Suomen MM-rallin 2022 reittispekuloinnit

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Mattilassa on hyviä tiukkoja mutkia, ylityksiä ja näkemäesteisiä paikkoja, mutta toisaalta myös pitkiä suoria tai täysiä ajettavia osuuksia. Lisäksi yhtä ja samaa tietä ilman rytminvaihdosta (toisaalta niin on Savokin)
 
Viimeksi muokattu:

markot

Well-known member
Liittynyt
20.5.2005
Viestit
4183

Tossa muuten toi Mattilan ”reccevideo” 10 vuoden takaa. Koskahan tuolla on viimeksi rallia ajettu, 2009 Waltikassa? Jonkin verran WRC-testejä myöhemminkin.
Voi jestas mikä pätkä! Ton kun saisi Savon jatkoksi...
 

arskar1970

Well-known member
Liittynyt
14.10.2012
Viestit
170
Mattilasta löytyis runkipaikkaakin, kun ajettais vetomiehet. Siellä on esim. Kummeli Silvennoisen paikka, joka aina tarjoaa jotain tai vähän enemmänkin.
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Se on totta, mutta ehkä näille uusille autoille saatetaan koittaa vähän nopeempaa baanaa..ehkä. Västilän alkuosa on kieltämättä hankala, mutta keskiosaan saisi vippiosastot ns kätevästi ja ylälenkille alkaisi löytyä sitten välitietäkin.
Katsoin vielä tuota Västilää ja onboardia siltä osin kun oli saatavilla, onhan tuolla hyvää mutkaa ja nyppyä mutta ei oikein kunnon hyppyä, ja sama kuin Mattilassa että myös tosi pitkiä suoria tai täysiä ajettavia osia, mutta ne mutkat ei ole silti yhtä tiukkoja kuin Mattilassa. Eteläpäässä on sitten se "pienen tien osuus" mutta sekään ei mitään kovin pientä tietä ole, ehkä vois verrata nykyiseen Laukaan erikoiskokeeseen.

Väliteitä ei ole pohjoispäässä laisinkaan, missä on parhaat mutkat, ja taas keskellä kolmesta suunnasta, missä ajetaan lähinnä tosi kovaa, ja sitten neljäs välitie pienen tien risteyksessä.

2001 ajettiin viimeksi MM-rallissa, keskinopeus 124 km/h, kovempaa kuin Ouninpohjassa, eli tuskin menisi Moutonin seulasta läpi.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1394
Sijainti
Porvoo
Pikku spekulaatiota.

Pohdin itse tuossa että Himoksella on perjantaina ja lauantaina 5-6.8 melko isot Rock festivaalit:
https://himosmetalfestival.fi/Vaikuttaako reittiin, eli ollaanko pois Jämsän alueelta pe ja la? Vai tungetaanko vaan kaikki tuonne samaan soppaan? Esim. jos ajettaisiinkin Moksin, Leustun ja Ehikin teitä välttääkseen tuon Himoksen alueen?

Varmasti myös tuo Ouni ralli vaikuttaa, käsittääkseni samaa pätkää ei saa ajaa 2kk päästä uudestaan, joten mahdollisesti reitti menisi Kakariston alueella silloin melko samalla lailla kuin 2021.
 

henkka_ok

penkkapelle
Liittynyt
24.9.2008
Viestit
1347
Sijainti
Etelä-Pirkanmaa
Pohdin itse tuossa että Himoksella on perjantaina ja lauantaina 5-6.8 melko isot Rock festivaalit.
Vaikuttaako reittiin, eli ollaanko pois Jämsän alueelta pe ja la? Vai tungetaanko vaan kaikki tuonne samaan soppaan? Esim. jos ajettaisiinkin Moksin, Leustun ja Ehikin teitä välttääkseen tuon Himoksen alueen?

Varmasti myös tuo Ouni ralli vaikuttaa, käsittääkseni samaa pätkää ei saa ajaa 2kk päästä uudestaan, joten mahdollisesti reitti menisi Kakariston alueella silloin melko samalla lailla kuin 2021.
Tuskinpa metelifestarit hirveesti vaikuttaa, sinne pääasiassa tullaan pe ja lähetään su eikä se porukka suuremmissa määrin liiku eestaas (tai päiväpoistujat poistuvat vasta reilusti ralliliikennettä myöhemmin). Toki majoituskapasiteettiin vaikuttaa varmasti lajinsa ja Himoksen mökkikyliin ei erikoiskoetta varmasti viedä.
 

