Sekalaiset asiajutut

  • Viestiketjun aloittaja Örfil
  • Aloituspäivämäärä

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Oivalletaan sitä Suomessakin.

Jo lähes puolet suomalaisten ulosteista päätyy pelloille lannoitteeksi, vaikka leipomot välttävät lietteellä lannoitettua viljaa
Ihmisistä peräisin olevan kakkalietteen käyttö lannoitteena on lisääntynyt nopeasti, mutta elintarvikeala ei halua sen käyttäjäksi.
https://yle.fi/uutiset/3-9934435
Suomessa lie suolistoloiset vain vähän harvinaisempia kuin työkalu-koreassa vai millä nimellä tuota kansandemokratiaa tulisi kuhtua?
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
Ja Suomessa ollaan todella tarkkoja kaikenmaailman loisten suhteen.
 

Sue_me

Well-known member
Liittynyt
1.8.2005
Viestit
27848
Puolalaiset näyttävät taas keskisormea länsimaille ja historialleenkin.

Puola aikoo kieltää ”puolalaisista keskitysleireistä” puhumisen lailla – Israel vaatii välitöntä takaisinvetoa: ”Holokaustia ei voi kieltää”

Pahat saksalaiset natsit ja sitä rataa, mitä nyt jatkoivat touhuaan saksalaisten peräännyttyäkin. Anti-Jewish violence in Poland, 1944–1946
Juutalaisiin kohdistuvat pogromit olivat suht. yleisiä vielä viime vuosisadan alkupuolella. Monella maalla on luurankoja kaapissa asian suhteen.

Saksalaiset tekivät natsien aikaan oman osuutensa teollisessa mittakaavassa valtiojohtoisesti, siinä ehkä suurin ero muihin.


Huolestuttavaa kyllä tuo yleismaailmallinen poliittinen kehitys. Alamäkeen mennään, että ryskyy.
 

Örfil

Guest
Riiheläisen osuva tietopaketti Kansalaispuolueen ja kuriositeettina vähän Itsenäisyyspuolueenkin taustoista:

https://yle.fi/uutiset/3-10070894?origin=rss

Summa summarum kännykällä: Paten takana on sen sortin kuppikuntia, että ei se käy enää ihan vitsistäkään. Tulevia juonenkäänteitä odotellessa...
 

Örfil

Guest
Joka tapauksessa koko puolue on toistaiseksi toimintakyvytön, koska sillä on "hallitus" ja "Terijoen hallitus".

Koominen tilanne ja ehkäpä koomisimpia on väitteet, että asia on Väyrysen junailema. Kukapa haluaa missään salajuonikuvioissa tulla syytetyksi jopa rikoksista, päästäkseen kepun puoluekokoukseen pj-ehdokkaaksi?
 

Örfil

Guest
Totta, sillä Paavo elää teostensa kautta ikuisesti, kuten Neuvostoliittokin.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Tällainen vääntö meneillään ensi viikolla.

IL-analyysi: Hallitus saattaa tehdä ensi viikolla suuren tyhmyyden - Suomi pysähtyy työaikalakiin ja Antti Rinne ottaa vaalivoiton

Mielenosoittajat eivät mahdu Helsingin Senaatintorille, jos SAK aloittaa sodan kaataakseen hallituksen esityksen, kirjoittaa Iltalehden Olli Ainola.

Hallitusta polttelee valtavia yleispoliittisia ja työmarkkinapoliittisia intohimoja sisältävä kysymys työaikalain sisällöstä, josta on kehkeytymässä vaarallinen yhteenotto SAK:n ja siihen kuuluvien ammattiliittojen kanssa.

Juha Sipilän (kesk) hallitus aikoo Iltalehden tietojen mukaan päättää ennen pääsiäistä eli ensi viikolla siitä, ohitetaanko lainsäädännöllä työehtosopimukset tilanteessa, jossa järjestäytymättömät yritykset haluavat joustoja työntekijöiden työaikamääräyksiin.

Paikallisten vapauksien lisääminen järjestäytymättömille työnantajille on ollut Suomen Yrittäjien tavoitteena koko nykyisen vaalikauden. Sekä keskustassa että kokoomuksessa on paineita toteuttaa yrittäjäjärjestön toiveet ainakin osittain.

Sorsii järjestäytymättömiä

Nykyinen työaikalaki suosii järjestäytyneitä yrityksiä. Ne saavat tehdä paikallisen sopimuksen luottamusmiehen kanssa ja sopia työehtosopimuksen rajoissa monista eri työaikaa koskevista joustoista.

Laki sorsii järjestäytymättömiä, yleissitovaa työehtosopimusta noudattavia yrityksiä. Niillä on lupa tehdä paikallinen sopimus, mutta se voi koskea vain säännöllistä työaikaa.

