Se, mitä kysyin olikin, mitä muuta hoitajat voisivat tehdä?Formulanomi sanoi:Tämä työtaistelu irtisanoutumisuhkineen on kuitenkin liikaa meikäläiselle.
Se, mitä kysyin olikin, mitä muuta hoitajat voisivat tehdä?Formulanomi sanoi:Tämä työtaistelu irtisanoutumisuhkineen on kuitenkin liikaa meikäläiselle.
Et vastannut kysymykseen! Mikä on hoitajien vaihtoehto? Suojelutyövelvoite on vienyt terän aikaisemmilta lakoilta.Formulanomi sanoi:Juu. Olen samaa mieltä näistä kohdista. (ja siis samaa mieltä hoitajien kanssa, että ansaitsivat lisää palkkaa). Voisi lisätä tuohon, että sen lisäksi että työ on tärkeää ja välttämätöntä se on myös raskasta/vaativaa.
Tämä työtaistelu irtisanoutumisuhkineen on kuitenkin liikaa meikäläiselle.
Olet esittänyt tuon kysymyksen jo aiemminkin...ensimmäisen kerran jo tuolla vapaalla.jps sanoi:Se, mitä kysyin olikin, mitä muuta hoitajat voisivat tehdä?
Ett silleen.YLE sanoi:Joukkoirtisanoutumisilla uhkaavan Terveydenhoitoalan ammattijärjestön Tehyn johto on tähän asti väistellyt kysymystä siitä, keille kaikille hoitajille palkankorotusten tulisi kohdistua. Se on korostanut ajavansa ensisijassa omien jäsentensä etua.
Tehyn vaatimia palkankorotuksia ei voi suunnata vain yhden liiton jäsenille, arvioi Lapin yliopiston työoikeuden professori Seppo Koskinen. Hoitoalan palkkakiista on ongelmallinen myös siksi, että kunta-alan palkkausjärjestelmä perustuu työn vaativuuden arviointiin ja sen pisteyttämiseen.
- Palkkausjärjestelmä on sellainen, että siinä on useamman asteisia tehtäviä arvioitu saman asteikon puitteissa. Jos silloin yhden palkkaa nostetaan, silloin sillä on vaikutusta sekä ylempänä että alempana olevien palkkoihin, professori Seppo Koskinen selvittää.
Koskisen mukaan koko hoitoalan palkkausperusteet romuttuisivat, jos osa saisi muita suuremman korotuksen. Hänen mukaansa palkkaus voi perustua vain tehtävään työhön, ei ammattiliiton jäsenyyteen.
Tehyn jäsenistö on laaja-alaista ja kirjavaa. Joukossa on paitsi sairaanhoitajia, myös esimerkiksi fysioterapeutteja ja lastenhoitajia. Niinpä palkankorotukset vain tehyläisille synnyttäisivät ongelmia muuallakin kuin sairaaloissa ja terveysasemilla.
- On jo laskettu, että jos tehyläisten lastenhoitajien palkat nousisivat kuten julkisuudessa on esitetty, heidän palkkansa ylittäisi päiväkodin johtajan palkan, professori Seppo Koskinen tiivistää problematiikkaa.
Tuossa kommentissasi tiivistit koko ongelman, hoitajilla ei ole mahdollisuutta käyttää kuin erittäin kovaa keinoa tai tyytyä työnantajan kulloinkin ehdottamaan palkkaan. Jälkimmäisestä on aiheutunut jo paha ja jatkuvasti paheneva työvoimapula, joka todennäköisesti johtaa hieman pidemmällä aikavälillä terveydenhuoltojärjestelmän romahtamiseen. Tai sitten käyttää nyt valittua keinoa, joka voi johtaa jo lyhyellä aikavälillä järjestelmän romahtamiseen. (nämäkin olen tainnut mainita aikaisemmin)Formulanomi sanoi:Olet esittänyt tuon kysymyksen jo aiemminkin...ensimmäisen kerran jo tuolla vapaalla.Jos tietäisin vastauksen olisin kait prustaillut jotain vastineeksi.
