Olet näköjään sianpilluja tutkiskellut tarkasti.Moe Szyslak sanoi:On kyllä Katainen aika kovan prässin alla. Eilenkin naama punasena kuin sianpillu pakkasella eduskunnassa istuskeli.
Varmasti pitää paikkansa, sairaanhoitajathan joukkoirtisanoutuivat viimeksi 1955 ja saivat vaatimuksensa silloin läpi, tosin pitemmän aikavälin sovitut asiat unohdettiin silloin näppärästi. Eli tehokkaaksi havaittu keino odotti hoitajien totaalista kypsymistä 52 vuotta.Rusina sanoi:Tässähän on se homma, että 2.5 vuoden päästä neuvotellaan uudestaan. Jos esim. valtio antaisi pahasti periksi tässä, niin aivan varmasti seuraavan kerran palkoista neuvotellessa olisi sama homma edessä.
Tuo ratkaisumallisi on varmasti tehokas, kun aikanaan sopu löytyisi suurinta osaa hoitajista ei enää tarvittaisi, koska ne olisivat kuolleet. Toisaalta tuskinpa montaa hoitajaa enää olisi.holvius sanoi:Maksettaisi ja maksettaisi. Minä en pelottelutaktiikkaa käyttävälle sekä täysin välinpitämättömästi ihmishenkiin suhtautuvalle tehylle maksaisi pakottamalla mitään. Kylmästi vaan kovaa kovaa vastaan. Enemmin tai myöhemmin tehyltä loppuvat rahat.Hoitsuilta toivottavasti ankarien sakkojen muodossa loppuvat rahat ennen tehyäkin.
Sanotaan nyt sen verran, että jos tehy luopuu ylimitoitetuista vaatimuksistaan ja korvaa kaikki potilaskuolemien aihettamat vahingot mahdollisine puhtaine taloudellisini menetyksineen, niin kohtuullinen palkankorotus olisi hoitsuille suotava.
Jos hoitajia ei tulla vastaan yhtään, niin tuplasti varmemmin sama homma edessä.Rusina sanoi:Tässähän on se homma, että 2.5 vuoden päästä neuvotellaan uudestaan. Jos esim. valtio antaisi pahasti periksi tässä, niin aivan varmasti seuraavan kerran palkoista neuvotellessa olisi sama homma edessä.
Itse asiassa ei olisi korjannut. Koska korotukset ovat prosenttipohjaisia, tarjottu korotus olisi vain estänyt palkkakuopan syvenemisen euromääräisesti.Rusina sanoi:Niin ja jo tarjottu korotus olisi jo hieman korjannut tilannetta. En tiedä mitä nuo olivat ottaneet tehdessään 24%:n vaatimusta, ei realismin hiventä.
En usko että olisi. Silloin työnantajapuoli joutuu oma-alotteisesti tarjoamaan erittäin suuria korotuksia, koska hoitajapula olisi noin viiden vuoden kuluttua (mm. suurten ikäluokkien eläköityminen) kärjistymässä sellaiseksi, että tarvittaisiin todellisia pakkotyölakeja, jotka koskevat myös eläkkeellä olevia.kouvotsvoni sanoi:Jos hoitajia ei tulla vastaan yhtään, niin tuplasti varmemmin sama homma edessä.
Olet varmasti oikeassa kun puhut jatkuvasti hoitajapulasta. Asiaa ei kuitenkaan voi tarkastella näin subjektiivisesti. Hoitajien määrä on kaksinkertaistunut viimeisen 15 vuoden aikana(mikä ei ainakaan suoraan tue näkemystä, että alalle ei olisi lainkaan vetoa). Ajatus siitä, että kaikki ongelmat ratkeavat myös jatkossa hoitajien määrää lisäämällä on tietyllä tavalla absurdi. Ihmisten tarvitsemalle hoidolle ja toisaalta yhteiskunnan tarjoamalla hoidon määrälle ei ole olemassa mitään absoluuttista vakiota. Yhteiskunta tarjoaa hoitoa tiettyjen rajojen puitteissa. Hoitajien määrän lisäämisen sijasta pitää resursseja suunnata myös toiminnan tehostamiseen.jps sanoi:En usko että olisi. Silloin työnantajapuoli joutuu oma-alotteisesti tarjoamaan erittäin suuria korotuksia, koska hoitajapula olisi noin viiden vuoden kuluttua (mm. suurten ikäluokkien eläköityminen) kärjistymässä sellaiseksi, että tarvittaisiin todellisia pakkotyölakeja, jotka koskevat myös eläkkeellä olevia.
