravintola-alan ammattilaiset, asiakkaista puhumattakaan.

Ravintoloista puhuttaessa pitää aina muistaa että kysyntä tuottaa tarjonnan, varsinkin ravintola-alalla jossa uusia yrityksiä syntyy ja kuolee vuodessa suuria määriä. Jos Suomessa olisi kysyntää jollekin ravintolatyypille, jota täällä ei vielä ole, sellainen takuuvarmasti syntyisi. Toisin sanoen meillä Suomessa on hyvin pitkälti sellaiset ravintolat joita asiakkaat haluavatkin.

Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.
Ymmärrän jos joku haluaa maistella hyvässä seurassa hyvää ruokaa, juoda samalla muutaman lasin hyvää viiniä, mutta se että heitä aletaan sen takia dissaamaan on mielestäni itsensä korottamista muiden yläpuolelle. "Vitsi et nää suomalaiset on juntteja kun ne ei ymmärrä et ruokaa voi syödä silleen ihan vähänki, ei nää oo yhtään samanlaisii kuin keskieuroopassa, siel kaikki on niin ihq kun ihmiset tykkää niin paljo paremmist ruuista."

Suomalaiset eivät yksinkertaisesti ole vielä valmiita tuon tapaiseen ruokakulttuuriin, viinikulttuuriin tai vaikkapa ympärileikkauskulttuuriin. Suomalaisuuteen nuo eivät ole kuuluuneet, ja ei sitä pidä itkeä. Ehkä tämä ajan kanssa muuttuu, loppujen lopuksihan tämä on suomessa hyvinkin uusi asia. Suomessa on ollut tapana juhlilla yms. syödä hyvin, juoda hyvin, ja tulla kylläiseksi.

Kulinarismi on tuskin sama asia kuin huonosti tehty ruoka, tupakansavuisessa ravintolassa jossa on aivan saatanan humalaista väkeä. Tiedän että tarkoitit juuri tätä, mutta kirjoituksesi henkii jotenkin aika huonoa asennetta koko suomalaista ruokakulttuuria kohtaan, kuten myös suomalaisia ihmisiä ja ravintola-alan ammattilaisia kohtaan. Ehkäpä suomalaisessa ravintolamaailmassa olisikin tilaa sinun tasoisellesi kulinaristille.

Mutta asiasta asiaan; kävimme uudenvuoden aattona Levillä Ravintola Tuikussa syömässä ja juomassa, ja täytyy kyllä estoitta kehua heidän kuuden (?) ruokalajin ateriaansa; äärettömän hyvät ruoat, kaikki oli juuri niin kuin pitikin. Lisäksi heidän aterialle valitsemansa viinit kävivät ruokiin kuin nenä päähän. Vielä kun ravintolan ilmapiiri oli loistava, voin suositella kaikille. Lisäksi hinnat olivat varsin kohdallaan, palvelu erinomaista ja ennenkaikkea - rehellistä suomalaista ruokaa, sopivasti otettu toki vaikutteita, mutta poroa, nieriää, kaloja yms. En voi kyllin kehua. Ja vaikkei maha varsin ähkyyn asti täyttynytkään, niin kyllä se loppuvuoden riitti, ei tarvinnut enää illalla katsastella grillikoppeja.
 

Fagerholm

Oman elämänsä Sutil
Liittynyt
19.12.2004
Viestit
39265
Sijainti
Semminki
Jos kebabista tykkää niin kannattaa käydä Savonlinnan uskudar kebabissa. On eittämättä suomen parhaat kebabit :) joskus laskeskelin että n. 40 paikassa olen kebabit naamaan vetässyt, ja ei vielä ole missään löytynyt yhtä jumalaista makunautintoa kuin ko. paikassa :) Ainoat edes lähelle päässeet ovat Forssan linja-autoaseman kebab ja stadin kebab.
Eli jos Savonlinnassa päin liikkuu ja kebabia tekee mieli nii ei muuta kuin uskudariin :thumbup: :D
 

H_Hihhuli

Well-known member
Liittynyt
23.2.2001
Viestit
1971
Laitetaanpas tähän vinkki Tallinnaankin, kun se on tuossa niin lähellä. Ja suomeahan ne siellä puhuu, vähän vaan murtaen.

Sushihouse, Rataskaevu 16

Hyvä palvelu ja aivan loistavat sushit. Tyylikäs sisustus, vanha tila käsitelty modernilla tavalla. Kaikki näytti suunnitellulta tarjoilijoiden asusteita myöten.
 

kode

Unregistered User
Liittynyt
8.7.2005
Viestit
118
Sijainti
Häme
Tampereella hyväksi ruokapaikaksi voi kutsua The Grilliä, modernilla tavalla viihtyisä ja maukkaat ruoka-annokset.
 

312T4

Lehtori
Liittynyt
2.2.2004
Viestit
14346
Sijainti
Chateau Latour 1982!!!
Törni sanoi:
Ruoka- ja viinikulttuuri on suomessa lastenkengissä. Erittäin tyypillinen on juuri sellainen näkemys että kulinristiset nautinnot ovat hienostelua josta jää nälkä. Pääruokaa pitää olla niin paljon että siitä tulee vatsa täyteen perkele. Hyvän viinin ja ruoan yhdistämistä eivät suomessa hallitse edes ravintola-alan ammattilaiset, asiakkaista puhumattakaan.

