Mehe Rienarsuo
Lupaavin tulokas
Kiire tuli, mutta yritetään näillä. Arvostelussa lienen helläkätinen.
1. Saatat pongata kansainvälisestä kasvisravintolan ruokalistasta sanan kohlrabi. Mitähän se on? Entä buckwheat? (0,5 p /oikea)
2. Mistä maista tulevat seuraavat ruokalajit/-lajityypit? (0,25p/oikea)
a. souvlaki
b. vindaloo
c. gazpacho
d. pelmeni
3. Montako ns. Michelin-tähden ravintolaa Suomessa on vuoden 2015 alussa? (toleranssi +/-1)
4. Avaan osterin, otan sen kuorestaan, käärin pekoniin ja grillaan. Millä kansainvälisellä nimellä tämä klassinen alkupala tunnetaan?
5. Perinteisestä huikeaa elävää suomalaista olutta, sahtia, tehdessä mäski valutetaan ja suodatetaan tarkoitukseen varta vasten tehdyssä puisessa pitkulaisessa astiassa. Millä nimellä tätä työvälinettä kutsutaan?
6. Mistä maasta tulevat lambic-oluet?
7. Tom Yum on kaakkoisaasialainen mahtavan aromikas liemi, joka on mm. monen thaikeiton pohjana. Luettele korkeintaan viisi (mauste-)kasvia, joita ilman kunnon Tom Yum ei synny. (0,25 p/oikea; max. 1p; vääristä ei rangaista)
8. Nimeä seuraavat klassiset ja ”klassiset” cocktailit, joiden peruskamat ovat seuraavat (0,25 p/oikea):
a. ruisviski + makea vermutti + angostuuraa + cocktailkirsikka
b. vodka + banaanilikööri + ginger ale
c. konjakki + kaakaolikööri + kerma (+ muskottipähkinää)
d. Jaloviina + lakkalikööri
9. Mitä kutsutaan nimellä foie gras?
10. Burgundin (Bourgogne) alueen viinit tehdään pääosin vain kahdesta rypäleestä. Punaiset mistä ja valkoiset mistä? (0,5 p / oikea rypäle)
1. Saatat pongata kansainvälisestä kasvisravintolan ruokalistasta sanan kohlrabi. Mitähän se on? Entä buckwheat? (0,5 p /oikea)
2. Mistä maista tulevat seuraavat ruokalajit/-lajityypit? (0,25p/oikea)
a. souvlaki
b. vindaloo
c. gazpacho
d. pelmeni
3. Montako ns. Michelin-tähden ravintolaa Suomessa on vuoden 2015 alussa? (toleranssi +/-1)
4. Avaan osterin, otan sen kuorestaan, käärin pekoniin ja grillaan. Millä kansainvälisellä nimellä tämä klassinen alkupala tunnetaan?
5. Perinteisestä huikeaa elävää suomalaista olutta, sahtia, tehdessä mäski valutetaan ja suodatetaan tarkoitukseen varta vasten tehdyssä puisessa pitkulaisessa astiassa. Millä nimellä tätä työvälinettä kutsutaan?
6. Mistä maasta tulevat lambic-oluet?
7. Tom Yum on kaakkoisaasialainen mahtavan aromikas liemi, joka on mm. monen thaikeiton pohjana. Luettele korkeintaan viisi (mauste-)kasvia, joita ilman kunnon Tom Yum ei synny. (0,25 p/oikea; max. 1p; vääristä ei rangaista)
8. Nimeä seuraavat klassiset ja ”klassiset” cocktailit, joiden peruskamat ovat seuraavat (0,25 p/oikea):
a. ruisviski + makea vermutti + angostuuraa + cocktailkirsikka
b. vodka + banaanilikööri + ginger ale
c. konjakki + kaakaolikööri + kerma (+ muskottipähkinää)
d. Jaloviina + lakkalikööri
9. Mitä kutsutaan nimellä foie gras?
10. Burgundin (Bourgogne) alueen viinit tehdään pääosin vain kahdesta rypäleestä. Punaiset mistä ja valkoiset mistä? (0,5 p / oikea rypäle)