Tästä päivästähän alkaen poikkeusluvan ja siirtymäkauden saaneet ravintolat muuttuvat savuttomiksi (tai sitten niihin on rakennettu se röökikoppi). Tod. näk. nämä luvut tulevat siis vielä hieman paranemaan tulevaisuudessa, kun röpöttely tarjoilupaikoilla loppuu.
Tupakkalaki tervehdytti ravintolat
Tiukentunut tupakkalaki on vähentänyt
ravintolatyöntekijöiden sairaspoissa-
oloja, jotka ovat johtuneet hengityst-
eiden ja silmien oireilusta.
Työterveyslaitoksen kyselyn mukaan
ravintolatyöntekijät altistuvat
tupakansavulle olennaisesti vähemmän
kuin ennen nykyistä tupakkalakia.
83 prosenttia tarjoilijoita ja 70
prosenttia baarimestareista onnistuu
nykyään välttämään tupakansavun
työpaikallaan.
Ravintolatyöntekijät kuitenkin
tupakoivat yleisemmin kuin väestö
keskimäärin.