patriot
Foorumin senaattori
- Liittynyt
- 29.4.2001
- Viestit
- 14758
Sam sanoi:Tarkoitatko, että yksityishenkilönä tietomääräsi ja ymmärryksesi historiasta on huonompi kuin töissä
Sam sanoi:Tarkoitatko, että yksityishenkilönä tietomääräsi ja ymmärryksesi historiasta on huonompi kuin töissä
Sorry, tuli ajatuskatkos (jota en suinkaan pistä "sukulaiskansojen" piikkiin).Mr Natural sanoi:Ja pointtisi tällä kysymyksellä oli mikä?
Kysyn edelleen: miksei suomensukuisten kansojen kohtalo kiinnosta niin kuin USA:n mustien kohtalo?
Katson isoisoisäni sukulaisekseni, mutta esimerkiksi länsiafrikkalaisia en. Voisinko silti kokea jonkun ns. ei-sukulaisen itselleni läheisemmäksi kuin sukulaisen? Totta kai. Vaikuttaako läheisyyden kokemukseen se, että tunnen henkilön tai että jonkun tietyn henkilön tai ihmisryhmän epäoikeudenmukaista kohtelua on dokumentoitu enemmän ja tuotu esimerkiksi kirjallisuuden ja television välityksellä päivänvaloon? Ehkäpä. Voisiko syynä siihen, ettemme koe sukulaiskansojemme vastoinkäymisiä niin koskettavaksi olla se, ettemme tiedä siitä juuri mitään? Voi olla. Miksei Neuvostoliiton vähemmistöjen ja toisinajattelijoiden kohtaloita ole dokumentoitu niin hyvin kuin epäoikeudenmukaista kohtelua Yhdysvalloissa?HÖYNÄ sanoi:Sorry, tuli ajatuskatkos (jota en suinkaan pistä "sukulaiskansojen" piikkiin).
Pointti oli se että katsotko että sata vuotta sitten elänyt isoisoisäsi oli sukulaisesi mutta 100 000 vuotta sitten elänyt isoisoisoiso...isoisäsi ei ollut sukulaisesi?
No kun katsoo millainen systeemi siellä oli, niin diagnoosi ei liene kaukana totuudesta.Mr Natural sanoi:... kun taas esimerkiksi Neuvostoliitossa kansalaisten vaikutusmahdollisuuksista unelmoivat todettiin mielisairaiksi.
Totta.Willer sanoi:No kun katsoo millainen systeemi siellä oli, niin diagnoosi ei liene kaukana totuudesta.
Niin tai Suomi ei silloin miellyttänyt ketään; itäänpäinkin käännettiin vaan selka ja lopetettiin jopa kaupankäyntikin! Tämän Stalin kyllä sitten muistiBlack Leopard sanoi:Suomi on mielestäni ollut täysin itsenäinen vuodesta 1917.Se että vuosien 1917-39 harjoitettu politiikka oli mahdollista, edellytti sitä että molemmat suurvallat Saksa ja Neuvostoliitto olivat todella heikossa jamassa.
Vain vuonna 1918 :ahem:HÖYNÄ sanoi:Paitsi että Saksan suuntaan oltiin suorastaan turvallaan!
Sekin on siinä ja siinä, Mannerheim ei tainnut vasiten rakastaa saksalaisia ja piti siksi huolen siitä, että kansalaissodan ratkaisutaistelut, Tampere, ennen kaikkea tapeltiin ennen saksalaisten tuloa maahan.312T4 sanoi:Vain vuonna 1918 :ahem:
Ja sitten vuodesta 1940-1944 :ahem:
Kävi huonosti johtuen maantieteellisestä sijainnista ja maailman (Euroopan) tilanteesta.Olisi käynyt huonosti joka tapauksessa.Toki olisivat voineet yrittää valita (yhdessä) myös Suomen tien syksyllä 1939.Mr Natural sanoi:Mites noille Baltian maille kävi, kun ne hyvää hyvyyttään suostuivat Neuvostoliiton vaatimuksiin?