Tuohon kysymykseen vastaaminen tai vastaamatta jättäminen ei varmaan vaikuta yhtään siihen pitääkö kyseistä keinoa (irtisanomisia tai niillä uhkailua) oikeana keinona.
Heh Nomi... Ehkä sun kannattais nyt postata jotain itse asiaan, eikä päivitellä ainoan tehokkaan työtaistelukeinon moraalista puolta.Formulanomi sanoi:Olet esittänyt tuon kysymyksen jo aiemminkin...ensimmäisen kerran jo tuolla vapaalla.Jos tietäisin vastauksen olisin kait prustaillut jotain vastineeksi.
Tuohon kysymykseen vastaaminen tai vastaamatta jättäminen ei varmaan vaikuta yhtään siihen pitääkö kyseistä keinoa (irtisanomisia tai niillä uhkailua) oikeana keinona.
Patriot:
Naama kiinni.![]()
Ei työntekijän irtisanoutumista ole kukaan laittomaksi väittänyt. Sitä, kuten jo aikaisemmin totesin, on turha tolkuttaa. Työntekijän irtisanoutumisen tulkitseminen työtaistelutoimenpiteeksi on sen sijaan hieman koomista. Irtisanoutumalla työntekijä nimenomaan irtisanoutuu myös työtaistelusta.jps sanoi:Lakko ja työsulku ovat laissa määriteltyjä työtaistelutoimenpiteitä. Muut työtaistelutoimenpiteet ovat sitten kaikkea muuta, mielenosoituksia, tiedotusta, irtisanoutumisia jne. Se, että jotain toimenpidettä ei laissa ole määritelty työtaisteluksi ei tee niiden käytöstä laittomia.
Ei tässä nimenomaisessa asiassa ole kysymys hyödystä esittämässäsi muodossa. Kysymys on ensisijaisesti oikeusturvasta. Yksittäisen sairaanhoitajan oikeusturvan kannalta on ensiarvoisen tärkeää tietää onko hänen töistä posjääntinsä syy laillisesti suoritettu irtisanoutuminen vai joku muu.leipurihiiva sanoi:mitä se hyödyttää enää siinä vaiheessa, jos työntekijä ei yksinkertaisesti ilmesty työpaikalleen? hommat jäävät silti tekemättä.
Ihanko totta, tommonenhan on toimeenpanokelvoton lain kirjain. Jos joku isompi porukka haluaa irtisanoutua ei sitä oikein lakiteitse voi estää puuttumatta rankasti yksilön perusoikeuksiin.jps sanoi:Muistaakseni aeimmassa virkamieslaissa oli joukkoirtisanoutuminen kielletty painostustoimena.
On tuo joukkoirtisanomiskielto aiemmin ollut, en tiedä jaksanko kotona etsiä opuksen jossa tuo on mainittu tai onko kirja edelleen edes tallella, ko pykälä koski nimenomaan virkamiehiä. En sitten tiedä oliko mitä sanktioita laissa oli.Oho sanoi:Ihanko totta, tommonenhan on toimeenpanokelvoton lain kirjain. Jos joku isompi porukka haluaa irtisanoutua ei sitä oikein lakiteitse voi estää puuttumatta rankasti yksilön perusoikeuksiin.
Joukkoirtisanoutumisuhkaan on menty, koska muuten työantajapuoli käyttää kuten aiemmin on käyttänyt suojatyövelvotetta lakon vestittämiseen.
Irtisanoutuminen on ainoa keino millä sairaanhoitajat voivat oikeasti mennä lakkoon, joka näkyy ja tuntuukin lakolta muuallakin kuin hoitajien tilipusseissa..