Rajoitus korpeaa yrittäjäjärjestöä. Se vaatii, että järjestäytymättömälle työnantajalle pitää antaa oikeus sopia samoista joustoista kuin mikä järjestäytyneillä yrityksillä on. Yrittäjät vaativat lisäksi, että sopimiseen ei tarvita luottamusmiestä.


Aikalisä loppui

Keskustan viime vaaleissa voittoon nostanut Suomen Yrittäjät painostaa tällä hetkellä lujasti hallitusta. Mikael Pentikäisen luotsaama järjestö vaatii hallitusta lunastamaan lupauksensa. Hallitusohjelman tavoitteena on, että yritykset voivat nykyistä laajemmin sopia esimerkiksi työajoista.

Viime kesänä valmistui työmarkkinajärjestöjen kanssa tehty kolmikantainen työryhmämietintö, mutta se oli pahasti riitainen. Kaikki keskusjärjestöt jättivät mietintöön eriävän mielipiteen. Pettynyt hallitus otti aikalisän ja siirsi asiasta päättämisen työehtosopimuskierroksen yli.

Työehtosopimukset on käytännössä nyt tehty ja aikalisä käytetty, joten hallituksen on lopulta päätettävä, kuinka uusi työaikalaki kirjoitetaan. Poliittisesti vakavin kiista koskee paikallista sopimista.

Toinen iso periaatteellinen riitä koskee työaikalain kattavuutta. Akava vaatii, että asiantuntijatöissä olevat toimihenkilöt pääsevät työaikalain piiriin. Tämä taas ei kelpaa työnantajajärjestöille.


Lähipiiri huolestui

Sipilän lähipiiri on varoittanut pääministeriä, että Suomen Yrittäjien vaatimuksia ei pidä toteuttaa ainakaan kaikilta osin. Keskustan hallitusryhmässä yksi varoittelijoista on elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Moni keskustalainen pelkää, että yrittäjien vaatimuksiin taipuminen sytyttää poliittisen sodan SAK:n ja sen jäsenliittojen kanssa. Sama huoli kalvaa työnantajajärjestöjä.

Keskustassa on lisäksi epäilyjä, että kokoomus on hakemassa uutta poliittista selkävoittoa eli se on työntämässä mustan pekan keskustalle. Kokoomuksen yrittäjäsiipi ja talousliberaalit tukevat yrittäjäjärjestöä. Kokoomuksen johto kuitenkin arvaa, että keskusta kaataa ehdotukset. Tällöin kokoomus voi esiintyä olevansa yrittäjämyönteinen, vaikka puolueella ei ehkä ollut mitään aitoa halua edistää asiaa vaan järjestää sirkusesitys..


Voitto SDP:lle

Sipilä on tehnyt itselleen tavoiteohjelman. Sen mukaan keskusta yrittää välttää yhteenoton ay-liikkeen kanssa, mutta samalla se yrittää edistää yrittäjien tavoitteita.

Esillä on ollut malli, jossa alle 20 työntekijän järjestäytymättömille yrityksille annettaisiin vapaammat kädet sopia työajoista. Raja tulee yhteistoimintalaista, jota sovelletaan yrityksessä, jonka työsuhteessa olevien työntekijöiden määrä on säännöllisesti vähintään 20.

Hallitus ottaa valtavan riskin. Ammattiliitoilla on tällä hetkellä erittäin lyhyt sytytyslanka. Liitoilla ei ole enää mitään tarvetta tai halua tukea porvarihallitusta.

Kukaan edes palkansaajajärjestöissä ei varmuudella vielä tiedä, mikä on ammattiliittojen kynnys aloittaa poliittinen lakkoilu työaikalakiesitystä vastaan.

Ammattiliitoille kiista on paljon vakavampi asia kuin aktiivimalli. Mielenosoittajat eivät mahdu Helsingin Senaatintorille, jos SAK aloittaa sodan kaataakseen hallituksen esityksen. Työehtosopimusjärjestelmään puuttuminen tarkoittaa puuttumista ammattiyhdistysliikkeen perustaan eli kyseessä on periaatteellinen kiista vaikka se olisi asiasisällöltään kuinka mitätön tahansa.

Poliittinen lakkoilu ja mielenosoitukset nostaisivat aivan varmasti SDP:n suosiota. Antti Rinne olisi entistä lähempänä unelmaansa eli vaalivoittoa ja pääministeriyttä.
Olli Ainolan juttu http://www.iltalehti.fi/politiikka/201803222200831466_pi.shtml
 

ToXiCiTy

I am fabulous!
Liittynyt
20.4.2008
Viestit
16731
Sijainti
Järvenpää
No niin odotettavissa iltalehdeltä SDP vastaisia juttuja koko viikonlopun. Ihan kauheaa jos SDP voittaisi vaalit. Ilman kykypuoluetta suomi on hukassa. :rolleyes:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Kas, Suomen ystävälle syyte.

Johan Bäckmania syytetään Ylen toimittajan vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta

Johan Bäckman vastaa syytteisiin Helsingin käräjäoikeudessa.