Fiesta

Ralliperuna
Liittynyt
1.7.2011
Viestit
1394
Sijainti
Porvoo
Mikäs tämä tämmöinen rajoite on?
68.3 BANNED TESTING
For Manufacturers registered in the WRC Championship,
testing (as defined in Art. 2.25) is banned:
68.3.1 In the country of any World Rally Championship round from
the start of reconnaissance until the end of the rally.
68.3.2 On any road which is used as a special stage of any current
Championship rally.


Nostan toki käden pystyyn jos olen ymmärtänyt tuon väärin. Eli että "testaaminen on kiellettyä jos kyseistä tietä käytetään MM-sarjassa". Toki ei vaan sitten WRC kuljettaja osallistu ralliin jossa tietä ajetaan, mutta harvemmin noita teitä on haluttu käyttää kesällä jos niillä ajetaan myös MM-ralli.
 

delorean

Well-known member
Liittynyt
30.1.2009
Viestit
3179
Sijainti
JKL
Voidaan katsoa myös ennakkotutustumiseksi ja se on myös kielletty säännöissä. Eli sääntöjen julkaisun jälkeen kilpailussa käytettäville erikoiskokeille ei ole asiaa. Joten siksi nuo on korvamerkitty mm-rallin käyttöön eikä käytetä kansallisissa kisoissa kun säännöt on julkaistu... Nämä on tietty vähän veteen piirrettyjä viivoja. Fefen hyppyä on ainakin ajettu aika lähelläkin MM-rallia kansallisena sprinttinä... Mut ehkä niillä on eri säännöt...

"After the publication of the Supplementary Regulations, only with the express authorisation of the Clerk of the Course and the FIA Rally Department may any person connected with an entered crew travel on or over the route of a special stage of the rally (except on foot) This rule shall apply until that special stage is terminated, open for public traffic and will no longer be used within the rally. The provisions of WRC Art. 35.3 must nevertheless be respected. The reconnaissance of a super special stage, if included in the competitive element of the rally, shall not be considered as part of the reconnaissance timetable."
 

AnttiL

Reittinörtti
Liittynyt
25.12.2010
Viestit
14534
Sijainti
Tampereen lenkki
Fafen tapaushan meni niin että sprinttiä ajettiin silloin kun MM-ralli oli kauempana etelässä. Mutta mutta, tänäkin vuonna Fafe ja pari muuta MM-rallin pätkää ajetaan myös EM-rallissa!

Ongelmaahan MM-rallin pätkän käyttämisessä kyläkisoissa ei tule, jos kärkikuskit ei osallistu. Testikielto siis koskee vain ihan tehdaskuskeja. Toisaalta, ihan pari vuotta sitten Hyundain kuskit kävivät ajamassa tuolla Portugalissa kyläkisaa ja siten "treenaamassa" ennakkoon uusia pätkiä...en tiedä riittääkö jos ilmoittaa FIA:lle etukäteen?

Mutta en tosiaan usko että Ouninpohja-ralliin kukaan Rally1-kuski tulee huvikseen. Eipä se valitettavasti ole kovin relevantti testitie nykyisen tyyliselle teknisemmälle reitistölle. Huomatkaa muuten myös että ainakin julisteen karttakuvan perusteella myös Kakariston takapiikki kuuluu Ouninpohja-rallin reittiin, eli se on vähän matkaa päällekkäin vuoden 2021 Kakaristo - Hassin pätkänkin kanssa.
 

Lupatarkastaja

Well-known member
Liittynyt
18.3.2009
Viestit
1694
Eikös jossain vaiheessa ollut puhe, että Ouninpohja-ralliin ei ole edes R5-autoilla tulemista? Nyt ajettavan kisan sääntöjä ja luokkia ei toki ole vielä julkaistu. Yksi syy noiden raapivampien luokkien rajaamiseksi ulos on Okskulmantie ja sen suojeleminen. Toki se on nyt jo toista talvea tamppaantumassa.
 

Bleu

Olivier Bocques Fan Club
Liittynyt
14.4.2000
Viestit
9171
Mikä olisi sopivin vaihtoehto Power Stageksi, jos sen valitsisi Jyväskylä-Jämsä-Petäjävesi-kolmion sisäpuolelta?
 
Ylös