Tämä on yksi mielenkiintoinen piirre keskustelussa. Kokoomuksen kannalta on aivan yksi lysti mistä mielikuva on tullut. Se on muuntunut liian yleiseksi mielipiteeksi ja sitä vastaan on loppujen lopuksi turha Kokoomuksen taistella. Mikäli hoitsujen palkkakiista ratkeaa ilman joukkoirtisanomisten toteutumista ja hengenmenetyksiä se lasketaan kokoomuksen ansioksi päinvastaisessa tapauksessa sen syyksi. Seuraaviin vaaleihin mennessä koko jupakan kustannusvaikutukset on jo autuaasti unohdettu.Törni sanoi:Tätä on käsitelty lukuisissa keskusteluissa. Jos tätä halutaan jatkaa niin jatketaan. Eli miten Kokoomus toimi vaalien alla? Nyt ei edelleenkään riitä se hokema, että Kokoomus on luvannut jotain ennen vaaleja. Kysymykset ovat seuraavia:
- Mitä Kokoomus puolueena lupasi ennen vaaleja?
- Missä Kokoomus toi lupauksensa esille?
- Mitä nuo lupaukset täsmällisesti ottaen olivat?
"Kohta" ei postauksessani tarkoittanut paria tuntia tai paria päivääjps sanoi:Ja pöh. Tässä nuvotteluprosessi niin kuin muissakin, joissa haitari on iso, ei ole koskaan odotettavissa nopeaa ratkaisua. Sopimus syntyy joko juuri pari-kolme päivää ennen tai jälkeen irtisanomisten voimaantulon.
Olen kertonut mielipiteeni nimenomaan itse asiasta esmes kertonut miksi en sulata tehyn toimia.patriot sanoi:Heh Nomi... Ehkä sun kannattais nyt postata jotain itse asiaan, eikä päivitellä ainoan tehokkaan työtaistelukeinon moraalista puolta.
no ei kai kukaan todella luullut, että matti & jyrki olisivat tässä vaiheessa ilmoittaneet, että "okei okei, kyllä valtio maksaa sittenkin".Törni sanoi:Epäilyt Tehyn listojen riittävyydestä laillisen irtisanoutumisen perustaksi ja hallituksen tämänpäiväinen ilmoitus antavat ennusmerkkejä siitä, että vastapelaaja aikoo sittenkin tulla katsomaan Tehyn kortit.
Sulla tais mennä nyt ns. LUU KURKKUUN, kun et pysty vastaamaan.Formulanomi sanoi:Olet esittänyt tuon kysymyksen jo aiemminkin...ensimmäisen kerran jo tuolla vapaalla.Jos tietäisin vastauksen olisin kait prustaillut jotain vastineeksi.
Tuohon kysymykseen vastaaminen tai vastaamatta jättäminen ei varmaan vaikuta yhtään siihen pitääkö kyseistä keinoa (irtisanomisia tai niillä uhkailua) oikeana keinona.
Patriot:
Naama kiinni.![]()
Työministerille listat riittävät ihan hyvin, vaikka sulla tekeekin nyt tiukkaa.Törni sanoi:Tehy on nyt tainnut nostaa panokset korkeammalle kuin mihin kortit riittävät. Tehy oletti, että tämän nokituskierroksen jälkeen vastustaja heittää kortit pöytään ja potti jää Tehylle. Epäilyt Tehyn listojen riittävyydestä laillisen irtisanoutumisen perustaksi ja hallituksen tämänpäiväinen ilmoitus antavat ennusmerkkejä siitä, että vastapelaaja aikoo sittenkin tulla katsomaan Tehyn kortit. Kohta todennäköisesti näemme oliko Tehyllä täyskäsi vai pelkkä jätkähai.
Olen kertonut mielipiteeni nimenomaan itse asiasta esmes kertonut miksi en sulata tehyn toimia.Moe Szyslak sanoi:Sulla tais mennä nyt ns. LUU KURKKUUN, kun et pysty vastaamaan.:ahem: