En aio selitellä.
Mielelläni kuulisin selityksesi.En kannata.
Tämähän onnistuu, jos vain ruokaympyrä maistuu.Mä meen Dompparin kanssa naimisiin heti kun vaan mahdollista.
Ja sotaveteraanit. Ja missä on joulumieli?Totta. Ja mitä Jeesuskin ajattelisi?
Kyllä joulumieli nousee, kun pukki tulee puskista.Ja sotaveteraanit. Ja missä on joulumieli?
Mä en ole kuullut iloisesti viheltävää pierua, joka loppuis KTRL KTRL KTRL -ääneen.En ole kuullut vielä ainuttakaan hyvää argumenttia tasa-arvoista avioliittolakia vastaan.
Samoilla linjoilla, mutta ei aivan.Ehkä keskustelu pitäisi ohjata enemmän siihen suuntaan että saataisiin tasa-arvoinen rekistöröity parisuhdelaki ja avioliitto instituutiona lopetetaan kokonaan, kun kerran ei osata leluja tappelematta jakaa.
Mutkun mun mielipide pohjautui sun mielipiteeseen. Ei pysy korttitalo pystyssä nyt. :frown:Taidanpa siirtyä kannattamaan Melindan mielipidettä. *swoosh* Nnoin.
Niin loppupeleissä, onko tässä kuitenkin kysymys vain siitä avioliitto-sanasta, koska kirkko että valtio sitä käyttävät. Jos olisi semmonen rekistöröity parisuhde 2.0, joka olisi kaikille lain silmissä mahdollinen, tasavertianen ja vastaisi oikeuksiltaan täysin nykyistä avioliittolakoa, eikä laki enää tuntisi avioliittoa terminä lainkaan, niin ketään ei haittaisi. Ehkäpä.Muuten burbin linjoilla, mutta kutsuisin sitä valtion virallistamaakin liittoa mielummin avioliitoksi. Sana kun tuntuu monelle olevan niin tärkeä, ja tämänhetkistä parisuhteen rekisteröimistäkin vastaan monet protestoivat osaksi sillä että "koiria ja autoja rekisteröidään, ei ihmisiä". Todennäköisesti siis johtaisi siihen että kirkosta kiinnostumattomatkin hankkiutuisivat kirkkohäihin ihan vaan siitä ilosta että voisivat kutsua liittoaan avioliitoksi.
Eikä kirkolle sitä paitsi historiallisestikaan kuulu mitään monopolia avioliittoinstituution suhteen.
http://fi.wikipedia.org/wiki/AvioliittoEtymologisen sanakirjan mukaan (2004) avio-sanan alkuperä on kiistanalainen. Sitä on pidetty vanhana germaanisena, lakia tai normia merkitsevänä lainana. Todennäköisemmin avio olisi johdos omaperäisestä ava-vartalosta. Tämän mukaan avioliitto olisi siis avoin, julkinen liitto. Vanhemman Suomen kielen etymologisen sanakirjan ensimmäisessä osassa (1974) avio-sanan germaaninen laina on epävarma. Kirjan mukaan mahdollisesti avio kuuluu ava, avoin jne. sikermään ja on alkuaan merkinnyt avoin, julkinen, laillinen.
Rationaalisesti ajatellen ton pitäis olla hyvä ratkaisu, mutta kun nyt on jo pitkään ajettu nimenomaan sitä tasa-arvoista oikeutta avioliittoon, niin luulen että valitettavan moni pettyisi kyseiseen ratkaisuun, laillisesta tasa-arvoisuudesta huolimatta. "Että piti sitten joku porsaanreikä keksiä, kun homoavioliitto on mahdoton ajatus."Niin loppupeleissä, onko tässä kuitenkin kysymys vain siitä avioliitto-sanasta, koska kirkko että valtio sitä käyttävät. Jos olisi semmonen rekistöröity parisuhde 2.0, joka olisi kaikille lain silmissä mahdollinen, tasavertianen ja vastaisi oikeuksiltaan täysin nykyistä avioliittolakoa, eikä laki enää tuntisi avioliittoa terminä lainkaan, niin ketään ei haittaisi. Ehkäpä.
Kirkon syytä. Ja Räsäsen.