Totta. Erilaisten OECD'n ja muiden kansainvälisten instituutioiden tekemissä vertailuissa suomalainen terveydenhoito on yksi maailman tehokkaimmista ja läntisen Euroopan halvin verrattuna BKT'seen, ero suurimpaan osaan maista taitaa olla 1-2 %-yksikön luokkaa. Eli tuottavuuden parantaminen on jatkossa yhä hankalampaa.Törni sanoi:. Yhteiskunta tarjoaa hoitoa tiettyjen rajojen puitteissa. Hoitajien määrän lisäämisen sijasta pitää resursseja suunnata myös toiminnan tehostamiseen.
Kansainväliset tutkimukset vedetään keskustelussa lähes poikkeuksetta esille silloin kun muut faktat loppuvat ja tutkimukset tukevat omia näkemyksiäjps sanoi:Totta. Erilaisten OECD'n ja muiden kansainvälisten instituutioiden tekemissä vertailuissa suomalainen terveydenhoito on yksi maailman tehokkaimmista ja läntisen Euroopan halvin verrattuna BKT'seen, ero suurimpaan osaan maista taitaa olla 1-2 %-yksikön luokkaa. Eli tuottavuuden parantaminen on jatkossa yhä hankalampaa.
Toinen näistä on helpompi toteuttaa.kouvotsvoni sanoi:Karjalaisen tekstiviestipalstalla hyvä mietintä:
"Suuresti ihmettelen, kuinka itse irtisanoutunut työntekijä voidaan pakottaa lailla töihin, mutta työtä työttömälle ei lailla turvata."
Juuri siitä syystä, että korotukset ovat prosenttimääräisiä niin palkkakuoppa olisi ohentunut. Tämä ihan siitä syystä, että Tehyn palkat olisivat nousseet suhteessa enemmän kuin muiden. Euromääräisesti ei ehkä olisi muuttunut.jps sanoi:Itse asiassa ei olisi korjannut. Koska korotukset ovat prosenttipohjaisia, tarjottu korotus olisi vain estänyt palkkakuopan syvenemisen euromääräisesti.
Esimerkiksi farmaseutit ovat menossa lakkoon maanantaina, vaativat 5-600 egen korotusta liksoihin. Monilla aloilla palkankorotus taso on yli 10 %'n luokkaa sopimusjakson aikana.
Oho samaan virkkeeseen sait kaksi toisensa kumoavaa juttua kirjoitettua! Onnittelut! Palkkakuopista puhuttaessa vertaillaan kahden eri palkkaryhmän suhdetta toisiinsa. Jopa Tehy käyttää prosenttimääräistä määritelmää palkkakuopalle kun puhuvat palkan suhteesta muiden OECD-maiden vastaaviin. Noh jos palkkakuoppa määriteltäisiin tuolla tavoin, niin silloin tuo olisi merkityksetön käsite, eikä perustelu lisäpalkankorotuksille.jps sanoi:Puhut ihan höpöjä Rusina, palkkasuhde olisi muuttunut, palkkakuoppa olisi pysynyt ennallaan.
Tää on ihan täysin valtion vastuulla tää touhu. Jos valtio kusettaa niin tulos on tässä.holvius sanoi:Maksettaisi ja maksettaisi. Minä en pelottelutaktiikkaa käyttävälle sekä täysin välinpitämättömästi ihmishenkiin suhtautuvalle tehylle maksaisi pakottamalla mitään. Kylmästi vaan kovaa kovaa vastaan. Enemmin tai myöhemmin tehyltä loppuvat rahat.Hoitsuilta toivottavasti ankarien sakkojen muodossa loppuvat rahat ennen tehyäkin.
Sanotaan nyt sen verran, että jos tehy luopuu ylimitoitetuista vaatimuksistaan ja korvaa kaikki potilaskuolemien aihettamat vahingot mahdollisine puhtaine taloudellisini menetyksineen, niin kohtuullinen palkankorotus olisi hoitsuille suotava.
Juuri näin!leipurihiiva sanoi:mielestäni työnantajapuoli suhtautuu välinpitämättömästi ihmishenkiin. rahalla tämäkin asia on ratkaistavissa.