Kaudella 1980 Suomessa oltiin periaatteessa varsin kaksijakoisia Keke Rosbergin menestymisestä maailman radoilla. Television puolella menestyksekäs ensimmäinen täysi kausi lajin kuninkuusluokassa näkyi myös television puolella. Autourheilun kokonaisaikamäärä oli muutenkin lisääntymään päin. Urheiluruudussa näytettiin myös varsin paljon Keken menoa ja kaukomaiden kisoista Rosbergin palkintokorokejuhlat Argentiinasta ainakin näytettiin.
Menestyksen parhaimman terän puuttuessa ja Monacon kilpailun jälkeen muutenkin Urheiluruudun f1-juttujen pituudet alkoivat taas laskea ja kauden muista kaukokilpailuista ei juuri materiaalia nähty. Joka tapauksessa verrattuna muihin urheilulajeihin autourheilun ja f1:n saama tuntimääräosuus oli noususuhteessa. Kauden 1980 television urheiluannista eniten ruutuaikaa sai jalkapallo.
Viheriöshakki sai ruutuaikaa yhteensä 94 tuntia vuodessa kaudella 1980. Seuraavaksi eniten ruutuaikaa sai jääkiekko 56 tunnilla ja hiihto 53 tunnilla. Sen jälkeen eniten saikin yleisurheilu 50 tunnilla ja autourheilua ruudussa nähtiin yhteensä 44 tunnin edestä. Tästä f1:n ruutuaika oli 4-22 tunnin väliltä ja jonkin verran f1:n ruutuaikaa nostattivat juurikin Rosbergin menestyskisojen ja Monacon aikaiset pidemmät juttusarjat Urheiluruudussa. Hienosta noususta huolimatta f1 kuului edelleen marginaalilajeihin. Suurin osa autourheilun tv-ajasta tuli kotimaisten ja kansainvälisten rallien puolelta.
Autourheilua tuli silti ruudusta kaikkiaan varsin paljon. Tennistä tuli kaikkiaan 29 tunnin edestä ruudussa ja sen jälkeen eniten tuli pyöräilyä 24 tunnin verran. Koripalloa nähtiin ruudussa 21 tunnin verran ja jaetulle kymppipaikalle sijoittuivat tv-ajassa mitattuna lentopallo, pesäpallo ja moottoripyöräily 18 tunnilla. Näistä moottoripyöräilyissä mukana olivat motocrossin ja road racingin kisalähetykset.
Kaikkein vähiten ruutuaikaa Suomessa vuonna 1980 sai urheilulajina vain yhden kerran pitkänä juttuna Urheiluruudussa näytetty ja yhden Urheilutunnin verran aikaa itselleen keskikesällä kaapannut maahockey. Jonkin verran pois oli jäänyt vertailuista myös sen vuoden kesäolympialaisten ja talviolympialaisten erikoislajien tv-aikaa ja samoin myös jonkin verran yleisurheilun puolelta peruttuja yksittäisiä suurtapahtumia. Yleisurheilun puolelta ruutuhävikki oli 9 tuntia ja olympialaisten erikoislajien puuttuminen tilastoista söi 25 tuntia ruutuaikaa.
Seuraavalle kaudelle autourheilun määrä väheni ruutuajassa mitattuna varsin paljonkin.