Luetko kenties maantietoa ?Black Leopard sanoi:Kävi huonosti johtuen maantieteellisestä sijainnista ja maailman (Euroopan) tilanteesta.Olisi käynyt huonosti joka tapauksessa.Toki olisivat voineet yrittää valita (yhdessä) myös Suomen tien syksyllä
1939.
-----
Maantieteellisen asemansa vuoksi mahdollisuuksia täydelliseen sodan ulkopuolella pysymiseen Suomella ei tainnut juurikaan olla...
Baltia oli kuitenkin lähempänä Saksan ja Neuvostoliiton välistä vyöhykettä kuin Suomi.Formulanomi sanoi:Luetko kenties maantietoa ?
Kovasti paljon selittelet maantieteellisellä asemalla - milloin se on hyödyksi ja milloin haitaksi. Eiköhän Suomella ollut rajaa ryssien kanssa "pari metriä" enemmän, kuin baltian mailla.
Kiitos vain kysymästä, vastaus on: Kyllä.Formulanomi sanoi:Luetko kenties maantietoa ?
Kovasti paljon selittelet maantieteellisellä asemalla - milloin se on hyödyksi ja milloin haitaksi. Eiköhän Suomella ollut rajaa ryssien kanssa "pari metriä" enemmän, kuin baltian mailla.
Mitä v*tun vyöhykettä ?Sam sanoi:Baltia oli kuitenkin lähempänä Saksan ja Neuvostoliiton välistä vyöhykettä kuin Suomi.
No sitä maiden välissä heidän näkökulmastaan ollutta saavutettavissa olevaa ei-kenenkään maataFormulanomi sanoi:Mitä v*tun vyöhykettä ?
Niin rajoistahan oli kyse. Suomen raja Neuvostoliiton kanssa on pidempi kuin yhdenkään baltian maan oli. Lisäksi Suomen rajan välittömässä läheisyydessä oli Neuvostoliiton pääkaupunki ja tärkeimmät yhteydet atlannille. (Murmanskin rata jne.)
Kyllä sitä karttaa kannattaa tosiaan lukea ja historiaa muistella.Black Leopard sanoi:Tarkoitin tuolla ehkä hieman epäselvästi sitä, että sodan vaihtoehtona Suomella olisi vahvan armeijan ollessa todellisuutta, ollut pysyä ainakin heikossa teoriassa sotatoimien ulkopuolella.Baltian maat olisivat olleet joka tapauksessa tulinjalla kahdelta suunnalta, kuten esim, Puola, Romania ja Unkari.
No sitä maiden välissä heidän näkökulmastaan ollutta ei kenenkään maata
Kirjoittelit tuolla NATO-toikissa kuinka CIA tai USA ylipäätään on aikojen kuluessa sotkeutunut eri maiden sisäpolitiikkaan. Neuvostoliitto harjoitti samaa ja onnistui Baltian maiden kanssa. Ensin tukikohtia, sitten miehitys ja venäläistäminen. (-->varsinaiset sotatoimet vähäisiä vrt. talvisotaan)Black Leopard sanoi:Nyt on kuitenkin esitettävä kysymys siitä miksi sellainen sotilasmahti - kyllä ylivoima 9-1 Stalinin puhdistuksien jälkeenkin - olisi alunperinkään lähtenyt niinkin pitkään neuvottelukierrokseen pienen Suomen kanssa kuin tapahtui jos sen ainoa ja selvä tavoite oli koko Suomen valloitus?
Niinhän nuo yritti....Black Leopard sanoi:Se olisi aivan yhtä hyvin ottaa käyttöön Saksan tyylin Puolaa kohtaan, ilman että edes sen kansainvälinen asema olisi siitä kärsinyt.Suomen armeijan heikkoudetkin olivat sillä pitkään ja hyvin tiedossa.