Jos nyt sitten tämän vaalituloksen myötä heitetään se leikki-feikki-Nato-optio roskikseen ja keskitytään Suomen ja Ruotsin puolustusyhteistyön tiivistämiseen, voi tästä seurata jotain hyvääkin.
Olen osin samaa mieltä. Ainoa pulma on se, ettei se ole tositilanteessa niin "täydellinen" turva kuin 5. artikla.
Nato-optiotahan heiluteltiin tarkoituksella ilman aietta liittyä Natoon ja se toimi, jos nyt totta puhutaan. Se kortti on nyt kenties mennyttä, mutta puolustusvoimiemme kyky ja teho ei.
Se on - uskokaa pois - kovaa valuuttaa edelleen. Seuraan alan julkaisuja ja kun kuorii perinteiset vierailevien asevoimien edustajien peruskehut niistä pois, jäljelle jää selvä tunnustus siitä, että meillä on tehty hyvää työtä siinä asiassa. Ja asiahan ei ole minun mielipiteeni varassa, siitä on kyllä muutakin näyttöä
Puhuin joskus aiempina vuosina että Yhdysvallat haluaisi vetäytyä Euroopasta ja siksi pitäisi ottaa puolustus täällä omiin näppeihin. Se tulee nyt varsin ajankohtaiseksi. Ne pakolliset ydinaseet jotka valitettavasti pitää olla, löytyy omasta takaa ja miehiä + kalustoa on riittämiin. Harmi että se WEU kuopattiin aikanaan.
Mutta jotain nyt tapahtuu tällä saralla, se on varma. Suomen kohdalla Nliiton aikanaan kivaasti vastustama ja siksi torpattu puolustusyhteistyö kokee samaa vastatuulta Venäjän osalta nytkin, mutta saa nähdä uskaltaako päättäjät sen suhteen edetä nyt jatkossa lainkaan. Asiaahan ei päätä Suomi yksin ja tämän tilanteen vaikutuksista Ruotsin omiin kantoihin tuossa asiassa en uskalla sanoa yhtään mitään. Ei siellä ole kuitenkaan asialle lämmetty.
Huonoin skenaario voi olla, että Rúotsi ryntää ja pääsee Natoon ennen kuin ovi loksahtaa kiinni ja sitten me ollaan taas ypöyksin. Ja Suomellehan asia ilmoitetaan ilmoitusluontoisesti voivottelun kera.
En sano että näin tapahtuu, mutta kaikenlaisia asioita todennäköisesti voi tapahtua ja tämä on yksi niistä todennäköisyyksistä.
burb on muuten pefletti ja öylätti!