Suomessa on kaikki päin helvettiä ja muutenkin huonosti

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Tämmöisiä lisää, niin Suomi suorastaan singahtaa nousu-uralle.

https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/tyostakieltaytyjaliitto-ajaa-tyon-minimointia-ottaisi-rahat-rikkailta-tuo-on-tavallaan-tyhma-kysymys/6775968

Työstäkieltäytyjäliitto ajaa työn minimointia, ottaisi rahat rikkailta – ”Tuo on tavallaan tyhmä kysymys”
Ihan hyvä ajatus saada työstä kunnon palkka. Nämä 9€/d ihmiset ja ilmaiseksi työtä tekevät tuhoavat koko yhteiskunnan.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Ihan hyvä ajatus saada työstä kunnon palkka. Nämä 9€/d ihmiset ja ilmaiseksi työtä tekevät tuhoavat koko yhteiskunnan.
Se mikä on kunnon palkka mistäkin hommasta on aina mielipidekysymys. Ilmaiseksi tai 9,-/pv työn tekeminen ei ole työn tekemistä, oikeastaan ihan täyttä vittuilua. Itse olen boikotoinut sellaisia kauppoja missä tiedän käytettävän näitä ihka oikeita orjia. Työllistämistuki toimenpiteissä esimerkiksi palkkatuki on hyvä, se ei aiheuta yhteiskunnalle verrattuna työttömyyskorvauksiin käytännössä lisäkuluja, mutta mahdollistaa töihin kiinnipääsyn ihan oikeasti.
 

kouvotsvoni

Banjottu
Liittynyt
30.1.1999
Viestit
89969
Sijainti
Corsica
Onhan sitä aina ollut kaikenmaailman helppoheikkejä ennenkuin työttömyyskorvauksia oli keksittykään.

Ennemmin verorahoista elättää tuollaisetkin kuin kerää kylmenneinä katuojasta tai lukee uutisista miten kekseliäämmät huijasivat Pihtiputaan mummolta tonneja.
 
Viimeksi muokattu:

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Heikkejä on Suomessa, jonkin verran Hollannissa (crossi-stara Heikki Mikkolan mukaan nimettyjä junnuja), mutta suurin osa tuskin on helppoja?

-edit- Ai niin, tämä olikin asiapuoli. Komppaan jps:n kirjoituksia.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Jumankeka, kokkari, jolla on järki päässä! :eek!::eek:

Nyt leimahti kokoomuksessa sote-kapina: ”Aika kaataa valinnanvapaus ja maakuntauudistus”


Lepomäki: ”Säästöjä ei tällä mallilla saa aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta”

Elina Lepomäen mukaan sote-uudistus on susi.

Kokoomuksen kansanedustaja Elina Lepomäki antaa ankaran tuomion Juha Sipilän (kesk) hallituksen tärkeimmälle hankkeelle eli sote- ja maakuntauudistuselle. Lepomäen mielestä hallituksen valmistelemaa esitystä sote-uudistukseksi, valinnanvapauslaiksi ja maakuntauudistukseksi ei pidä viedä eteenpäin.

- Mielestäni nyt on aika todeta, että sote-esitys ei täytä sille asetettuja tavoitteita. Säästöjä ei tällä mallilla saa aikaiseksi, eikä ole syytä olettaa, että malli parantaisi asiakkaiden palvelun laatua tai hoidon saatavuutta. Valinnanvapausmalli ei johda suotuisaan kilpailuun, Elina Lepomäki sanoo tiedotteessaan.

Hän järjesti aiheesta myös tiedotustilaisuuden eduskunnassa tänään.

Lepomäki huomauttaa, että valinnanvapausmallissa maksetaan asiakkaiden määrästä eikä potilaiden hoidosta.

- Markkinat keskittyvät muutaman suuren tuottajan ympärille, joilla on jatkossa kaikki valta. Pienillä tuottajilla ei ole tässä mallissa mitään jakoa, Lepomäki perustelee.

Hän huomauttaa, että perustason tuottajilla on kannustin siirtää asiakkaita erikoissairaanhoitoon, mikä lisää kustannuksia ja heikentää kokonaisvastuuta ihmisistä.