Ravintoloista puhuttaessa pitää aina muistaa että kysyntä tuottaa tarjonnan, varsinkin ravintola-alalla jossa uusia yrityksiä syntyy ja kuolee vuodessa suuria määriä. Jos Suomessa olisi kysyntää jollekin ravintolatyypille, jota täällä ei vielä ole, sellainen takuuvarmasti syntyisi. Toisin sanoen meillä Suomessa on hyvin pitkälti sellaiset ravintolat joita asiakkaat haluavatkin.

Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.

Hyvä kommentti Törni! Turkissa ovat asiat kuitenkin vielä heikommin kuin Suomessa :D
 

312T4

Lehtori
Liittynyt
2.2.2004
Viestit
14346
Sijainti
Chateau Latour 1982!!!
Pyrys sanoi:
Jos kebabista tykkää niin kannattaa käydä Savonlinnan uskudar kebabissa. On eittämättä suomen parhaat kebabit :) joskus laskeskelin että n. 40 paikassa olen kebabit naamaan vetässyt, ja ei vielä ole missään löytynyt yhtä jumalaista makunautintoa kuin ko. paikassa :) Ainoat edes lähelle päässeet ovat Forssan linja-autoaseman kebab ja stadin kebab.
Eli jos Savonlinnassa päin liikkuu ja kebabia tekee mieli nii ei muuta kuin uskudariin :thumbup: :D

Et ole varmaan käynyt Mantan Grillillä kajaanissa :D
 

Törni

Well-known member
Liittynyt
5.11.2004
Viestit
11306
Absolut sanoi:
Kulinarismi on tuskin sama asia kuin huonosti tehty ruoka, tupakansavuisessa ravintolassa jossa on aivan saatanan humalaista väkeä. Tiedän että tarkoitit juuri tätä, mutta kirjoituksesi henkii jotenkin aika huonoa asennetta koko suomalaista ruokakulttuuria kohtaan, kuten myös suomalaisia ihmisiä ja ravintola-alan ammattilaisia kohtaan. Ehkäpä suomalaisessa ravintolamaailmassa olisikin tilaa sinun tasoisellesi kulinaristille.
Rehellisen mielipiteen kertominen voidaan tietenkin tulkita myös huonoksi asenteeksi. Haastattelemani kokit ovat kertoneet ettei hyvän ruoan valmistaminen ole vaikeaa. Vaikeaa on saada asiakkaat maksamaan ateriasta se hinta, joka siitä pitäisi saada. Kun ruvetaan käyttämään tuoreita, laadukkaita ja alkuperäisiä raaka-aineita, unohdetaan pussisysteemit, mikroaaltouunit, pakasteet ja panostetaan toden teolla aterian laatuun ja herkullisuuteen, kasvavat ravintolan kustannukset. Riittävän laajan viinivalikoiman ylläpito kasvattaa myös kustannuksia.

Suomesta löytyy runsaasti ravintoloita joista löytyy tasokkaita yksittäisiä annoksia / ateriakokonaisuuksia. Koko ruokalista kestää harvoin kriittistä tarkastelua. Viiniksi esitetään yleensä yleisviinejä joidenka vaihtoehdot on mitoittettu hinnan mukaan. Asiakas valitsee viinin lähes poikkeuksetta hinnan perusteella. Tämä johtuu siitä että viinit ovat täysin ylihinnoiteltuja. Kustannustehokkuus on raaka-ainehankinnoissa ja keittiön toiminnassa ohjenuorana. Silti ravintola-ateria on keskimäärin laatuunsa nähden törkeän hintainen.

Tässä ne keskeisimmät ruokakulttuurin kehittymisen jarrut. Toivotaan kuitenkin että valoa tunnelin päässä on näkyvisssä.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Savonlinnassa Majakan sapuskat olleet parhaita.
Grilleistä Viiskulman grilli paras ja pizzerioista pidän eniten Sahmarista.
Mitä Uskudarin kebabeihin tulee, niin paremmat kebabit olivat kyllä Salossa (paikan nimeä en muista, kun tapauksesta yli vuosi aikaa).
 
Liittynyt
21.2.2003
Viestit
785
Sijainti
Lapinlahti
Törni sanoi:
Tämä on sääli koska tuolle peräänkuuluttamalleni ruoka- ja viinikulttuurin kehittymiselle ei ole näkyvissä kovin nopeaa tietä.

Jaa, miksiköhän sen pitäisi kehittyä?? Siksikö, että joskus lomallaan espanjassa käynyt härmäläis juntti piti El Coperon mausta... Onhan Suomessakin loistavaa ruoka- ja juomakulttuuria. Mm. Lapinkulta, Kalakukko, Kossu ja Läskisoosi tässä vain muutamia mainitakseni... Jokainen noista hakkaa 100-0 Ranskalaisen keittiön ihanuudet Mm. vasikkanaivoja, etanoita ja keukoja jne..... listaa voi jatkaa loputtomiin...
 
Ylös