Kuin Felipe Massa Silverstonen sadekelillä. Pyörähti. Toivottavasti ei suurempaa vaurioita autoon...muistin ensiyrittämällä salasanat yli kymmenen vuoden jälkeen. Jatkakaa :thumbfh:
Ehdonalaiseen vapauteen liittyy koeaika, jonka pituus on jäljellä olevan vankeusrangaistuksen pituinen, kuitenkin enintään kolme vuotta. Koeaikaa nimitetään jäännösrangaistukseksi. Elinkautisen vankeusrangaistuksen jäännösrangaistuksen pituus on kolme vuotta. Jos tuomittu tekee koeaikana rikoksen, josta tuomioistuimen harkinnan mukaan hänet olisi tuomittava ehdottomaan vankeuteen ja josta syyte on nostettu vuoden kuluessa koeajan päättymisestä, tuomioistuin voi syyttäjän vaatimuksesta määrätä jäännösrangaistuksen täytäntöönpantavaksi kokonaan tai osittain.Banneja näköjään nosteltu.
Tervehdys...muistin ensiyrittämällä salasanat yli kymmenen vuoden jälkeen. Jatkakaa :thumbfh:
Tarkoitatko, että on ihan sama käyttääkö "lähiaikoina" vai "viime aikoina" ilmaisua?. Eipä sillä paljon väliä tietysti ole. Vastaavasti eilen ja huomenna sanoja voisi käyttää ristiin. Molemmat kuitenkin viittaavat läheisiin ajankohtiin.
Joo, tarkoitat. Ei tarvitse vastata.
Nikki "Vierailija" meni tosin vähän vipuun oikeinkirjoitusasussa.Vierailija 11.2.2010 klo 11:10 1/8
Lähiaikoina/viimeaikoina - miten voi ollla niin vaikea asia?!!
Miksi, oi miksi ihmiset sanovat LÄHIaikoina tarkoittaessaan VIIMEaikoina? Miten voi olla niin vaikeaa ymmärtää sanan lähiaikoina viittaavan ajassa eteenpäin?
Kielikello 3/2010
Sari Vaula
Kysyttyä
Lähiaikoina
Kysymys: Nettisivuilla kerrotaan, että Ilmatieteen laitoksen salamatutkija on ollut innoissaan lähipäivinä. Onko ilmaus oikein vai pitäisikö sanoa viime päivinä?
Vastaus: Nykyään ei ole aivan harvinaista, että lähi-sanalla viitataan myös menneeseen aikaan. Tämä särähtää pahasti monien kielikorvaan. Suosituksen mukaan lähi-sanan avulla kerrotaan ensisijaisesti tulevasta: lähiajat, lähipäivät, lähiviikot ovat kaikki edessäpäin.
Kielitoimiston sanakirjan mukaan lähiaika on tulevaisuudessa lähellä olevaa aikaa: pian, piakkoin, pikapuoliin. Adjektiivilla viime kuvataan puolestaan menneisyyttä. Salamatutkija on siis ollut innoissaan viime päivinä. Ilmausten lähiaikoina ja viime aikoina sekoittumiseen voi vaikuttaa se, että on olemassa vakiintuneita lähi-alkuisia sanoja, joilla viitataan menneeseen, kuten lähihistoria ja lähimenneisyys.
A) nopin nimpparit.Hyvää Ritvan päivää.
Kiitos.Hyvää Ritvan päivää.
Huh, menihän se.Ompa kovaa ruisleippää. Minähän syön tämän, vaikka hampaat tippus.
Hampaat vaiko leipä?Huh, menihän se.
Tai sitten menivät molemmat.Hampaat vaiko leipä?
JuuHampaat vaiko leipä?
Onko tälle väitteelle muuten kukaan kertonut lähdettä? En sano etteikö noin olis tapahtunut, mutta olishan se kiva saada varmuus.Juupa juu, sano rengit päissään.