Maakunnista tulee Lepomäen mukaan maksuautomaatteja, jotka välittävät valtion rahaa palveluntuottajille. Lepomäen mukaan maakunnilla ei ole kannustimia tehokkaaseen rahankäyttöön. Niiden järjestämisvelvoite ja rahoitus on asetettu ylhäältä. Kun rahat loppuvat, valtio ei voi vetää rahahanoja kiinni.

- Ratkaisuksi jää valtion verotuksen nostaminen. Suomalaiset ovat jo entisestään himoverotettuja, Lepomäki muistuttaa.

Lepomäki arvioi, että valinnanvapausmalli saatetaan joutua ennemmin tai myöhemmin perumaan keskeisiltä osin joka tapauksessa, koska se törmää EU-oikeuteen.

Lepomäki kertoo keskustelleensa suunnitellusta valinnanvapausmallista ja sote-uudistuksesta laajasti kokoomuksen kenttäväen kanssa. Hänen mukaansa valtaosa palautteesta on ollut epäilevää ja kriittistä hallituksen ajamaa sote-mallia, maakuntauudistusta ja suuria tuottajia pienten kustannuksella suosivaa valinnanvapautta kohtaan.

Kokoomuksen vahva taustavaikuttaja, Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kommentoi Lepomäen ulostuloa tuoreeltaan Twitterissä. Vapaavuoren mukaan nyt olisi olennaista perehtyä Lepomäen käyttämiin perusteluihin.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
On tuossa sanomassaan vielä pieni haaste tulevan visiossaan, mutta hyvä kun tuo huolensa julki :thumbup:
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Sipilä kiukku-uhkailee.

Pääministeri Sipilä: Hallitus kaatuu, jos sote-uudistus ei mene läpi - ”Tulos tai ulos”

Torstai 1.3.2018 klo 12.38
Sipilän mukaan hallituksessa on käyty läpi jo nimilistoja. Kaikki keskustalaiset ovat uudistuksen takana, Sipilä vakuutti.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) hallitus kaatuu ja maassa järjestetään uudet vaalit, jos hallitus ei saa vietyä sote-uudistusta läpi.
Tämä oli Sipilän viesti torstaina Kesärannassa, missä pääministeri tapasi politiikan toimittajia.
- Sote on tämän hallituksen suurin uudistus. Se on selvä, että se on tulos tai ulos. On muiden homma viedä tämä loppuun, jos enemmistöä ei löydy, Sipilä sanoi.
Hallituksella on eduskunnassa niukka viiden kansanedustajan enemmistö, koska puhemies Paula Risikko (kok) ei äänestä.
Elina Lepomäki (kok) käynnisti keskiviikkona sote-kapinan, ja kokoomuksessa on Lepomäen lisäksi muitakin kriittisesti sote-uudistukseen suhtautuvia edustajia.
Esimerkiksi Harry Harkimo (kok) on kritisoinut maakuntauudistusta, mikä on sidottu poliittisesti sote-uudistukseen.
"Keskustan lista on sataprosenttinen"
Sipilän mukaan hallituksen enemmistö on sen verran niukka, että hallituksessa on käyty jo etukäteen keskusteluja siitä, onko uudistuksen takana riittävästi edustajia.
- Nimilistoja on käyty läpi, varmistustyötä täytyy tehdä. Jokainen eduskuntaryhmä tekee sen omalta osaltaan, Sipilä sanoi ja mainitsi keskustelleensa keskiviikkona Petteri Orpon (kok) ja Sampo Terhon (sin) kanssa.
Sipilä kertoi pitävänsä huolta siitä, että keskustalaiset ovat uudistuksen takana.
- Keskustan lista on sataprosenttinen. Minulle kerrotun mukaan myös kokoomuksen eduskuntaryhmässä on yksimielisesti hyväksytty kaikki sote- ja maakuntauudistuksen vaiheet, ja oletukseni on, että yhteistä sopimusta noudatetaan, Sipilä totesi.
Sipilän mukaan sote-uudistus säästää "ilman muuta kustannuksia".
- Ja valinnanvapaus tuo ihan uuden elementin jokaiselle suomalaiselle.
"Kesäkuun lopussa valmista"
Sipilä vakuutti myös, että sote-uudistus ei törmää EU-oikeuteen.
- Politiikka on erittäin mielenkiintoista. Samat tahot, jotka olivat jyrkästi yhtiöittämistä vastaan, vaativat notifiointia. Notifiointi vältettäisiin yhtiöittämällä eli mikään ei ole hyvä, Sipilä kuvaili opposition toimintaa.
- Toki tämä elementti on tarkistettu, ja näemme, että notifiointi ei ole tarpeen.
SDP, perussuomalaiset, vihreät, vasemmistoliitto, RKP, kristillisdemokraatit vaativat, että hallitus varmistaa etukäteen EU-komissiolta sote-uudistuksen valinnanvapauden yhteensopivuuden EU:n kilpailuoikeuden kanssa.
Korkein hallinto-oikeus on arvioinut, että esitetty perusterveydenhuollon malli voi olla ristiriidassa EU:n kilpailuoikeudellisten valtiontukisäännösten kanssa.
Lähetekeskustelu valinnanvapaudesta on tarkoitus käydä eduskunnassa 14. maaliskuuta. Sipilän mukaan eduskunnalla on riittävästi aikaa uudistuksen käsittelemiseen.
- Kun maaliskuussa päästään eduskunnassa töihin, niin eiköhän kesäkuun lopussa ole valmista. Kesäkuussa on äänestykset koko lakikokonaisuudesta.
 

jupla

Well-known member
Liittynyt
30.6.2005
Viestit
12416
Sijainti
Kurjala
Kepun ryhmäkuri muistuttaa jo kommunistista tai fasistista kuria. Hieno puolue.
 

Örfil

Guest
Poliittisen puolueen perusperiaate on sama kuin jalkapallojoukkueen: pyritään potkimaan palloa vastustajan maaliin, ei esim. omaan.
 

Sam

Muumipappa
Liittynyt
2.8.2000
Viestit
34097
Sijainti
Muumilaakso
Kyllä tuolla ministeriöissä osataan ihan säätää asioita hyvin isossa ja vakavassa mittakaavassa vailla mediajulkisuutta. Ei ole valtiontason virkamiehillä (tai heitä pomottavilla poliitikoilla) mitään käryä miten käytännössä asiat menevät ja millaiset yhteiskunnalliset vaikutukset visioillaan on. Valitettavasti tässä sote/maakuntahommassakin puhutaan miljardien menetyksistä vailla kummoistakaan muutosta normaalille kansalaiselle.

Ihan kuin yritettäisiin jälleen kerran tehdä valtavaa tulonsiirtoa yhteiskunnalta yksityiselle (pääosin ulkomaiset konsernit) sektorille. Tästä hyötyy prommilleluokka kansasta ja muut maksavat lystin :thumbdown

...ja luonnollisesti haukut tulevat menemään ihan lillukanvarsiin miettimättä koko potin aiheuttajaa. Hitto!

-edit-
Lepomäen ulostuloa kannatan, vaikka siellä sivulauseessa piilee helkutinmoinen mörkö.
 

