Vesku
Maatalousneuvos
- Liittynyt
- 14.6.2003
- Viestit
- 5795
Niinkai se on, kun katsotaan osavaltion tasolla? (Tuohon edelliseen liittyen.) Mutta ei koko valtion??Vois kuvitella että demokratia toteutuu paremmin kun enämpi ääniä saanut voittaa.
Niinkai se on, kun katsotaan osavaltion tasolla? (Tuohon edelliseen liittyen.) Mutta ei koko valtion??Vois kuvitella että demokratia toteutuu paremmin kun enämpi ääniä saanut voittaa.
1) Stoltenberg ja Niinistö olivat eilen täysin eri mieltä tuosta Nato-ovesta. Bäckmanistithan saivat todellakin eilen orgasmin trumpasta, se on selvää. Todella hupaisa luettaavaa FB:ssä.Mitä sitten tulee seurauksiin, niin luulisi ainakin Nato -vastustajien olevan valinnasta innoissaan. Mitä todennäköisemmin ovi Natoon on kiinni niin pitkään, kuin Trump/reburblikaanit on vallassa. Se pyrkiikö Trump todella heikentämään esim. 5 artiklaa tai vähentämään osuuttaan Natosta jää nähtäväksi. Jaltan tyyppinen etupiirijako lienee tarpeetonta pelottelua/lietsontaa. Itseasiassa se mitä käytännössä uskon Venäjän suuntaan tapahtuvaksi on, että USA hellittää Venäjä pakotteista (Kiinan takia) ja EU tulee lopulta peesaamaan tätä.
Martti on puhunut. Martti kehottaa malttiin. Martilla on hyvät suhteet kaikkiin. Ei hätää. Rauhassa päikkäreille.Ahtisaaren mukaan uudella presidentillä on sata tärkeää päivää edessä. Silloin hän luo uuden hallinnon. Hän toppuutteli Trump -kritiikkiä ja näki hyvää tulevassa.
- Annetaan nyt aikaa uudelle presidentille reilu kolme kuukautta. Sata päivää aikaa luoda uusi koneisto, hallinto ja maa saa uuden ulkoministerin. Kieli vaaleissa oli kovaa, mutta nyt edessä on arki. Maan yhtenäisyys on tärkeää ja siihen uuden presidentin on pyrittävä. Minulla on ollut aina hyvät suhteet sekä demokraatteihin että republikaaneihin, Ahtisaari toppuutteli pelkoja.
- Syyrian tilanteessa Venäjä ja USA on saatava neuvottelupöydän ääreen. Baltiassa on suuri huoli Venäjän aikeista, kun se hyökkäsi itsenäiseen Ukrainaankin valtapyrkimyksissään. Sata vuotta itsenäisenä ollutta Suomea en näe nyt minkään uhkaavan sotilaallisesti, Ahtisaari sanoi Etelä-Hervannan koulun juhlasalissa, missä koululaiset tenttasivat Nobel -voittajaa rauhankysymyksistä.
- Suomen paras takuu on maan hyvä talous, se on suurin haaste. Toimiva talous pitää yhteiskunnan rakenteita yllä ja luo vakautta. Pohjoismaiden luoma demokratia ja systeemi yhteiskunnille on maailman parasta, Sellainen oli kehittyvä USAkin vuonna 1977, kun siirryin YK:n palvelukseen. Nyt maa on jakaantunut enemmän. Trumpin tulisi ottaa oppia Pohjoismaista, Ahtisaari sanoi.
- Amerikkalaiset halusivat muutosta niin presidenttiydeltä, mutta myös kongressiin ja senaattiin. Otetaan nyt rauhallisesti ja katsotaan, muutos voi johtaa hyväänkin, Ahtisaari toppuutteli.
Valittaa keskustelupalstoilla?mitäpä sitä muutakaan oikein voi?
Niin, se ei varmaan vaan johda mihinkään, edes pitkässä juoksussa.Valittaa keskustelupalstoilla?
Ei.Vai johtaisko sittenkin?
Oho. Pidin Marttia järkimiehenä.Martti on puhunut. Martti kehottaa malttiin. Martilla on hyvät suhteet kaikkiin. Ei hätää. Rauhassa päikkäreille.
Rauhan miehenä Martin pitäisi siis tuomita Trump, joka ei ole toiminut vielä päivääkään presidenttinä?Oho. Pidin Marttia järkimiehenä.
No mellakoida. https://mobile.twitter.com/2ALAW/status/796742598052417536/video/1Pakkohan sille on saatana mahdollisuus antaa, mitäpä sitä muutakaan oikein voi?
Niin, se ei varmaan vaan johda mihinkään, edes pitkässä juoksussa.
Vai johtaisko sittenkin?
Ehkä matka ei ole ollut tarpeeksi pitkä?
Näin olen antanut itseni järkitiedeperäisen populaaristalinismin pohjalta ymmärtää.Rauhan miehenä Martin pitäisi siis tuomita Trump, joka ei ole toiminut vielä päivääkään presidenttinä?
Sehän valehteli jo kampanjassaan niin että korvat vinku ja tupee sinnitteli turbulenssissa. En usko, että muuttuu mihinkään.On se ihan mielenkiintoista seurata, että miten ja missä määrin Trump toteuttaa tekemiään lupauksia, joita kertyi melkoinen määrä. Vai osoittautuuko ns. ulkopuolisuudestaan huolimatta samanlaiseksi kuin Washingtonin korruptoituneet elitistipoliitikot, että ei niinku silleen välttämättä kaikesta luvatusta tule pidettyä kiinni. Ja jos kannattajansa eivät mahdollisesti petettyjä lupauksia noteeraa, niin millaisia mahdollisuuksia moinen antaa poliitikoille ja ei-poliitikoille tulevaisuuden vaaleissa USA:ssa. Kuka vaan voi luvata mitä sylki sattuu suuhun tuomaan ja äänestäjät sitten valitsevat sen, kenen valheet tuntuu mukavimmilta.
Ehkä se oli vain peliä? Siihen luottaa osa hänen äänestäjistäänkin. Lähinnä varmaan ne jotka äänestivät Clintonia vastaan. No osa porukasta on tietysti jo ajamassa meksikolaisia ulos maasta.Sehän valehteli jo kampanjassaan niin että korvat vinku ja tupee sinnitteli turbulenssissa. En usko, että muuttuu mihinkään.
Näinhän se perinteisesti on mennyt demokratiassa.Kuka vaan voi luvata mitä sylki sattuu suuhun tuomaan ja äänestäjät sitten valitsevat sen, kenen valheet tuntuu mukavimmilta.
Juu, minunkin puolesta voisi unohtaa vaikka kaikki lupaukset.Ehkä se oli vain peliä? Siihen luottaa osa hänen äänestäjistäänkin. Lähinnä varmaan ne jotka äänestivät Clintonia vastaan. No osa porukasta on tietysti jo ajamassa meksikolaisia ulos maasta.
Kun meilläkin tuota vaalirahoitussotkua jauhettiin vuosikausia niin hyvin ymmärrän, että Trumpin isoksi eduksi laskettiin, että maksoi itse kampanjansa. Tai ainakin niin antoi ymmärtää. Tokihan jokainen poliitikko ajaa jossain määrin vaalirahoittajansa asiaa.
Hiukan poikkeuksellinen tilanne, että moni äänestäjäkin haluaa, että ehdokkaansa rikkoisi osan lupauksistaan. Ainakin näin antavat ymmärtää. No riippuu tietysti ketä haastatellaan. Monet suomalaistoimittajat näkyy menneen etsimään Trumpin äänestäjiä kuolleista pikkukylistä ja haastateltavaksi otetaan ensimmäisen vastaantulevan avolavapakun partajeesus. Joku toimittaja oli sentään löytänyt molempien ehdokkaiden äänestäjiä ihan Wall Streetiltäkin. Ei pelkästään syrjäkylien hörhöjen äänillä presidentiksi pääse.Juu, minunkin puolesta voisi unohtaa vaikka kaikki lupaukset.
Niinpä. Kyllä se päättäjien rotsi kääntyilee tiuhaan tahtiin täällä Suomessakin, mutta silti jotkut uskovat poliitikkojen lupauksiin. Vaikka järkevämpää olisi kertailla näiden aikaisempia aikaansaannoksia ja uusien tyyppien kohdalla tsekkailla, että mikä edustamansa puolueen linja on aiemmin ollut.Näinhän se perinteisesti on mennyt demokratiassa.