Ruotsin MM-ralli 2024

Coni

Well-known member
Liittynyt
8.10.2007
Viestit
992
Pistesääntö korjautuisi kyllä varsin paljon kun launtain päätteeksi kellot nollattaisiin ja to-la ”touring” osuudelta jaettaisiin pisteet. Tässä menestyneet saavat paremmat lähtöpaikat sprinttiin, mutta myös muut keskeyttäneet pääsevät mukaan sunnuntain sprinttikisaan. Tällöin lähdettäisiin samoista lähtökohdista, mutta to-la menestyneet saisivat ansaitusti paremmat lähtöpaikat. Viikonloppu olisi selkeästi kaksiosainen kuten F1 sprintti viikonloput ja tämä sunnuntain jakautuminen la pisteiden turvaajiin ja superrallilla mukaan tulleiden sarjaan poistuisi.

Tai miksi rallin kokonaiskilpailun pisteitä ei jaeta vasta sunnuntain päätteeksi. Outoa mielestäni jos vaikka Evans nousee kärkeen niin saa vaan 13p+sunnuntailta vähän enemmän pisteitä. En tunnista miksi la päätteeksi pitää jakaa pisteet jos ehtona on tulla kokonaiskisassa maaliin.
 

JuuZa

Kulttuurispesialisti
Liittynyt
22.4.2006
Viestit
2075
Linnamäe lähti eilen viiden kovan kotimaisen porukassa samoilta lähtöpaikoilta, ja veteli poppoota pataan miten tykkäsi, oisko viime kauden tuloksia selittänyt epävarmuus sekä kuskissa että Hyundaissa.



Oisko ollut jossain maalihaastiksessa kuvaa, kiinnitin huomiota kun näytti noin sentin paksuiselta plexiltä.
Mahtaa Yrjöä harmittaa eilinen spinni, olisi ollut kirkas kakkossija tulossa.
Redgrey tehnyt hyvää työtä Yariksen kanssa. Kannattaa selkeästi jatkossakin laittaa ukko rallitietäjän lapulle.
 

Ayrton-Ana

Well-known member
Liittynyt
5.2.2005
Viestit
876
Sinä kun tykkäät B-ryhmän aikakaudesta niin yhtä lailla voi kysyä oliko reilua että Safarissa ajettiin 5000 kilsaa ja Jyskälässä 500 kilsaa, mutta molempien voittaja sai 20 pistettä?
Molemmissa tapauksissa koko reitti piti kuitenkin ajaa läpi jos halusi ne 20 pistettä. Jos keskeyttää rallissa kolme kertaa (tai edes kerran), ei mielestäni millään matematiikalla ansaitse mukaan 12 pisteen pottia.

Ayrton-Anan mielestä on epäreilua että sunnuntaista saa enemmän pisteitä per kilometri kuin alkurallista.
Ei niinkään tuo kilometrimäärä ole se suurin ongelma, vaan se että ylipäätään sunnuntaista jaetaan erikseen pisteitä, eikä rallin lopputuloksesta. Ja se, että järjestelmä asettaa kuljettajat täysin eriarvoiseen asemaan rallin viimeiselle päivälle. Ne jotka ovat suorittaneet koko reitin läpi joutuvat sunnuntaina miettimään lauantaipisteitään, kun taas superrallaajat voivat sunnuntaina tykittää menemään "nothing to lose" -mentaliteetilla. Ja sekin on vähän ongelmallista, että voit ajaa rallin virheettömästi läpi, keskeyttää ylivoimaisesta johdosta tekniseen vikaan viimeisellä pätkällä, ja 0 pistettä koko viikonlopusta. Ja sitten joku rallin kahteen kertaan keskeyttänyt super-runkimies vie samasta viikonlopusta 12 pistettä.

Uuden pistelaskujärjestelmän järjettömyys tulee korostumaan äärimmilleen tilanteessa jossa saadaan tiukka taistelu voitosta rallin viimeisenä päivänä. Sen sijaan että voitaisiin aidosti ja puhtaasti jännittää herkullista voittokamppailua, joudutaan laskeskelemaan miten "Super Sundayn" ajat ynnäytyvät yhteen...kun eihän sillä voittokamppailulla loppupeleissä ole sitten enää muuta arvoa kuin maine ja kunnia. Ja luulen että tuo tulee olemaan se hetki, jossa järki voittaa ja todetaan että tästä systeemistä on luovuttava niin pian kuin mahdollista.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8492
Sijainti
Helsinki
Millä perusteilla? Rallifanit katsovat joka tapauksessa kaiken, oli pistejärjestelmä mikä tahansa. Suuri yleisö katsoo vain ilmaisen powerin ja nyt ovat aivan helvetin ulapalla mitä tapahtuu ja miksi = eivät todellakaan syty lajille.
Vain HC-fanit tilaavat maksukanavia/striimauspalveluja. Suuri yleisö eli tuularit katsovat, jos tulisi YLE:ltä ilman huutoselostajia.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8492
Sijainti
Helsinki
Mielenkiintoista lueskella aikuisten ihmisten ulinaa säännöistä vaikka tähän asti kaikki data ja merkit näyttää että kyseinen sääntömuutos on ollut enemmän positiivinen kuin negatiivinen.
Onkohan tämä viesti tullut rallifanin näppäimistöltä? :unsure:
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14777
Sijainti
Tampereen lenkki
Jos keskeyttää rallissa kolme kertaa (tai edes kerran), ei mielestäni millään matematiikalla ansaitse mukaan 12 pisteen pottia.
Minä taas väitän että toi 12 pistettä keskeyttäneelle on vaikea temppu ottaa, ja jos siihen pystyy niin on pisteensä ansainnut ja yleisölle viihdettä tuottanut. Ja vastaavasti harvassa tulee olemaan ne rallin yleiskilpailun voittajat, jotka eivät saa sunnuntailta yhtäkään pistettä.
Ei niinkään tuo kilometrimäärä ole se suurin ongelma, vaan se että ylipäätään sunnuntaista jaetaan erikseen pisteitä, eikä rallin lopputuloksesta.
Siitä olen samaa mieltä, että yleiskilpailusta pitäisi antaa edelleen pisteet, mutta supersunnuntai on minusta erinomainen uudistus.
Ja se, että järjestelmä asettaa kuljettajat täysin eriarvoiseen asemaan rallin viimeiselle päivälle. Ne jotka ovat suorittaneet koko reitin läpi joutuvat sunnuntaina miettimään lauantaipisteitään, kun taas superrallaajat voivat sunnuntaina tykittää menemään "nothing to lose" -mentaliteetilla.
No mites tähän vertautuu täyden kauden ja mestaruudesta ajavat kuljettajat?
Ja sekin on vähän ongelmallista, että voit ajaa rallin virheettömästi läpi, keskeyttää ylivoimaisesta johdosta tekniseen vikaan viimeisellä pätkällä, ja 0 pistettä koko viikonlopusta. Ja sitten joku rallin kahteen kertaan keskeyttänyt super-runkimies vie samasta viikonlopusta 12 pistettä.
Keskeytys on keskeytys. Viime vuoden säännöilläkin oli mahdollisuus saada powerilta 5 pistettä sillä että ajoi rallissa tasan yhden pätkän kovaa.

Summa summarum: en pidä uutta pistejärjestelmää täydellisenä, mutta se tuo kyllä hyvää piristystä sunnuntaille. Jos muutettaisiin niin että varsinainen ralli päättyisi oikeasti lauantaina ja pisteet jaettaisiin, tai niin että pisteet jaettaisiin vasta sunnuntaina, mutta supersunnuntai pidettäisiin, toimisi se paremmin.
 

Timppa_

Well-known member
Liittynyt
3.2.2019
Viestit
55
Vain HC-fanit tilaavat maksukanavia/striimauspalveluja. Suuri yleisö eli tuularit katsovat, jos tulisi YLE:ltä ilman huutoselostajia.
Kyllä mulla on ainakin kavereita joilla on Katsomo tilattu Liigan (tai jonkun syyn vuoksi) ja katsovat siinä samassa rallia kun sitä sieltä tulee. Ei kaikkia pätkiä, mutta sen osalta kun heillä on mahdollisuus katsoa.
 

spotter90

Half Blind, Full Throttle
Liittynyt
8.9.2014
Viestit
8492
Sijainti
Helsinki
Yleiskilpailussa ennen poweria top10:ssä kuusi wrc2-kuljettajaa ja neljä suomalaista.
 

kik

Well-known member
Liittynyt
15.2.2000
Viestit
511
Sijainti
Peraehikiae
Itse seurailen rallia kohtuullisen aktiivisesti mutta nykyisin ei enää kiinnosta pisteet ollenkaan kun ei niitä osaa edes laskea. Ihan umpisurkea systeemi ja varmaan jokin fiksumpikin olisi kehitettävissä jos on pakko saada muutos aikaisempaan malliin verrattuna.

Ja Solbergista vielä, ei nyt "yhden rallin" perusteella tehdä vielä herrasta sankaria.
 
Ylös