jps

nimimerkkien jahtaaja
Liittynyt
17.11.2000
Viestit
31093
Sijainti
täällä
Kyllä tuolla ministeriöissä osataan ihan säätää asioita hyvin isossa ja vakavassa mittakaavassa vailla mediajulkisuutta. Ei ole valtiontason virkamiehillä (tai heitä pomottavilla poliitikoilla) mitään käryä miten käytännössä asiat menevät ja millaiset yhteiskunnalliset vaikutukset visioillaan on.
Tuossa sote-mallissa on muutama perustavanlaatuinen ongelma, mikä takaa asioiden vituiksi menemisen. Ensinnäkin "asiakas" eli potilas ja maksaja ovat täysin eri tahoja. Toiseksi palvelun tuottaja voi halutessaan tarjota palvelun, mutta voi sitten heittää asiakkaansa, mikäli osoittautuu hankalaksi erikoissairanhoitoon, eli kannattamattomasta asiakkasta päästään sopivalla diagnoosilla eroon. Palveluntuottajille maksetaan ensisijaisesti asiakasmääräperusteisesti, siksi yritysten kannattaa profiloitua siten, että asiakkaaksi hakeutuu terveitä ja muutenkin vähän palveluita tarvitsevia "asiakkaita", tämän vuoksi palveluntarjoajan ei kannata panostaa varsinaiseen ydinbisnekseen ja sen osaamiseen, vaan enemmän markkinointitoimenpiteisiin millä saadaan houkuteltua terveitä asiakkaita., esimerkiksi kuntosalikortteihin, kauneudenhoitopalveluihin sun muuhun mukavaan. Lisöksi viestinnässä kannattaa korostaa ettei meillä oikein vanhoille ja vaivaisille ole oikein hyvää hoitoa tarjolla. Lisäksi asiakkaan valitessa palveluntuottajan hänen on sitouduttava siihen vähintään vuodeksi, jos ensimmäisen käynnin perusteella toteaa valinnan olleen ihan persesstä, niin mitäs sitten? Ilmeisesti palveluntuottaja kannattaa valita etämyynnin perusteella, niin on edes 14 vrk'n peruutusoikeus.
 

Balthazar

Luonnollisesti.
Liittynyt
10.11.2000
Viestit
13560
Sijainti
Boogie Street
Toivon todellakin, että hallituksen esittämä sote-malli maakuntahallintoineen, jota kukaan ei pidä hyvänä ja järkeen käyvänä, kaatuu eduskunnassa. Jos hinta on hallituksen kaatuminen, olkoon niin.
 

Hartsa76

Well-known member
Liittynyt
23.2.2012
Viestit
7205
Sipilän uhkaus uusista vaaleista mikäli sote-uudistus ei mene läpi on pelkkää bluffia, koska nykyisellä kannatuksellaan Keskusta olisi varma häviäjä ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat joka tapauksessa jo ensi vuonna, eli Sipilän bluffi on siinäkin suhteessa täysin turhaa.
 

uuci

Well-known member
Liittynyt
13.5.2010
Viestit
3562
Sipilän uhkaus uusista vaaleista mikäli sote-uudistus ei mene läpi on pelkkää bluffia, koska nykyisellä kannatuksellaan Keskusta olisi varma häviäjä ennenaikaisissa eduskuntavaaleissa.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat joka tapauksessa jo ensi vuonna, eli Sipilän bluffi on siinäkin suhteessa täysin turhaa.
Sinisilläkin lienee erittäin vähän halua uusiin vaaleihin.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Hjallis aikoo äänestää sen mukaan mikä on hyväksi Suomelle, ei kepulle tai kokoomukselle.

On vuosia yrittänyt puhua asiasta (sote), mutta ketään ei ole kiinnostanut. Menty vaan sen mukaan mitä puolueen johto on päättänyt.

Sipilän kiristämistä pitää naurettavana.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Lisää kokoomuslaisia Sote-mielipiteitä.

Sipilän sote-neuvonantaja haukkuu Sipilän sote-suunnitelmat: ”Lepomäki osuu naulan kantaan”

Kokoomuslaisen professorin mielestä hallituksen nykymuotoisista sote-suunnitelmista voi puhua katastrofina.

Sote-asiantuntija, kokoomuslainen emeritusprofessori Martti Kekomäki yhtyy kokoomuskansanedustaja Elina Lepomäen kritiikkiin, eikä löydä nyt ehdotetusta valinnanvapausmallista juuri mitään hyötyä.

Helsingin yliopiston terveyden- ja sairaanhoidon emeritusprofessori Martti Kekomäki on nostettu pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja koko nykyisen hallituksen alkuperäisen sote-sopumallin isäksi.

Asiasta kerrotaan Risto Uimosen vaalikirjassa Juha Sipilä - Keskustajohtajan henkilökuva (Minerva 2015), jonka mukaan Sipilän muutaman vuoden takainen kompromissiesitys perustui Kekomäen Sipilälle muotoilemaan parin sivun muistioon. Siinä Kekomäki perusteli, miksi sosiaali- ja terveydenhoito kannattaa järjestää viiden toimijan eli maakunnan mallilla.

