1-2 sipulia, 1 valkosipuli, 1-2 chilipalkoa, puolikas omena.
Pullollinen hyvää ketsuppia (Heinz tai Felix), n. 5dl omenamehua, n. 1dl fariinisokeria, purkillinen
säilöttyjä jalapenoja, 2-3 ruokalusikallista Worchestershirekastiketta, 1-2 ruokalusikallista soijaa,
2-3 ruokalusikallista tabascoa (tai maun mukaan, vaikka puoli pulloa. Tai koko pullo),
2 ruokalusikallista mustapippuria, suolaa maun mukaan.
Pilho kokonainen sipuli hienoksi (makea sipuli toimii parhaiten)
Pilho myös kokonainen valkosipuli, tai hieman vähemmän riippuen makutottumuksista.
Pilho 1-2 Chilipalkoa, myös hienoksi.
Kuullota Edellämainitut hienopilhotut kasvikset kevyesti öljyssä. Lisää joukkoon pullollinen hyvää ketsuppia
ja omenamehu.
Kiehauta.
Kun kastike kiehuu, lisää joukkoon fariinisokeri, worchestershirekastike, tabasco, jalapenot, soija,
mustapippuri ja suola.
Anna hautua hiljaisella lämmöllä n. 15 minuuttia.
Kuutioi toinen sipuli ja omena suhteellisen pieniksi kuutioiksi (n 1cm x 1cm) ja lisää soosiin. Tämä antaa
kastikkeelle mukavaa lisämakua ja hieman "sattumia" joita on kiva pureksia.
Anna hautua vielä toiset 15 minuuttia ja soosi on valmista käytettäväksi!
Käytä dippaukseen, marinointiin ja valeltavaksi grillituotteiden päälle! Nam nam!
Kastikkeeseen voi lisätä myös mm. omenaviinietikkaa, kurkumaa, rakuunaa tahi muita yrttitarhan tuotteita,
balsamicoa ja/tai viiniä sekä olutta. Ihan oman maun mukaan.