Johan Bäckman joutuu oikeuteen epäiltynä Ylen toimittajaan kohdistuneista rikoksista. Bäckmania syytetään Helsingin käräjäoikeudessa Ylen toimittajan Jessikka Aron vainoamisesta ja törkeästä kunnianloukkauksesta.

Syyttäjä nosti asiassa syytteen tänään. Epäillyt rikokset tapahtuivat vuosina 2014–2016.

Bäckman on esiintynyt julkisuudessa muun muassa Venäjän ja Suomen välisten lapsiasiakiistojen yhteydessä, ja häntä siteerataan usein venäläisviestimissä.

Syyttäjä Juha-Mikko Hämäläinen pitää kunnianloukkausta törkeänä muun muassa kokonaisuuden laadun ja asianomistajalle aiheutuneiden seurausten takia.

– Siinä on tietyllä tapaa sekin, että teko kohdistuu median edustajaan tämän työn vuoksi ja ilmeisenä tarkoituksena on ollut vaikuttaa työn laatuun, Hämäläinen sanoo.

Hän ei vielä kommentoi tarkemmin epäiltyä tekoa tai rangaistusvaatimustaan.
– Yksityiskohdat tulevat julkisiksi sitten, kun asia on ollut esillä tuomioistuimessa.

Työntekijää ei syytetä

Esitutkinnassa epäiltynä oli myös Ylen työntekijä, jota epäiltiin avunannosta vainoamiseen. Syyttäjä Hämäläinen kuitenkin jätti syytteen työntekijän osalta nostamatta, sillä tämän rooli oli niin vähäinen.

Bäckman on toiminut Venäjän presidentin alaisessa Venäjän strategisen tutkimuksen instituutissa RISS:ssä, jonka on katsottu kytkeytyvän Venäjän tiedustelupalveluun.

Vielä viime elokuussa hänet esiteltiin instituutin sivuilla RISS:n Pohjois-Euroopan edustajana. Vuonna 2014 Bäckman haki Suomen lapsiasiainvaltuutetuksi.

Jessikka Aro on yhtenä asianomistajana myös MV-julkaisuun liittyvässä suurtutkinnassa.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Ei toistaiseksi suomalaisiin vaikutusta, mutta suuntaus rupeaa olemaan vähintäänkin mielenkiintoinen :rolleyes:
On hyvä työ lähteä noita todistelemaan, saati esim. minunlaisteni osalta, jotka eivät perinteistä forumia kummoisempaa somea käytä eikä tilejä ole. Olisin siis oletettavasti välittömästi epäilyttävä tai vähintään epärehellinen.
https://yle.fi/uutiset/3-10141061
Yhdysvallat tiukentamassa jälleen maahantuloa: Some-selvitys vaaditaan lähes kaikilta viisumia hakevilta

Yhdysvallat haluaa jatkossa tietää myös viisumihakijan entiset puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet.
Yhdysvallat aikoo vaatia lähes kaikilta maahan viisumia hakevilta selvitystä sosiaalisen median käytöstä. Maan ulkoministeriön perjantaina julkistaman ehdotuksen mukaan viisumia hakevan tulisi listata kaikki käyttämänsä sosiaalisen median palvelut sekä tilit, joita on käyttänyt kuluneen viiden vuoden aikana.

Yhdysvaltain ulkoministeriön mukaan viisumihakijan tulisi selvittää viiden vuoden ajalta myös käyttämänsä puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Lisäksi tulisi antaa selvitys kaikista samana aikana tehdyistä ulkomaanmatkoista.

Vaatimukset koskevat sekä matkailu- että maahanmuuttoviisumeja, mutteivät diplomaatti- tai virkamatkoja varten haettuja viisumeita. Yhdysvalloilla on useiden maiden kanssa sopimus, jonka perusteella Yhdysvaltoihin voi matkustaa ilman viisumia. Suomi ja suurin osa Euroopan maista on mukana tässä sopimuksessa.
Presidentti Trump halunnut tiukentaa maahantuloa

Yhdysvaltojen tarkoituksena on saada tarkempaa tietoa viisumihakijan taustasta ja tunnistaa ääriliikkeiden kannattajia. Uusi käytäntö koskisi arviolta yli 10:tä miljoonaa ihmistä vuosittain.

Ehdotus on osa presidentti Donald Trumpin vaalikampanjalupausta laittomaan maahanmuuttoon puuttumisesta. Trump on vaatinut Yhdysvaltoihin saapuvien ulkomaalaisten taustatarkistusten tehostamista.

Viisumia hakeneiden sosiaalisen median käyttöä alettiin selvittää jo kesällä 2017. Silloin Yhdysvaltain ulkoministeriö kertoi vaativansa selvitystä vain silloin, jos kansalliseen turvallisuuteen liittyvien syiden arveltiin voivan estää hakijalta viisumin saannin.
 
Ylös