Sen jälkeen sote on saanut monenlaisia uusia muotoja ja maakuntienkin määrä noussut 18:aan. Kekomäki sanookin Iltalehdelle, että nykyiset sote-suunnitelmat eivät vastaa hänen alkuperäisiä näkemyksiään.

- Tuntuu hyvin pahalta. Tämä ei ole minun syy
ni, Kekomäki toteaa.

Häntä harmittaakin, että googlettamalla vanhoja artikkeleita hänestä saa edelleen kuvan hallituksen sote-suunnitelmien isänä.

Nykyinen pääministeri ja Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin entinen hallintoylilääkäri tapasivat syksyllä 2013, jolloin Kekomäelle entuudestaan täysin tuntematon Sipilä soitti hänelle ja pyysi Oulunsaloon puhumaan juuri sote-asioista.

- Puhuimme kahdestaan paljon näistä asioista.

Sipilän lisäksi Kekomäki ei ole sote-asioista muiden ministereiden kanssa puhunut.

- Kumpikaan peruspalveluministeri - Juha Rehula (kesk) ja Annika Saarikko (kesk) - ei ole tehnyt elettäkään minun kuulemiseksi.


Keisari ilman vaatteita

Kokoomuksen kansanedustajan Elina Lepomäen tuoretta "sote-kapinaa" Kekomäki pitää hyvänä asiana.

- Hänen kritiikkinsä osuu naulankantaan.

Kekomäki ilahtui myös eduskunnan salissa kuulemastaan sote-vertauksesta "keisari ilman vaatteita".

- Itsekin huudahdin spontaanisti juuri samalla tavalla.

Kekomäki on Lepomäen tavoin huolissaan kustannuskehityksestä. Hän muistuttaa, että Suomen koko perusterveydenhuolto on tällä hetkellä lähes suoraan ulkomaisen lainanoton varassa.

- On vaikea löytää ehdotetusta valinnanvapaudesta elementtejä, jotka vähentäisivät kustannuksia. Sen sijaan tässä on useita uusia kustannustekijöitä.

Emeritusprofessorin mielestä nyt olisikin oikea hetki karsia kustannuksia, ei lisätä niitä - aivan kuten sote-uudistuksen yhtenä alkuperäisenä tehtävänä olikin. Hän ei kuitenkaan usko nyt ehdotetun valinnanvapausmallin tuovan säästöjä.

- Varpusparven kaitseminen on mahdoton tehtävä, jos jokaisessa kivijalassa on kaksi lääkäriä, jotka kilpailevat keskenään.

Kekomäen mielestä koko uudistusta rakennetaankin nyt väärässä järjestyksessä - "sirkkeli pyörii väärään suuntaan".

- Jos mennään valinnanvapaus ensimmäisenä, se ei toimi.

Hänen mukaansa ensin olisi pitänyt määritellä kunkin alueen väestöpohja ja sitten laskea sille kustannukset. Vasta sen jälkeen olisi valinnanvapauden vuoro
.

Kekomäki on edelleen viiden vastuualueen kannalla, suurempi määrä on hänen mielestään turhaa.

- En ymmärrä mitä muita tehtäviä maakunnilla on kuin sote. En tunne muita maakunnille suunniteltuja tehtäviä riittävän tarkkaan, jotta osaisin sanoa niistä mitään.


Jonot siirtyvät

Kolme vuosikymmentä kirurgina toiminut Kekomäki pitää huonona asiana sitä, että sote-palveluntarjoajille maksettaisiin potilaiden määrän eikä varsinaisen hoidon mukaan.

- Miksi hoitaa haavaa, kun voi lähettää potilaan ensiapuasemalle - ja rahat saadaan silti. Jono siirtyy terveyskeskuksen ovelta sairaalan ovelle. Ja tätä ovat vielä kallispalkkaiset virkamiehet valvomassa.

Kekomäki sanoo samaa mallia käytetyn Tukholmassa, ja malli on kopioitu Suomeen, vaikka se ei siellä Kekomäen mukaan onnistunut.

- Siitä käytettiin termiä katastrofi.

Hän on huolissaan myös rahavirtojen muodostumisesta, eli paljonko potilaista saatavista rahoista käytetään mihinkin.

- Mielikuvamarkkinointi tulee räjähtämään silmille. Eli mikä osa rahasta kanavoituu ihmisten auttamiseen, mikä mainontaan ja kuinka paljon osingonmaksuun. Eikö suomalaisten verorahoille löydy muuta loppusijoituskohdetta kuin Panama tai Bahama?Kekomäki korostaa, että hänen kriittisillä sote-mielipiteillään ei ole poliittisia ulottuvuuksia.

- Kokoomusta olen äänestänyt 50 vuotta ja Juha Sipilä on arvostettava ja viisas poliitikko.
 

Antsa Rieppo

Well-known member
Liittynyt
1.1.2015
Viestit
46299
Sijainti
Purukiellossa
Outoa jossei tätä tyyppiä saada vastaamaan teoistaan.

Sopeutumiseläkettä nostavan Tuija Nurmen tapaus menee yhä oudommaksi - irtisanoutui lääkärin virastaan vain hetkeä ennen ”eläkkeelle” jäämistään

Perjantai 2.3.2018 klo 06.44
Kokoomuksen entinen kansanedustaja Tuija Nurmi irtisanoutui puolustusvoimista vain kaksi kuukautta ennen sopeutumiseläkkeelle jäämistään. Nurmella oli puolustusvoimissa vakituinen osastonlääkärin virka odottamassa koko sen ajan, kun hän oli eduskunnassa.
Kokoomuksen ex-kansanedustaja Tuija Nurmi nostaa sopeutumiseläkettä.
Hän irtisanoutui puolustusvoimien lääkärinvirastaan vain vähän ennen kevään 2011 eduskuntavaaleja.
Nurmi työskentelee Terveystalossa lääkärinä.
Puolustusvoimien nimikirjanotteen mukaan Nurmi aloitti Hämeen rykmentin sotilaslääkärinä vuonna 1990. Nurmen vakituinen virka pantiin ”jäihin”, kun hänet valittiin eduskuntaan vuonna 1995. Nurmi toimi kokoomuksen kansanedustajana neljän kauden ajan.
Tammikuussa 2011 Nurmi irtisanoutui kaikessa hiljaisuudessa osastonlääkärin virastaan kaksi kuukautta ennen eduskuntavaaleja. Vaalit menivät Nurmelta penkin alle; hän menetti niissä yli 2 000 ääntä ja putosi eduskunnasta.
Pääesikunnan mukaan Nurmi irtisanoutui puolustusvoimista 1. helmikuuta 2011 lukien. Vaalit käytiin 17. huhtikuuta 2011. Nurmi on nostanut sopeutumiseläkettä 21. huhtikuuta lähtien. Siitä on kohta seitsemän vuotta.
Nurmi on oikeutettu kansanedustajan maksimieläkkeeseen, joka on 60 prosenttia kansanedustajan palkkiosta. Yli 12 vuotta palvelleen kansanedustajan palkkio on tällä hetkellä 6 887 euroa kuukaudessa. Tästä 60 prosenttia on 4 132,20 euroa.
Jos Nurmelle on maksettu sopeutumiseläke täysimääräisenä huhtikuusta 2011 lähtien, on hän saanut työttömyysetuutta tähän mennessä reilusti yli 300 000 euroa.

Pienempi palkka
Valtion virkamieslain mukaan virkamies on virkavapaalla sen aikaa, kun hän hoitaa luottamustehtäväänsä kansanedustajana, ministerinä, Euroopan parlamentissa tai on suorittamassa asepalvelustaan. Nurmen tapauksessa virkavapaus kesti lähes 16 vuotta.
- Hänellä olisi ollut mahdollisuus palata virkavapaan jälkeen virkaansa, majuri Sami Leeve pääesikunnan henkilöstöosastolta vahvistaa Iltalehdelle.
Leeven mukaan vastaavissa tehtävissä työskentelevä lääkäri (peruslääkäri) ansaitsee nykyisin 4 600-5 000 euroa kuukaudessa. Palkka on hyvä, mutta huomattavasti vähemmän kuin verottomat kulukorvaukset palkkion päälle kuittaavalla kansanedustajalla.
Nurmen irtisanoutumisen ajankohta herättää kysymyksiä, koska hän jatkoi lääkärinä myös eduskunnasta putoamisensa jälkeen. Miksi hänen piti luopua lääkärin virastaan niin lähellä vaaleja?
Oliko kyse puhtaasti mahdollisuudesta nostaa sopeutumiseläkettä?
Irtisanoutuminen vaalien jälkeen olisi voinut näyttää jonkun silmiin rumalta.
Iltalehti ei tavoittanut Nurmea kommentoimaan asiaa.
Lääkärinpalkkiot osinkoina
59-vuotias Nurmi on nostanut entisten kansanedustajien tilapäiseksi työttömyysturvaksi tarkoitettua sopeutumiseläkettä pian seitsemän vuoden ajan, vaikka hän on toiminut samaan aikaan lääkärinä Terveystalossa.

Sopeutumiseläkkeen nostaminen on Nurmen tapauksessa mahdollista, koska hän laskuttaa Terveystaloa yhtiönsä kautta, eikä maksa itselleen palkkaa. Nurmi nostaa yhtiöstään osinkoja, jotka eivät vähennä sopeutumiseläkkeen määrää toisin kuin ansiotulot.

Nurmi on nostanut sopeutumiseläkettä yhtäjaksoisesti huhtikuusta 2011, vaikka hän on toiminut samaan aikaan lääkärinä Terveystalossa. (KUVAKAAPPAUS/TERVEYSTALO)
Nurmen yhtiö Oy Nurmi & Sons tekee huipputulosta. Yhtiön liikevaihto oli toissa vuonna 303 000 euroa, josta voiton osuus oli 182 000 euroa. Yhtiöllä oli vuoden 2016 lopussa 602 000 euroa voitonjakokelpoisia varoja.
Yhtiön tuoreimman tilinpäätöksen mukaan Oy Nurmi & Sonsin hallitus päätti jakaa vuodelta 2016 osinkoa 50 000 euroa. Nurmi omistaa yhtiöstä 40 prosenttia ja toimii yhtiön hallituksen puheenjohtajana.
Niin sanotun kahdeksan prosentin säännön ansiosta Nurmi maksoi 20 000 euron osingostaan veroa vain 7,5 prosenttia (1 500 euroa). Käteen jäävä summa (18 500 euroa) vastaa 2 000 euron kuukausipalkkaa, verot ja maksut huomioon otettuna.
Puolustusvoimissa edellä kuvattu järjestely, oman työn yhtiöittäminen, ei olisi ollut mahdollista.
Erikoistuu työpaikallaan
Helsingin yliopisto myönsi Nurmelle helmikuussa 2015 opinto-oikeuden työterveyshuollon erikoislääkärikoulutukseen.
Erikoistumispaikakseen Nurmi on ilmoittanut Terveystalon Lahden ja Kouvolan toimipisteet, joissa hän pitää vastaanottoa neljänä päivänä viikossa.
- Olen työskennellyt noin seitsemän vuotta ko. alalla. Haluan erikoistua. Ennalta ehkäisevä terveydenhuolto kiinnostaa, samoin yhteistyö eri ammattien ja tieteidenalojen kanssa, Nurmi perustelee hakemuksessaan.
Hakemuksessaan Nurmi kertoo työskennelleensä eri terveyskeskuksissa vuosina 1985-1990 ja sotilaslääkärinä Hämeen rykmentissä vuosina 1990-1994.

Puolustusvoimien nimikirjanotteen mukaan Nurmi oli puolustusvoimien palveluksessa 21 vuotta. Suurin osa tästä kului kansanedustajana. (MARKO-OSKARI LEHTONEN)
Iltalehti uutisoi helmikuun alussa Nurmen esiintyneen lääketieteen tohtorina, vaikka hän ei ole lääketieteen tohtori.
Nurmi on valmistunut lääkäriksi Saksassa, lääketieteen tohtoriksi voi valmistua vain Suomessa. Terveystalo poisti maininnan Nurmen suomalaisesta tutkinnosta sivuiltaan Iltalehden uutisen jälkeen.
 
Ylös